Pošlji povpraševanje

Krema za sončenje obraza je med poletjem na plaži vedno priporočena

Krema za sončenje obraza je med poletnim letnim časom obvezen pripomoček vsakdanjega življenja. Sonce ima velik vpliv na človeško telo in zdravje. Močni in škodljivi UV žarki povzročijo več škode, kot je morda sprva vidno. Človek prevelike izpostavitve soncu ne prenese; poleg sončarice je telo v nevarnosti pospešitve razvoja kožnega raka. Tudi manj hude posledice so neprijetne. Dokaj hitro in nepričakovano se lahko na telesu pojavijo sončne opekline. Ob hujši izpostavitvi so lahko prizadete celo ustnice.

Smiselno se je zaščititi pred morebitnimi opeklinami ali kasnejšimi zdravstvenimi zapleti. Krema za sončenje obraza je najučinkovitejša zaščita, ki jo poznamo. Tosama nudi kvalitetne proizvode iz naravnih sestavin, ki blažilno učinkujejo na telo.

Nasveti za učinkovito zaščito obraza pred škodljivimi UV žarki

Za telo in obraz je potrebno kupiti različni kremi za sončenje. Področje obraza je občutljivo in mehko - potrebno je posebne zaščite, zaradi česar je priporočena uporaba izdelkov iz naravnih sestavin. Pred uporabo je smiselno preveriti, ali je krema dermatološko testirana. Za uporabnike s hitro razdražljivo kožo so naravne sestavine zaradi blagosti smiselna odločitev. Najpomembneje je vedno skrbno prebrati priložena navodila.

Pri sončenju je izjemno pomembno odgovorno razmišljanje. Sončnim žarkom naj ne bi bili direktno izpostavljeni brez zaščite več kot 15 minut dnevno. Medicinski strokovnjaki enako priporočajo zadrževanje v senci med 11. in 15. uro. Vedno je smiselno nositi tudi pokrivalo in sončna očala z UV-zaščito. Dobro je vedeti, da sončni žarki prodrejo tudi skozi avtomobilsko steklo (razen, če bi bilo to zatemnjeno).

kvalitetna krema za sončenjekrema za sončenje za otroke

Naravna krema za po sončenju blaži opečeno ali razdraženo kožo

Opečena koža je lahko srbeča, razdražena in celo boleča. Kvalitetna krema za po sončenju na bazi aloe in naravnih mineralov učinkovito pripomore k olajšanju neprijetnega občutka. Blagi izdelki telesu nudijo hladilni učinek. Medtem mehka tekstura kreme za po sončenju zagotovi, da je razmazovanje po vnetih predelih neboleče. Ker je formula nemastna, se krema hitro in učinkovito vpije v kožo ter ne pušča lepljivega občutka.

Zaradi brisanja, potenja ali zadrževanja v vodi se krema za sončenje lahko hitro spere. Enkraten nanos izdelka ni zadosten. Paziti se potrebno tudi, da se kremo nanese vsaj 30 minut pred izpostavitvijo soncu. Krema za po sončenju zagotovi večerno nego telesu, če bi se krema prehitro sprala. Nanos bo imel blagodejen učinek za telo tudi, če oseba ne bi trpela za opeklinami.

Krema za sončenje za otroke in starejše mora biti visoke kakovosti

Izpostavljenost soncu je lahko posebej nevarna za otroke. V času telesnega razvoja je koža nežna in občutljiva. Priporočeno je uporabljati kremo za sončenjeiz naravnih sestavin. Izdelki za otroke so razviti posebej z namenom zaščite nežne kože. Naravne kreme za sončenje obraza negujejo kožo, medtem, ko je poskrbljeno, da je krema tem bolj vodoodporna. Kljub zaščiti je novorojenčke in majhne otroke močno odsvetovano izpostavljati neposrednem sončnim žarkom.

Za starejše je mogoče najti kvalitetna kreme za sončenje z dodanimi »anti-ageing« sredstvi, ki preprečujejo nastanek gub. Formula je obogatena z antioksidativnimi sredstvi za nežno nego obraza. Posebna skrb je namenjena, da so izdelki primerni za vse različne tipe kož. Daljše izpostavljanje soncu povzroča staranje, zato se izdelke razvija iz polisaharidov, ki jih najdemo v morskih algah in beta-glukanov, ki varujejo elastičnost vlaknin v koži.

Kvalitetna krema za sončenje in samoporjavitev deluje dvojno

Krema za sončenje obraza lahko pomaga k sijoči in lepo porjaveli koži. Ker je dolgotrajno sončenje škodljivo za zdravje, se je najzanesljiveje zanesti na izdelke za samoporjavitev. Mnoge kreme za obraz združujejo obe funkcije - zaščito in porjavitev. Krema spodbuja naravno porjavelost in obenem vzdržuje kakovostno zaščito telesa. Uporabniku omogoči izgled naravne in enakomerne porjavelosti, paziti pa je seveda potrebno, da je izbran naravni polti ustrezen kožni barvni odtenek. Kvalitetna krema za sončenje bo nudila tudi ovlažitev kože za svež izgled. Obarvane vlažilne BB kreme so primerne za kratkotrajni nanos in jih lahko brez težav speremo. Nasprotno so samoporjavitveni losjoni odpornejši - učinkujejo na povrhnjo plast kože in ji spremenijo barvo. Učinek porjavitve je enakomernejši, posebno če smo pred nanosom opravili kožni piling. Barva se porazgubi v nekaj dneh brez trajnih učinkov.