Pošlji povpraševanje

Kakšna je pravilna naravna intimna nega in kakšni so naravni higienski in dnevni vložki?

Intimna nega je pri vsaki ženski izrednega pomena. Prav zaradi tega se vse trudimo, da bi za njo uporabljale kar se da naravne materiale in sestavine. Naravna intimna nega temelji na materialih, ki so pridobljeni na kar se da naraven način in brez raznih kemikalij. In ravno med menstruacijo, ko smo ženske najbolj občutljive, potrebujemo naravne materiale in kvalitetne pripomočke. Pri tem pa seveda ne smemo pozabiti na naravne izdelke za umivanje, kot so intimna krema, milo za intimno nego, pena in druge.

Natura Femina je blagovna znamka, ki izdeluje izdelke ravno za ta trg. Tako lahko z njihovo pomočjo naša naravna intimna nega postane enostavnejša in okolju prijazna. V njihovi ponudbi najdemo naravne higienske vložke in tampone, ki so izdelani na podlagi 98 let izkušenj in trdega dela.


Zakaj so naravni dnevni vložki Natura Femina boljši od povprečja?

Ženske se v trgovini srečamo s poplavo različnih znamk, oblik in materialov vložkov. Zaradi tega lahko kaj hitro postanemo zmedene in za svoje telo izberemo vložek, ki našemu telesu ne bo naredil nič dobrega. Prav zaradi tega je Natura Femina izdala linijo Natura Femina Organic, v kateri so le naravni higienski vložki in tamponi.

Organski bombaž za naravne vložkeNjihovi naravni vložki so izdelani iz organskega bombaža. Le ta je proizveden in certificiran po standardih ekološkega kmetijstva. Njegova glavna lastnost je, da pri pridelavi ni dovoljena uporaba kemikalij ali gensko spremenjenih organizmov, ki bi spremenile lastnosti naravnega materiala. Njihov najbolj osnovni produkt so naravni dnevni vložki, ki se uporabljajo ob nežni do srednje močni menstruaciji.

Naravni dnevni vložki so tanki, lahki in zaradi tega zelo neopazni. Izdelani so iz organskega bombaža, ki produktu doda kar nekaj dobrih lastnosti. Naravni vložki so zaradi tega bolj zračni in dopuščajo dihanje koži. Prav tako je bombaž zelo mehak in nežen material z visoko vpojnostjo. Pomemben podatek je, da preprečuje nastanek neprijetnih vonjav, kar je temelj naravne intimne nege. Vložek izdelan iz bombaža nam ne bo spreminjal naravne pH vrednosti kože in sluznice.

Po obliki so naravni dnevni vložki prilagojeni ženski anatomiji in imajo vpojno jedro, ki vsrka kar do 50% več tekočine. Naravni higienski vložki imajo tudi po površini razporejene kanale, ki usmerjajo in razporejajo vpijanje po celotnem vložku. Tako niso naravni vložki dobri le za ohranjanje okolja, temveč tudi za našo telo. Poskrbijo za čistočo, vonj in na telesu ne puščajo posledic.

Ker so naravni vložki povsem brez dišav in raznih belil, tako ne povzročajo alergijskih reakcij. In ravno zaradi teh lastnosti lahko vložke Natura Femina Organic vključimo v našo naravno intimno nego. Kakovostna intimna krema je najboljša kombinacija s higienskimi vložki, zato niti nanjo ne pozabite.