Pošlji povpraševanje

Ali veste, kje vse najdemo najboljši vitamin D v prehrani?


Eden izmed vitaminov, o katerih pogosto govorimo, je vitamin D. Hrana je sicer dober način za uživanje vitamina d, pa vendar predstavlja le majhen del vnosa v naše telo. Večji del ga telo namreč ustvarja samo od sebe in sicer takrat, kadar smo izpostavljeni sončnim žarkom. Seveda se je v tem primeru potrebno ustrezno zaščititi, na kar neprestano opozarjajo tudi dermatologi.

S prehrano, bogato z mastnimi ribami, ribjim oljem, mleko, pomarančami in žitaricami, najbolje poskrbimo za zadostno uživanje vitamina D. Hrana prepogosto ni dovolj za zadovoljitev potreb po vitaminu D, dnevni vnos tega vitamina pa je izredno pomemben, zato je potrebno uživati prehranska dopolnila in vitamine.

Če tudi vi z vitaminom D v hrani telesu ne priskrbite zadostne količine, potrebne za normalno delovanje telesa, se odločite za uživanje vitamina d v obliki prehranskih dopolnil in tako preprečite pomanjkanje D vitamina ali pa celo zdravite že obstoječe pomanjkanje. Za dodatne informacije obiščite spletno stran Tosama oziroma nas obiščite v naših prodajalnah Tosama, kjer vam lahko dodatno svetujemo. 


Vitamina D v prehrani velikokrat ni dovolj

Vitamin D v prehrani se nahaja tudi v lososu, sardinah, jajcih in siru ter v govejih jetrih. Kot smo že omenili, s prehrano običajno ne zadovoljimo vseh potreb našega telesa po najboljšem vitaminu D, zato je v nekaterih primerih potrebno uživati prehranska dopolnila. V podjetju Tosama smo za vaše najmlajše in seveda tudi za vas pripravili različna prehranska dopolnila, s katerimi boste učinkovito nadomestili pomanjkanje vitamina D, dnevni vnos pa boste imeli popolnoma pod nadzorom. Obiščite naše številne poslovalnice po Sloveniji za dodatne informacije o uživanju vitamina D s prehrano ali dodatnih prehranskih dopolnilih in vitaminih. 


Zakaj bi morali uživati prehransko dopolnilo z vitaminom D?

Najboljši vitamin D

Kot smo omenili, z vitaminom D v hrani ne moremo zadovoljiti vseh potreb telesa po vitaminu D, zato je potrebno uživati prehranska dopolnila. Na voljo so tudi dopolnila z najboljšim vitaminom D, ki preprečujejo pomanjkanje D vitamina pri otrocih. Ker nam zagotovi le majhne količine vitamina D hrana in sonce, vam svetujemo, da povečate vnos živil z vsebnostjo vitamina D, hkrati pa uživate tudi prehransko dopolnilo. 

Vitamin D3 2000IU kompleks Terranova je prehranski dodatek, ki vsebuje vitamin D (dnevni vnos v zadostni količini je po navadi s takšno dozo zagotovljen). Ta preparat je pridobljen iz lišajev in predstavlja učinkovit način vnosa vitamina D v naše telo. Primeren je tudi za vegane in vegetarijance. Najdete ga tudi na naši spletni strani Tosama, zato vljudno vabljeni k ogledu.

Naša spletna trgovina Tosama omogoča enostavno in varno nakupovanje prek spleta. Vljudno pa ste vabljeni tudi v Tosamine poslovalnice, kjer boste poleg odličnih prehranskih dodatkov našli še mnogo več, posvetovali pa se boste lahko tudi z našimi strokovnjaki. Ti vam bodo znali svetovati in vas usmerili k pravilni odločitvi. 


Pomanjkanje vitamina D je pri nas pogosta težava

Marsikdo misli, da njegovo telo zadosti potrebam vitamina D, saj je sončnih dni pri nas dokaj veliko. Vendar pa žal temu v veliči večini primerov ni tako. Pomanjkanje D vitamina je na območju Slovenije zelo pogosto, še posebej v zimskih časih. Slovenija se namreč nahaja v zmerno toplem pasu, kjer smo od oktobra do marca sončnim žarkom premalo izpostavljeni. To pomeni, da veliko Slovencev v teh šestih mesecih ne prejema dovolj vitamina D, kot bi ga naše telo potrebovalo. Še posebej pri ljudeh, ki se veliko zadržujejo v notranjih prostorih, to so največkrat starejši ljudje, kaže na visoko pomanjkanje. Zato je uživanje vitamina D nujno potrebno nadzorovati in povečati. 

Kako pa se kaže pomanjkanje vitamina D? Dnevni vnos je pri nekaterih ljudeh tako nezadosten, da se začnejo kazati različne težave v delovanju telesa. Med drugim govorimo tudi v slabšem delovanju imunskega sistema, šibkih mišicah in krhkih kosteh, depresiji, nihanju razpoloženja, itn. Kako pomembna je zadostna količina vitamina D je tako precej očitno, saj ta pomemben vitamin sodeluje v različnih procesih, ki so ključni za normalno delovanje našega telesa. 


Vitamina D v prehrani torej ni dovolj, kaj zdaj?

Vitamin D v prehrani se pojavlja v različnih oblikah. Živila živalskega izvora so zelo pomemben vir vitamina D v hrani. To so lahko jajca, ribe (losos, sardine), ribje olje, telečja jetra. Vendar po navadi take hrane ne jemo vsak dan in v večjih količinah, da bi lahko zadostili potrebam našega telesa. Za vitamin D hrana v večini primerov ne more biti edini vir. 

Pomanjkanje vitamina D za otroke in  dojenčke lahko privede do nastanka rahitisa. Pomanjkanje vitamina D pa se lahko odraža tudi v manjši kostni gostoti, kar lahko privede do zlomov ali pojava osteoporoze v kasnejših letih. 

Če ste prve simptome pomanjkanja D vitamina že opazili, je zelo priporočeno uživanje vitamina D v obliki prehranskih dopolnil. Le na ta način si lahko zagotovite zadosten vnos. Vaše telo vam bo hvaležno! 


Najboljši vitamin D


S prehranskimi dopolnili in vitamini do boljšega imunskega sistema

V poslovalnicah Tosama in v spletni trgovini lahko najdete številna prehranska dopolnila in vitamine, ki pomembno prispevajo k izboljšanju imunskega sistema.

Najboljši vitamin D je na voljo v obliki kapljic, kapsul ali pršila. Prehransko dopolnilo Jamieson Vitamin-D 1000 IE v vsaki kapljici vsebuje patentiran Quali-D. Gre za naravni BIO vitamin D3. Za dnevni vnos zadostuje že ena kapljica. 

Za normalno delovanje vseh procesov v telesu, vitamin D v hrani, ki jo uživate, velikokrat ni dovolj. Obiščite našo spletno trgovino ali naše številne poslovalnice po Sloveniji za dodatne informacije o vitaminu D v prehrani.