Pošlji povpraševanje

Nad bolečino v kolenu s športnim steznikom za koleno

Bolečine v kolenu veljajo za eno najpogostejših težav s sklepi, s katerimi se ljudje soočajo. Bodisi bolečina pride zaradi obrabe, poškodbe ali prevelike obremenitve kolena – kolenski sklep je ključen za premikanje in hojo. Pogosto se ljudje s težavami v kolenih zaradi bolečin in občutka nestabilnega kolena gibanju izogibajo. Športni steznik za koleno je lahko rešitev za vaše težave! Študije so pokazale, da lahko mehke opornice in bandaže za koleno učinkovito pomagajo pri bolečinah v sklepu. S svojimi funkcijami povečajo mobilnost ter nudijo stabilizacijo kolena – občutek, da bo koleno zdržalo določen napor oziroma nudilo podporo pri vsakdanjih opravilih, aktivnostih in športu.

Športni steznik za koleno

Bandaža za koleno

Bandaža za koleno zagotavlja takojšnjo kompresijo in stabilizacijo kolena. Stranski stabilizatorji zagotavljajo dodatno oporo, obenem pa ne omejujejo gibanja – športni steznik za koleno je tako primeren tudi za športne aktivnosti. Bandaža – za koleno je na voljo v različnih velikostih – koleno ohranja toplo, izboljša fleksibilnost sklepa ter odvaja odvečno vlago. S tem zagotavlja zračnost in udobje med nošenjem ter ne moti pri športu in rekreaciji.


Ste že slišali za športni steznik? Za koleno je odlična izbira!

Športni steznik za koleno ali bandaža za koleno je pripomoček, ki pomaga pri obvladovanju nelagodja pri bolečinah v kolenskem sklepu. Opornica lahko pomaga zmanjšati bolečino s tem, ko preusmeri težo z najbolj poškodovanega dela kolena. Nošenje športnega steznika za koleno izboljša vašo sposobnost premikanja sklepa in pomaga pri hoji, saj ščiti in daje oporo nestabilnemu kolenu.


Športni steznik za koleno z zaprto ali odprto pogačico

Ne veste kakšno bandažo za koleno izbrati? Na izbiro imate več možnosti za stabilizacijo kolena.

Različne vrste bandaž za kolena se razlikujejo glede na njihovo funkcijo in raven podpore. Medtem ko so nekatere opornice zasnovane tako, da ščitijo koleno in služijo kot preventiva poškodbam, druge nudijo stabilizacijo kolena in nadzor bolečine. Športni stezniki za koleno lahko pomagajo pri stabilizaciji kolena, ki je nagnjeno k poškodbam ter za imobilizacijo kolena za optimalno celjenje po poškodbi.

Športni steznik za koleno v stilu rokava je namenjen predvsem preventivi pred poškodbami. Priporočljiv je za posameznike, ki svoja kolena dnevno izpostavljajo večjim obremenitvam (na primer športniki, skakalci…).

Športni steznik za koleno s trakovi nudi stabilizacijo kolena z nizkoprofilnimi trakovi, ki se ovijejo okoli spodnjega in zgornjega dela kolena. Trak pomaga olajšati pritisk in s tem bolečino s pogačice.

Športni steznik za koleno z odprto pogačico pomaga razbremeniti pritisk v kolenu ter nudi dodatno podporo in stabilizacijo kolena.

Bandaža za koleno nudi takojšnjo kompresijo in stabilizacijo koleni. Vsebuje stranske stabilizatorje ter zagotavlja podporo šibkemu ali togemu kolenu. Raztegljiva tkanina omogoča celodnevno nošenje, tudi pod oblačili.