Pošlji povpraševanje

Bio higienski vložki: poskrbite za svoje telo in okolje


Menstruacija je neizogiben del življenja prav vsake ženske. Mnoge ženske se na žalost v času menstruacije spopadajo z različnimi težavami kot so slabo počutje, menstrualni krči v spodnjem delu trebuha ali v področju križa, glavobol, slabost in ob uporabi nenaravnih vložkov, pa se pogosto pojavijo tudi z vnetja, odrgnine in alergije.

Najboljša izbira, ki bo vsaj delno pomagala lajšati ta neprijeten teden v mesecu, je uporaba naravnih bio higienskih vložkov narejenih iz bombaža. Bombaž je namreč izvrsten material iz katerega so najpogosteje narejene sicer obleke, poleg tega pa dokazano povzroča najmanj alergijskih reakcij in vnetij. Bio higienski vložki Natura Femina so do sedaj navdušili še vsako uporabnico in imajo zaradi naravne sestave pozitiven vpliv tako na telo kot tudi na okolje.

Bio higienski vložki

Bio higienski vložki – naravna sestava, vložek ki diha

Zdi se, da se mnoge ženske ne zavedajo kako pomembno je izbrati vložke narejene iz naravnih materialov. Umetni materiali, odišavljen vpojni gel, klorirano beljenje, vse to so lastnosti nenaravnih nočnih ali dnevnih higienskih vložkom, ki vam jih ne bi priporočil prav noben ginekolog. Umetni materiali, še posebej na intimnih predelih povzročajo številne nevšečnosti, ki si jih med menstruacijo, ko imamo že tako dovolj problemov, res ne želimo. Sestava Natura Femina eko higienskih vložkov je naravna in zato primerna za vse tipe kože.


Visokokakovostni, hipoalergeni bio vložki iz 100% bombaža

Najpomembnejša lastnost visoko kvalitetnih vložkov je naravna sestava. Bombaž je najpogostejši nareven material, iz katerega so narejeni najbolj kvalitetni vložki, ki poleg tega opravljajo enako oziroma boljšo funkcijo od vložkov narejenih iz umetnih materialov. Jedro in vrhnji sloj  eko higienskih vložkov Natura Femina sta narejena iz stoprocentnega bombaža, ki nosi certifikat GOTS.

Bombažni bio vložki za ženske omogočajo, da koža resnično diha ter pomaga vzdrževati intimno ravnovesje v ženskem telesu. Sintetična vlakna nenaravnih vložkov zraka ne prepuščajo dobro s čimer se ustvarja 'učinek tople grede', ki bakterijam zagotovi ugodno okolje za hitro razmnoževanje. Veliko število bakterij pa posledično vodi v različne alergije in vnetja. Zaporna folija in ovojnica sta prav tako narejeni iz naravnega reciklirnega materiala. Ta material je koruzni škrob, ki ga vse pogosteje najdemo tudi v razgradljivih bio nakupovalnih vrečkah.

Bombaž

Napredna tehnologija bio higienskih vložkov omogoča udobje

Bio vložki Natura Femina so med ženskami zelo priljubljeni predvsem zaradi naravnih materialov in izvrstno dovršene strukture, ki zagotavlja visok nivo higiene in udobje tudi med telesno aktivnostjo.

Jedro visokokakovostnih bio vložkov je narejeno iz stoprocentnega certificiranega  organskega bombaža, odlikuje pa jih predvsem napredna tehnologija, ki omogoča do 50% večjo vpojnost. Izjemna lastnost zaporne folije pa je  ta, da je sestavljena iz velikega števila mikro luknjic, ki omogočajo enostavno prehajanje zraka, ter hkrati preprečujejo prehajanje tekočine.

Kvalitetni bio vložki so poleg tega oblikovani tako, da se povsem prilagajajo anatomiji ženskega telesa. Ker so ultra tanki, so zelo udobni za nošenje, hkrati pa so neopazni tudi kadar imate na sebi najbolj oprijete hlače, žabe, najlonske nogavice ali legice.


Nočni in dnevni higienski vložki

Večina žensk bi se najverjetneje strinjalo s trditvijo, da razlika med nočnimi in dnevnimi higienskimi vložki igra pomembno vlogo pri udobju in higieni. Verjetno tudi večina žensk uporablja obe ali celo tri velikosti bio vložkov. Tudi Natura Femina izdeluje različne vložke, prav vsi pa so izdelani iz naravnih in reciklirnih materialov. Dnevni higienski vložki, so najbolj primerni za šibko ali srednjo menstruacij ter lažje športne aktivnosti.

Seveda so na voljo tudi nočni vložki, ki so primerni tako za srednjo, kot močno in zelo močno menstruacijo. Najpogosteje jih ženske uporabljajo ponoči, saj lahko zadržijo veliko količino tekočine in preprečujejo, da bi menstruaciji prešla na obleke zaradi različnih vodoravnih položajev. Nočni bio higienski vložki vam bodo odlično služili tudi pri najrazličnejših in najbolj zahtevnih telesnih vadbah ter vam zagotovili udobje tudi na kolesu ali med tekom. Ker so bombažni bio vložki izjemno mehki, tanki in imajo ob strani krilca za pritrditev, bo vsaka vaša skrb popolnoma zaman. 

Svojemu telesu privoščite le najboljše – odlični razlogi za nakup bio higienskih vložkov

Kadar gre za zdravje našega telesa je potrebno poseči le po najboljših in zdravniško prevrjenih proizvodih. Izbira bio vložkov Natura Femina bo vašemu telesu zagotovila visoko raven higiene ter vam zagotovila udobje. Takšni eko higienski vložki se namreč ponašajo z vsemi lastnostmi, ki jih mora visokokakovosten vložek imeti:

 • Priporoča jih Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije
 • Narejeni so iz naravnih materialov 100% bombaž in koruzni zdrob
 • Napredna tehnologija jedra omogoča do 50% boljšo vpojnost
 • Prilagojenost anatomiji ženskega telesa
 • Dve vrsti bio higienskih vložkov – dnevni in nočni
 • Mikro luknjice omogočajo zračnost in preprečujejo prehajanje tekočin
 • Zmanjšujejo vnetja in alergije
 • Posamično pakirani
 • Prijazni do okolja, saj jih je mogoče reciklirati in so biorazgradljivi
 • Vzdržujejo intimno ravnovesje v ženskem telesu
 • Niso beljeni s klorom in ne vsebujejo barvil
 • Ne vsebujejo plastike in sintetičnih materialov
 • Brez parfumov
 • Opremljeni so stranskimi krilci
 • Posamično pakiranje
 • Dermatološko testirani
 • Omogočajo popolno zaščito med telesno aktivnostjo