Probiotiki in prebiotiki v prahu in kapsulah za zdravo prebavo in manj napihnjenosti

Probiotiki in prebiotiki so v času nezdrave in osiromašene prehrane množično zastopani v številnih zdravstvenih temah. Navkljub temu, da izraza zvenita podobno, se po izvoru snovi med seboj razlikujeta. Probiotiki in prebiotiki pomagajo pri vzpostavljanju ravnovesja črevesnih bakterij, pri čemer prve lahko najdemo v hrani ali prehranskih dodatkih, medtem ko drugi izvirajo iz ogljikovih hidratov in vlaknin, ki jih jedo koristne črevesne bakterije. Probiotiki in prebiotiki ustvarjajo sinergijo, saj skupaj podpirajo pravilno delovanje mikrobioma, ki predstavlja skupnost trilijonov bakterij v telesu. Probiotiki in prebiotiki so zadolženi za pravilno razgrajevanje in prebavljanje hrane, podpiranje splošnega zdravja črevesja in imunskega sistema ter za preprečevanje nastajanja drisk in težav z zaprtjem. Probiotiki in prebiotiki zmanjšujejo napihnjenost, blažijo simptome črevesnih bolezni in razdražljivega črevesja ter ščitijo telo pred proizvajanjem slabih bakterij, ki povečujejo tveganja za okužbe. Probiotiki v prahu in drugih oblikah so v široki ponudbi na voljo v Tosama spletni trgovini in Tosaminih Belih štacuncah.

Probiotiki s prebiotiki v širokem spektru delovanja  

probiotiki v kapsulah

Blagovna znamka Terranova proizvaja probiotični kompleks, ki deluje kot simbiotik, saj so v njem zastopani probiotiki s prebiotiki. To pomeni, da izdelek vsebuje pet probiotičnih sevov, vsak izmed njih pa je dopolnjen z enim prebiotičnim sevom in štirimi rastlinami, kot je korenina rožnega korena ter pesin list. Probiotiki s prebiotiki z vegetarijansko formulo so certificirani, pri čemer vsebujejo seve proizvajalcev CHr Hansen in Rosell, ki veljata za najbolj priznana svetovna dobavitelja. Ker je v vsaki kapsuli kar pet različnih živih bakterijskih sevov, ena kapsula pa vsebuje 3,5 milijarde organizmov, nudijo probiotiki s prebiotiki širok spekter delovanja, tudi zato, ker probiotiki in prebiotiki vsebujejo kompleks Magnifood iz fruktoligosaharidov. Terranova probiotiki s prebiotiki pomagajo pri prebavnih težavah, napenjanju in težavah pri odvajanju blata. Učinkovito vzpostavljajo optimalno razmerje med črevesnimi bakterijami, zato krepijo imunski sistem in lajšajo težave pri različnih prehranskih intolerancah.

Probiotiki in prebiotiki blagovnih znamk Now in Viridian

V spletni trgovini Tosama so na voljo tudi probiotiki in prebiotiki priznane blagovne znamke Now. Na voljo so GR8 Dophilus probiotiki v prahu, ki se nahajajo znotraj enterično obložene kapsule, ki je odporna na želodčno kislino, zato se učinkovine absorbirajo neposredno v črevesju. Probiotiki v kapsulah združujejo kombinacijo osmih različnih probiotičnih bakterij, katerim je dodan prebiotik FOS, ki zadržuje fruktoligosaharide. Klinično testirani probiotiki in prebiotiki blagovne znamke Now so združeni tudi v izdelku Now Probiotic-10, pri čemer ena kapsula vsebuje kar deset različnih probiotičnih bakterijskih sevov v zelo velikem številu in sicer kar 25 milijard dobrih bakterij. Probiotiki v kapsulah so na voljo tudi pri blagovni znamki Viridian, ki proizvaja izdelek, ki vsebuje ne patogeno kvasovko Saccharomyces Boulardii z dodanimi petimi probiotičnimi sevi in prebiotičnimi sevi. Probiotiki in prebiotiki s kvasovko nudijo pomoč pri zdravljenju in preventivi različnih stanj, kot je navadna in potovalna driska, bakterijske in parazitske infekcije ter stranski učinki pri jemanju antibiotikov.

probiotiki in prebiotiki

probiotiki

Otroški probiotiki v prahu in probiotiki v tekoči obliki

Probiotiki in prebiotiki so lahko posebej zasnovani za otroke, saj so boljšega okusa in v drugih oblikah, saj otroci kapsule težje uživajo in pogoltnejo. Na voljo so otroški klinično preizkušeni probiotiki v prahu blagovne znamke Viridian, ki vsebujejo simbiotično mešanico štirih sevov dobrih črevesnih bakterij z dodanim prebiotičnim sevom, ki vsebuje oligosaharide in rastlinski inzulin. Otroški probiotiki v prahu vsebujejo tudi vitamin C, ki telo dodatno okrepi in pomaga pri vzdrževanju imunskega sistema. Probiotike v prahu lahko otroci uživajo z žlico ali pa jih popijejo skupaj s hladno tekočino. V spletni trgovini Tosama so na voljo tudi otroški probiotiki v tekoči obliki, ki jih izdeluje blagovna znamka Waya. Gre za probiotične kapljice nevtralnega okusa in vonja, ki vsebujejo Lactobacillus rhamnosus bakterijske seve ter vitamin D3 v oljni suspenziji. Izdelek zmanjšuje verjetnost nastanka krčev pri novorojenčkih in dojenčkih, vitamin D3 pa vpliva na zdravo rast in razvoj kosti.

otroški probiotiki v prahu

probiotiki v tekoči obliki