Pošlji povpraševanje

Oskrba ran na obrazu (opeklinskih) z uporabo oblog z medicinskim medom

Oskrba ran z oblogami iz medicinskega medu je lahko odlična prva pomoč pri opeklinah. Uporaba oblog z medicinskim medom je varna in učinkovita. V naši ponudbi boste našli Vivamel obloge z medicinskim medom za zdravljenje in oskrbo ran, ki so primerne za širok spekter ran, akutnih in kroničnih, v vseh fazah celjenja. Medicinski pripomočki Vivamel (alginatna obloga, kontaktna mrežica in medicinski med v tubi) so sterilni in vsebujejo naraven kostanjev med, ki deluje bakteriostatsko na gram-pozitivne in gram-negativne bakterije, vključujoč MRSA in VRE. Oskrba opeklinske rane na obrazu ali drugod po telesu bo z Vivamel oblogami varna in učinkovita. Kostanjev med, ki ga vsebujejo Vivamel medicinski pripomočki za oskrbo ran, je bogat vir vitaminov, mineralov, encimov, peptidov in fenolnih komponent, ki preprečuje infekcije, hkrati pa spodbuja hitrejše celjenje rane.

Oskrba rane - prva pomoč pri zdravljenju ran

Zdravljenje in oskrba ran z aktivnim medicinskim kostanjevim medom - učinkovita in varna prva pomoč pri oskrbi ran. Se sprašujete, zakaj medicinski med? Tukaj je nekaj razlogov. Medicinski med je sterilen in pridelan v skladu s HACCAP načeli. Njegove vhodne fizikalno-kemijske lastnosti so kontrolirane, biokompatibilnostni testi pa so v skladu z ISO 10993. Gre za klinično testiran izdelek za oskrbo ran, ki dokazano bakteriostatično deluje na najpogostejše seve Gram pozitivnih in Gram negativnih bakterij v ranah, vključno z MRSA in VRE. Ima visoko vsebnost encima glukozne oksidaze, ki prispeva k protimikrobnemu delovanju. Medicinski med za oskrbo ran ima visoko vsebnost kalija, mangana, cinka, kalcija in prolina, ki spodbujajo tvorbo kolagena in epitelizacijo, zato so obloge iz medicinskega medu odlična rešitev za oskrbo opeklinskih ran na obrazu in drugod po telesu. Prav tako vsebuje kinuronsko kislino, ki zavira biofilm, ima visoko vsebnost fenolnih sojin, ki delujejo antioksidativno. Prepričani smo, da gre za proizvod, ki ne sme manjkati v nobeni domači prvi pomoči.

Oskrba opeklinske raneoskrba rane na obrazu

Oskrba opeklinske rane na obrazu ali drugem delu telesa

Ko pride do opekline, je treba za njo primerno poskrbeti in jo ustrezno oskrbeti. Vivamel obloge iz medicinskega medu učinkujejo v štirih fazah celjenja rane. Prva faza pri oskrbi ran je čiščenje. Gre za fazo, ki vključuje zaustavitev krvavitve in odstranitev odmrlega in poškodovanega tkiva. Obloga v prvi fazi povzroči osmotski tlak v celicah zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu: povečana perfuzija v tkivu, protimikrobno delovanje obloge, množična pritegnitev makrofagov in limfocitov, zmanjšanje vnetja in edema v rani in pospešeno čiščenje rane. V drugi fazi oskrbe ran gre za granulacijo oziroma fazo proliferacije in dozorevanja celic. Pri tem se kontinuirano sprošča H2O2, stimulira nastajanje vezivnega tkiva, stimulira nastajanje kolagena in stimulira granulacija. Naslednja faza pri oskrbi ran je epitelizacija oziroma faza rasti povrhnjega sloja kože oziroma brazgotine. Obloge iz medu pripomorejo k energiji za rekonstrukcijo celic. V fazi zorenja in preoblikovanja tkiva medicinski med povzroči pospešeno celjenje ran z manj ali popolnoma brez brazgotin. Če iščete odličen izdelek za oskrbo ran, tudi opeklinskih ran na obrazu ali drugod po telesu, izberite kakovostne Vivamel medicinske pripomočke - prva pomoč, ki zagotovo učinkuje.

Oskrba rane - uporaba oblog je varna in enostavna

Tosama d. o. o. je Vivamel medicinske pripomočke z medicinskim medom za zdravljenje in oskrbo ran razvila v sodelovanju z Biotehniško fakulteto, oddelkom za biologijo, Univerzitetnim kliničnim centrom vLjubljani, Kliničnim oddelkom za kirurške okužbe in Čebelarstvom Božnar. Oskrba ran oziroma zdravljenje ran s sterilnim medicinskim medom sodi med najsodobnejše načine celjenja. V Tosamo smo izbrali kostanjev med, saj smo s fizikalno kemijskimi in mikrobiološkim analizami dokazali njegovo visoko antimikrobno učinkovitost. Oskrba rane oziroma uporaba oblog je varna in enostavna, ima pa veliko prednosti uporabe: omogoča vlažno celjenje ran, izčisti okužene rane in preprečuje okužbo ter zmanjšuje neprijeten vonj. Uporaba oblog spodbuja celjenje brez brazgotinjenja, ne povzroča bolečin ob menjavi preveze.

Vivamel medicinski pripomočki za zdravljenje in oskrbo ran

Poskrbite, da boste med prvo pomočjo v vaši domači lekarni imeli Vivamel Contact - kontaktno mrežico z medicinskim medom, Sterilni medicinski gel v tubi in Vivamel - alginatno oblogo z medicinskim medom.