Pošlji povpraševanje

Higienski vložki, ki se odlikujejo po kakovosti


Pripadnice ženskega spola se velikokrat za higienske vložke odločajo na podlagi njihove cene. Nižja kot je ta cena, večja verjetnost je, da bodo izvedle nakup. Mislijo si, da je precej vseeno, kakšne damske vložke izberejo, saj med njimi ni bistvenih razlik. Vendar pa se ta predpostavka izkaže kot napačna.

Seveda lahko tudi cena igra pomembno vlogo pri nakupu. Vendar pa ženski vložki niso nekaj, kar nima nobenega vpliva na naše telo. Ker so v neposrednem stiku z vhodom v vagino, se lahko morebitne kemikalije, ki jih ženski higienski vložki vsebujejo, prenesejo direktno vanjo, v menstruacijsko kri, s tem pa v celoten krvni obtok. S tem lahko nastane cel kup zdravstvenih težav.

Ženski vložki lahko, kot so pokazale raziskave, vsebujejo snovi, ki negativno vplivajo na zdravstveno stanje. Prav zato je najbolj priporočljivo, da posežete po ženskih higienskih vložkih, ki ne vsebujejo kemikalij in so izdelane iz čim bolj naravnih materialov. Med najboljše sodi organski bombaž.


Higienski vložki

Prednosti vložkov za ženske iz organskega bombaža

Zakaj je torej organski bombaž najboljša izbira za izdelavo higienskih vložkov? Organski bombaž je sicer bombaž, ki je proizveden in certificiran v skladu z ekološkimi kmetijskimi standardi. Tudi sama proizvodnja takega bombaža je okolju prijazna, saj ohranja zdrav ekosistem in čisto vodo.

Damski vložki iz organskega bombaža so taki, da v njih ne morejo biti prisotne stripene kemikalije ali gensko spremenjeni organizmi. Ženski vložki iz organskega bombaža so taki, da omogočijo kroženje zraka in dihanje kože. Poleg tega preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav.

Bombažni ženski vložki so mehki na otip in zelo nežni. Poleg tega tudi izjemno opojni. Material je tak, da ne vpliva na pH vrednost kože in sluznice. Prav tako taki ženski vložki zmanjšujejo draženje in trenje.

Organski bombaž odlikujejo daljša, močnejša in odpornejša vlakna. To se odraža tudi na kvaliteti vložkov za ženske, ki so narejeni iz njih. Taki higienski vložki so bolj mehki, bolj nežni do kože in imajo kemično neoporečno sestavo. Poleg tega je njihova velika prednost ta, da ne vsebujejo alergenov. Z njihovo uporabo se boste tako učinkovito izognili nastanku vnetij in alergij.