Pošlji povpraševanje

Opornica za koleno - bandaže, primerne za vsakodnevno uporabo

Opornice za koleno so ortopedski pripomočki, ki se uporabljajo pri zvinih, preobremenitvenem sindromu, artritisu, zatekanju, bolečini v kolenu in pri drugih stanjih, zato je pomembno, da so dovolj kvalitetni in seveda pravilno izbrani. Kadar gre za zdravje, je namreč smiselno vložiti v kakovost izbranega pripomočka, ki nam bo pomagal pri lajšanju zdravstvenih težav. Opornice za koleno - bandaže nam omogočajo lajšanje bolečine v kolenu, ki najpogosteje nastane zaradi degenerativnih sprememb, kot sta obrabljenost sklepov in artroza, pogosto pa se pojavi zaradi vnetnega dogajanja in poškodbe sklepa. Prav tako lahko gre za posledico preobremenitve sklepa, zaradi katere pride do vnetja kit in njihovih ovojnic ter mišic, kar je izjemno boleče. Zelo pogosto težave izvirajo iz kolka ali iz hrbtenice, kar je pogostejši pojav pri otrocih in pri starejših ljudeh, sklepi pa so mnogokrat preobremenjeni zaradi prevelike telesne teže. V vseh teh primerih si je mogoče pomagati z uporabo kakovostne opornice, na voljo pa so tudi kineziološki trakovi in ortoze za koleno. Še posebej pomembna je pravilna izbira opornice za koleno, pri kateri se moramo osredotočiti na določene lastnosti izbrane opornice.

Kakšna naj bo opornica oziroma bandaža?

V prvi vrsti je zelo pomembno, da je opornica oziroma bandaža narejena iz materiala, ki je do kože prijazen in diha, torej mora bit zračen, če želimo doseči optimalno udobje nošenja. Prav tako mora biti material čim bolj tanek, saj bomo čez opornico namestili obleko oziroma v primeru namestitve na gleženj še čevlje. Bandaže za gleženj Futuro imajo prilagodljivo zapiralo za individualno stabilizacijo skočnega sklepa, izvajajo pa nežno kompresijo in so primerne tako za uporabo na levi, kot tudi na desni nogi (potrebno jo je le obrniti od zgoraj navzven). Profesionalni rabi v primeru bolečine v kolenu so namenjeni kineziološki trakovi Cure-Tape, ki jih uporabljajo usposobljeni terapevti (fizioterapevti, maserji in drugi zdravstveni delavci), vsekakor pa ne laiki, saj jih je za optimalno delovanje potrebno pravilno namestiti. Na voljo so v različnih barvah in so registrirani kot medicinski razred pomoči 1, kar pomeni, da izpolnjujejo najstrožje zahteve glede kakovosti in so povsem varni za uporabo.

Ortoza za kolenoBandaža proti bolečini v kolenih

Opornica se mora odlično prilegati sklepu

Ne glede na to, za kateri sklep gre, koleno, gleženj ali kaj drugega, se mora opornica oziroma bandaža odlično prilegati. To omogoči prožna elastika, ki nudi izjemno podporo in gibljivost, posebna plast tkanine pa poskrbi za maksimalni občutek udobja med uporabo. Mueller opornica za gleženj ima vezalke, ki omogočajo močno podporo z obeh strani gležnja in je zato zelo praktična za uporabo. Njena odlična lastnost je, da ne vsebuje lateksa. Pri izbiri ortoz in drugih ortopedskih pripomočkov je izbira ustreznega materiala ključnega pomena, saj je prav od materiala odvisna učinkovitost pripomočka, prav tako pa material, ki je prijazen do kože in diha, prispeva k udobju med uporabo ortopedskega pripomočka.

Izbrati je potrebno pravo velikost

Opornica oziroma bandaža ne bo služila svojemu namenu, če ne bomo izbrali ustrezne velikosti. Pri tem nam bodo z veseljem pomagali strokovnjaki iz podjetja Tosama, v katerem najdemo le najbolj kakovostne ortopedske pripomočke za različne namene uporabe. Pripomoček je potrebno izbrati glede na zdravstveno težavo, nakar je potrebno izbrati še ustrezno velikost za posameznika. V ponudbi podjetja Tosama najdemo vrhunske bandaže Futuro, ki bodo omilile zdravstvene težave in olajšale gibanje. Oblikovane so tako, da so enostavne za uporabo in prijetne za nošenje. Tosama je podjetje z več kot 95-letno proizvodno tradicijo, njihove izdelke pa danes najdemo praktično povsod, med drugim tudi v bolnišnicah, ambulantah, lekarnah in na policah trgovin.