Pošlji povpraševanje

Krema za sončenje preprečuje trajne poškodbe povrhnjice

Krema za sončenje varuje pred škodljivimi sončnimi žarki spektra UVA in UVB, ki so glavni krivec za prezgodnje staranje in izsušitev kože. Porjavelost je znak poškodovane povrhnjice, zato je potrebno dobro premisliti koliko se bomo izpostavljali soncu. Tudi, če smo se zaščitili s kremo za sončenje za občutljivo kožo, se ni priporočljivo predolgo časa izpostavljati soncu. Med 11-16 uro je priporočljivo, da se ne izpostavljamo soncu, saj je takrat sonce najmočnejše. Še posebno so ranljivi dojenčki in majhni otroci, ki jih je potrebno zavarovati pred neposrednimi sončnimi žarki ne samo z zaščitnim sredstvom, ampak tudi s primernimi oblačili z UV zaščito. Njihova tanka in nežna povrhnjica je bolj občutljiva na poškodbe, ki se z leti nalagajo v telesu in povzročajo staranje povrhnjice in druge resnejše probleme. Kreme za sončenje za otroke vsebujejo najvišje UV faktorje. Za otroke je lahko zelo nevarno igranje v nizki vodi, ker jih po eni strani voda hladi, po drugi strani pa imajo zgornji del telesa izpostavljen soncu. Na tak način lahko hitro pride do opeklin, če ni zagotovljena zadostna oziroma ustrezna zaščita.

Primerno zaščito pred UV žarki dosežemo z uporabo krem za sončenje

V našem obširnem prodajnem programu imamo pestro izbiro naravnih krem za sončenje, ki se razlikujejo med seboj po sestavinah in posledično po stopnjah UV zaščite. Naravne kreme za sončenje ne vsebujejo konzervansov, parabenov, umetnih barvil, SLS, PEG, silikonov in parfumov, ki povzročajo razne alergije. Nekatere naravne kreme imajo visoke vsebnosti hranilnih in regenerativnih sestavin kot so vitamin E, ki je močan antioksidant, koencim Q10, arganovo, avokadovo in jojoba olje ter aloe vera, ki imajo vlažilne lastnosti, hialuronska kislina, ki ohranja povrhnjico prožno. Naravnim kremam so lahko dodane sestavine določenih rastlin, ki spodbujajo porjavelost. Konzervansi so eden glavnih povzročiteljev raznih reakcij, zato je zaželjeno, da jih naravni pripravki za sončenje ne vsebujejo. Naravni emulgatorji omogočajo uporabo pripravkov tudi osebam z alergijami. Pri ljudeh s svetlo poltjo priporočamo uporabo zaščitnih sredstev z najvišjimi UV faktorji, ljudje s temnejšo poltjo pa lahko uporabljajo kreme z nižjimi UV faktorji.

krema za sončenje naravnakrema za sončenje za občutljivo kožo

Kreme za sončenje ne povzročajo alergij, če so njihove sestavine naravnega izvora

Naravne kreme za sončenje je potrebno pravilno uporabljati, da dosežejo učinkovito zaščito. To pomeni, da jih je potrebno preden se izpostavljate soncu enakomerno nanesti na obraz in telo. Po kopanju in brisanju je potrebno nanos čim prej ponoviti. Prav tako priporočamo v primeru daljšega izpostavljanja soncu, reden nanos zaščitnega sredstva vsaki dve uri. Naravna zaščitna sredstva je potrebno nanesti tudi v zadostni količini. Če količina ni zadostna, se bo učinkovitost zaščite temu primerno zmanjšala. Za odraslo osebo je priporočena količina zaščitnega sredstva za celo telo okoli 6 čajnih žličk. Zelo je pomembno, da smo pozorni glede roka uporabe zaščitnega sredstva. Po pretečenem roku določene sestavine razpadejo na kemični ravni in lahko povzročijo alergične reakcije, v najboljšem primeru pa samo izgubijo na učinkovitosti kar pomeni, da ne nudijo več ustrezne zaščite. Zaščitna sredstva je potrebno kupovati vsako leto, da je njihovo delovanje zagotovljeno.

PREVERITE NAŠE IZDELKE ZA NEGO PO SONČENJU

Kreme za sončenje se izpirajo z vodo, zato je potrebno po kopanju nanos ponoviti

Za zaščito obraza je priporočljiva uporaba zaščitnih sredstev z višjim UV faktorjem, to je faktor 30-50. Za najbolj izpostavljen del telesa je potrebno dobro poskrbeti, saj je tu povrhnjica najtanjša in najbolj občutljiva. Poleg kreme za sončenje za obraz, je zelo priporočljiva dodatna zaščita s klobukom in sončnimi očali. Poškodbe povrhnjice, ki jih povzroči sonce so najprej vidne na najbolj izpostavljenih delih telesa. Kažejo pa se kot gube, ki so posledica izsušene povrhnjice, pege oziroma pigmentni madeži, ki nastanejo zaradi hiperpigmentacije, oslabljen tonus. Po sončenju je zelo priporočljiva uporaba hranilnih negovalnih izdelkov, ki so narejeni posebej v ta namen. Sestavine kot so aloe vera, arganovo, mandljevo in olivno olje imajo vlažilne in hranilne lastnosti. V primeru opeklin, je najučinkovitejša 100% aloe vera, ki ima pomirjevalne lastnosti. Pomaga tudi v primeru raznih rdečic, pikov insektov, manjših vnetij.