Pošlji povpraševanje

Krema za mišice lahko olajša športne aktivnosti

Utrujene mišice so težava, s katero se verjetno kdaj pa kdaj sreča prav vsak posameznik, seveda odvisno od tega koliko in na kakšen način je fizično aktiven. V namen blaženja tovrstnih in podobnih tegob, pogosto posežemo po izdelkih za regeneracijo mišic, ki so na prodaj v različnih oblikah.  Poznamo namreč gele in kreme za bolečine v mišicah, losjone, masažna olja in obkladke, ki učinkujejo na podoben princip, katerega od njih bomo izbrali je seveda odvisno od načina uporabe, naših pričakovanj, preferenc in nenazadnje tudi tipov težav, ki jih imamo.

Krema za bolečine v mišicah

Krema za mišice je izredno uspešna pri lajšanju bolečin po športnih naporih, poleg tega pa se uporablja tudi za lajšanje drugih težav z mišicami, ki so lahko posledica napačne drže, lege med spanjem, prepiha in nekaterih ostalih vzrokov, ki niso povezani s športom.

Tovrstne kreme navadno vsebujejo izvlečke zdravilnih rastlin, ki so jih s pridom uporabljali že naši stari starši in njihovi starši, za katere torej vemo, da blagodejno delujejo na sproščanje mišic, jih hladijo ali grejejo, pospešujejo njihovo celjenje in skrajšajo obdobje okrevanja. Najpogosteje uporabljani so izvlečki divjega kostanja, mete, arnike, gabeza, poleg le-teh pa večina krem, gelov ali oblog vsebuje tudi eterična olja, kar omogoča, da večina tovrstnih izdelkov poleg terapevtske  navadno zagotavlja tudi aromaterapevtsko izkušnjo, ki je lahko sproščujoča, poživljajoča, ali celo oboje, odvisno od sestavin in načina uporabe.

Tosamini strokovnjaki poskrbijo za to, da v njihovih prodajalnah najdemo le izdelke preverjenih sestavin, če je le mogoče ekološke pridelave, sama izdelava pripravkov, ki jih ponujajo, pa poteka izrecno v kontroliranem okolju, kar zagotavlja njihovo varnost.

Ogrevalna krema za mišice

Kadar so mišice utrujene, zlasti pri športnikih ali ljudeh z večjimi fizičnimi obremenitvami, je lahko masaža z različnimi pripravki, kot so kreme, geli, masažna olja ipd., zelo dobrodejna, saj dodatno stimulira mišice, da se sprostijo ter ogrejejo, kar okrevanje po naporu bistveno skrajša. Vendar pa tovrstnih izdelkov ne uporabljamo le po, temveč tudi pred samo športno aktivnostjo, sploh kadar smo se v preteklosti že soočili s poškodbami. Z grelno kremo naše telo temeljito pripravimo na večji napor in na ta način zmanjšamo možnost ponovitve poškodb, celo bolj kot bi to storili zgolj s fizičnim ogrevanjem.

Grelni gel za mišice torej pripomore k olajšanju bolečine v sklepih in mišičnemu tkivu. Spodbuja okrevanje in olajšanje “muskelfibra” po intenzivni športni aktivnosti, deluje blažilno na utrujenih, preobremenjenih mišicah, predstavlja pa tudi odličen preventivni ukrep, saj njegovo redno nanašanje na razboleli predel po športu, preprečuje resne poškodbe in obrabe. Prevelik napor na telo lahko namreč brez pravilne oskrbe vodi do resnih, kroničnih bolečin. Tovrstni gel je primeren izključno za zunanjo uporabo.

Turbo gel F23Rastin F

Ponudba Tosaminie spletne trgovine

V spletni trgovini Tosama in Tosaminih Belih štacuncah, ki jih najdete po celi Sloveniji, imate na izbiro izdelke različnih priznanih blagovnih znamk in vrhunske kakovosti. Med bolj priljubljenimi je Kauterhof konjska krema za mišice, ki pospešuje prekrvavitev ter jo v zadnjih letih veliko uporabljajo v masažnih salonih za protibolečinske masaže, popularnost pa se ji veča tudi pri tako rekreativnih, kot vrhunskih športnikih, ki imajo z njo odlične izkušnje. Njena uporaba je preprosta, z rahlim, nekaj minutnim masiranjem, jo enostavno vtrete v kožo, ob hujših bolečinah lahko 2-3x dnevno, najbolje zjutraj in zvečer.

Na voljo je tudi krema za regeneracijo mišic Turbo F23 Favn, ki mišice ogreje, izboljša njihovo gibljivost in telo izvrstno pripravi na fizično aktivnost.

Pernaton gel spodbudi krvni obtok, povzroča intenziven občutek toplote in mišice pred vadbo primerno ogreje.

Intenzivni kremi za boleče mišice Fizio Art in Rastin F, ki ju proizvaja blagovna znamka Koželj, pa pomagata pri lajšanju bolečin ob preobremenjenosti in utrujenosti, povzročeni z napornimi fizičnimi obremenitvami in športnimi aktivnostmi.