Ali veste, kje vse najdemo najboljši vitamin D v prehrani?

Vitamin D v hrani predstavlja le majhen del vnosa vitamina D v naše telo. Večji del ga telo ustvarja samo in sicer takrat, kadar smo izpostavljeni sončnim žarkom. Seveda se je v tem primeru potrebno ustrezno zaščititi, na kar neprestano opozarjajo tudi dermatologi. Najboljši vitamin D v prehrani najdemo v mastnih ribah, ribjem olju, mleku, pomarančah, žitaricah itd. Pogosto s prehrano ne moremo zadovoljiti potreb po vitaminu D, zato je potrebno uživati prehranska dopolnila in vitamine. Če tudi vi z vitaminom D v hrani telesu ne priskrbite dovolj najboljšega vitamina D, se odločite za uživanje prehranskih dopolnil in tako preprečite pomanjkanje D vitamina. Za dodatne informacije obiščite spletno stran Tosama oziroma nas obiščite v naših prodajalnah Tosama, kjer vam lahko dodatno svetujemo.

Vitamina D v prehrani velikokrat ni dovolj

Vitamin D v prehrani se nahaja tudi v lososu, sardinah, jajcih in siru ter v govejih jetrih. Kot smo omenili, z vitaminom D v hrani običajno ne zadovoljimo vseh potreb našega telesa po najboljšem vitaminu D, zato je v nekaterih primerih potrebno uživati prehranska dopolnila. V podjetju Tosama smo za vaše najmlajše in seveda tudi za vas pripravili različna prehranska dopolnilo, s katerim boste učinkovito nadomestili pomanjkanje vitamina D v hrani. Obiščite naše številne poslovalnice po Sloveniji za dodatne informacije o vitaminu D v prehrani ali dodatnih prehranskih dopolnilih in vitaminih.

Zakaj bi morali uživati prehransko dopolnilo z vitaminom D?

Najboljši vitamin D

Kot smo omenili, z vitaminom D v hrani ne moremo zadovoljiti vseh potreb telesa po vitaminu D, zato je potrebno uživati prehranska dopolnila. Na voljo so tudi dopolnila z najboljšim vitaminom D, ki preprečujejo pomanjkanje D vitamina pri otrocih. Ker najdemo majhne količine vitamina D v prehrani vam svetujemo, da povečate vnos živil z vsebnostjo vitamina D, hkrati pa uživate tudi prehransko dopolnilo.

Vitamin D3 2000IU kompleks Terranova je pridobljen iz lišajev in predstavlja učinkovit način vnosa vitamina D v naše telo. Primeren je tudi za vegane in vegetarijance. Najdete ga tudi na naši spletni strani Tosama, zato vljudno vabljeni k ogledu. Naša spletna trgovina Tosama omogoča enostavno in varno nakupovanje prek spleta. Vljudno vabljeni.

Pomanjkanje vitamina D je pri nas pogosta težava

Marsikdo misli, da njegovo telo zadosti potrebam vitamina D, saj je sončnih dni pri nas dovolj. Vendar žal temu ni tako. Pomanjkanje D vitamina je na območju Slovenije zelo pogosto, še posebej v zimskih časih. Slovenija se namreč nahaja v zmerno toplem pasu, kjer smo od oktobra do marca sončnim žarkom premalo izpostavljeni. To pomeni, da veliko Slovencev v teh šestih mesecih ne prejema dovolj vitamina D, kot bi ga naše telo potrebovalo. Še posebej pri ljudeh, ki se veliko zadržujejo v notranjih prostorih, to so največkrat starejši ljudje, kaže na visoko pomanjkanje vitamina D.

To se lahko odraža tudi v slabšem delovanju imunskega sistema, šibkih mišicah in krhkih kosteh, depresiji, nihanju razpoloženja, itn. Kako pomembna je zadostna količina vitamina D je tako precej očitno, saj vitamin D sodeluje v različnih procesih, ki so ključne za normalno delovanje našega telesa.

Vitamina D v prehrani torej ni dovolj, kaj zdaj?

Vitamin D v prehrani se pojavlja v različnih oblikah. Živila živalskega izvora so zelo pomemben vir vitamina D v hrani. To so lahko jajca, ribe (losos, sardine), ribje olje, telečja jetra. Vendar ponavadi take hrane ne jemo vsak dan in v večjih količinah, da bi lahko zadostili potrebam našega telesa.

Najboljši vitamin DZa dojenčke in manjše otroke pomanjkanje vitamina D lahko privede do nastanka rahitisa. Pomanjkanje vitamina D pa se lahko odraža tudi v manjši kostni gostoti, kar lahko privede do zlomov ali pojava osteoporoze v kasnejših letih.

Če ste prve simptome pomanjkanja D vitamina že opazili, je zato priporočeno uživanje prehranskih dopolnil in vitaminov D.

S prehranskimi dopolnili in vitamini do boljšega imunskega sistema

V poslovalnicah Tosama in v spletni trgovini lahko najdete številna prehranska dopolnila in vitamine, ki pomembno prispevajo k izboljšanju imunskega sistema. Najboljši vitamin D je na voljo v obliki kapsul, kapljic ali pršila.

Prehransko dopolnilo Jamieson Vitamin-D 1000 IE v vsaki kapljici vsebuje patentiran Quali-D. Gre za naravni BIO vitamin D3. Za dnevni vnos zadostuje že ena kapljica.

Za normalno delovanje vseh procesov v telesu, vitamin D v hrani, ki jo uživate, velikokrat ni dovolj. Obiščite našo spletno trgovino ali naše številne poslovalnice po Sloveniji za dodatne informacije o vitaminu D v prehrani.