Pošlji povpraševanje

Uhajanje urina med telovadbo - pogosta težava športnikov

Uhajanje urina je neprijetna izkušnja, do katere velikokrat pride med fizičnim naporom - med telovadbo in tekom. Z nehotenim uhajanjem urina se srečujejo aktivni športniki, ki preizkušajo svoje zmogljivosti. Težava se lahko pojavi tako pri ženskah, kot tudi pri moških, vendar pa so raziskave pokazale, da so uhajanju urina med telovadbo bolj podvržene ženske. Tudi, kadar se težava pojavi v povsem blagi obliki, lahko posamezniku precej zagreni življenje. Pri intenzivni vadbi, pri kateri prihaja do napora, skokov in tresljajev, se poveča pritisk na trebušno votlino in posledično tudi na sečni mehur in ker je ta pritisk večji od tistega, ki zapira sečnico, pride do nekontroliranega uhajanja urina, ne glede na to, ali so naše mišice medeničnega dna odlično razvite. Posledično prihaja do težav v intimnem in družabnem življenju posameznika, saj želimo svojo težavo prikriti, obenem pa se sprašujemo, ali ob tem oddajamo neprijeten vonj in ali je na oblačilih opazen madež. Zaskrbljenost zaradi uhajanja urina hitro vodi k doseganju slabših rezultatov pri športu, zato je potrebno hitro ukrepanje.

vložki proti uhajanju urina

Z uporabo različnih pripomočkov lahko zmanjšamo težavo

Pri uhajanju urina med telovadbo si k sreči lahko pomagamo s številnimi pripomočki. Jasmin sport klasični vložki vpijajo znoj ter menstrualno kri in z vrhnjo plastjo iz Tencel vlaken skrbijo, da koža intimnih predelov ostaja suha, brez vnetij in brez odrgnin. So brez krilc, zato so povsem nemoteči, celulozno jedro pa poskrbi za dodaten občutek mehkobe med uporabo. Še posebej primerni so za posameznice, ki se srečujejo med uhajanjem urina med telovadbo ali z menstrualno krvavitvijo. Ker vrhnja plast ves čas ostaja suha, je tveganje za razmnoževanje bakterij zmanjšano, hkrati pa ne prihaja do oddajanja neprijetnih vonjav. Vložki so primerni za uporabo tako pri ženskah, kot tudi pri moških, ki se med telovadbo srečujejo z nehotenim uhajanjem urina.

vložki za moškemoški vložki

Rešitev tudi v primeru uhajanja večje količine urina

Pri aktivnostih, kot so tek, skakanje po trampolinu, gimnastična vadba in skakanje s kolebnico, je uhajanje urina zelo pogosta težava. Jasmin sport vložki anatomic so narejeni v velikosti običajnih dnevnih vložkov. So tanki in anatomsko oblikovani, zato se odlično prilagodijo obliki telesa, namestimo jih lahko na spodnje perilo ali direktno na športno oblačilo, vendar nas med telovadbo ne motijo. So visoko vpojni in zanesljivi, zato bodo brez težav vpili tudi povečano količino izločkov. Zgornja plast je izdelana iz posebne vlaknovine, imenovane tencel, ki zagotavlja odličen pretok vlage in zraka, zato uporabnik ves čas aktivnosti občuti izredno udobje in suh občutek na koži. Zahvaljujoč tencelu so vložki tudi izrazito mehki, njihova oblika pa izredno prilagodljiva, zato so še posebej primerni za posameznike, ki se srečujejo z uhajanjem urina med telovadbo. Jasmin sport vložki so namenjeni aktivnim ljudem, ki želijo med športnimi aktivnostmi zaščiti kožo intimnih predelov in tudi svoja športna oblačila. Znoj, vlaga, mokro perilo, drgnjenje oblačil, menstrualna kri in uhajanje urina med telovadbo pogosto onemogoča popolno sproščenost in brezskrbno uživanje. Z vložki Jasmin sport ne bo več vnete kože intimnih predelov in ne umazanega športnega perila. Čeprav o tej nadležni težavi ne govorimo radi, moramo sprejeti dejstvo, da gre za nekaj povsem normalnega, saj med telovadbo prihaja do stresa oziroma pritiska. V podjetju Tosama vam zato nudimo najbolj ugodne rešitve, s pomočjo katerih bo vaše perilo ostalo suho tudi v primeru uhajanja urina med vašo najljubšo aktivnostjo!