Higienski vložki iz naravnih materialov zmanjšajo nevarnost za vnetja


Higienski vložki, ki jih ženske uporabljajo med menstruacijo, so lahko izdelani iz različnih materialov. V osnovi jih je mogoče razdeliti v dve večji skupini, in sicer so to sintetični ter naravni higienski vložki. Slednji so najpogosteje izdelani iz bombaža, ki je zelo prijazen do kože oziroma zdravja. To velja še posebej za organski bombaž, katerega dodatna prednost je minimizacija negativnega vpliva na okolje. V podjetju Tosama se zavedamo številnih odlik tega materiala oz. tovrstne oblike pridelave, zato smo se odločili, da kot osnovo za izdelavo higienskih izdelkov, ki so del linije Natura Femina, uporabimo prav organski bombaž, katerega pridelava poteka v skladu z najstrožjimi standardi kakovosti in varnosti.

Ženski higienski naravni vložki

Naravni higienski vložki zagotavljajo zračnost in optimalno udobje

Občutek udobja in higiene med menstruacijo je izjemno pomemben za vsako žensko. Če so izdelki, ki jih uporabljate trenutno, pogosto krivi za iritacije, hkrati pa vas omejujejo pri izvajanju običajnih dnevnih aktivnosti, je vsekakor čas za menjavo.

Ženski higienski dnevni vložki, izdelani iz naravnih materialov, vas ne ovirajo pri gibanju, obenem pa poskrbijo za občutek čistoče in suhosti. Zanje sta namreč značilni izjemna zračnost in odlična vpojnost, kar velja tudi za linijo Natura Femina. V njej so združeni izdelki, katerih vpojnost je zaradi inovativnega jedra kar do 50 odstotkov učinkovitejša v primerjavi z vpojnostjo navidezno podobnih izdelkov.

Poleg organskega bombaža je za njihovo izdelavo uporabljen še koruzni škrob Mater-Bi, iz katerega se izdelata ovojna folija in zaporna plast. Namesto klasičnih lepil pa je uporabljeno lepilo, izdelano na osnovi ogljikovodikove smole. Premišljena izbira uporabljenih materialov zagotavlja 100-odstotno biorazgradljivost izdelkov iz linije Natura Femina. Odsotnost alergenov v kombinaciji z odpornejšimi in daljšimi vlakni pa poskrbi, da so izdelki izredno nežni do kože.


Kakovostni ženski menstrualni vložki pomembni za preprečevanje vnetij

Naravni higienski vložki so odličen partner ob vnetjih nožniceZaradi slabše vpojnosti in neučinkovitega odvajanja toplote so sintetični materiali pogosto povezani z najrazličnejšimi vnetji, s katerimi se vsaj enkrat v življenju sreča večina žensk.

Ženski higienski vložki, izdelani iz sintetičnih materialov, tako zagotovo niso najboljša izbira, saj pregreta in vlažna koža močno olajša razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov, ki zlahka zaidejo v vašo nožnico.


Naravni menstrualni vložki ženskam nudijo udobje in ohranjajo naraven PH

Ženske, ki imajo pogosto težave z nožničnimi vnetji, bi morale biti zato še posebej previdne pri izbiri izdelkov za uporabo med menstruacijo. Odločitev za naravne materiale ima zagotovo ogromno prednosti. Poleg boljše vpojnosti in dejstva, da olajšajo kroženje zraka, je treba omeniti vsaj še to, da naravni ženski higienski vložki, izdelani iz  materialov, kot je organski bombaž, ne predstavljajo nevarnosti za spremembe pH-ja kože in/ali nožničnega okolja.

Pomembno je namreč ohranjanje rahlo kislega okolja; idealen pH, ki oteži razrast škodljivih bakterij in gliv, je od 3,5 do 4,5. Alkalizacija nožnice, za katero so lahko poleg sintetičnih materialov krivi še nekateri drugi dejavniki – na primer pogosti spolni odnosi brez zaščite ali čezmerno umivanje (z odišavljenimi mili) – hitro privede do vnetij, za katere je značilen obilnejši izcedek. Predvsem pri bakterijskemu vnetju nožnice je vonj tega izcedka običajno zelo neprijeten.

Pri ugotavljanju, ali gre za glivično ali bakterijsko vnetje nožnice, si je mogoče pomagati prav z opazovanjem lastnosti izcedka. Medtem ko je za bakterijsko okužbo značilen neprijeten vonj, je izcedek pri glivičnem vnetju (običajno gre za kandidiazo) praviloma brez posebnega vonja. Razlika pa je opazna tudi pri teksturi in barvi. Izcedek pri glivičnem vnetju je najpogosteje sirast in bele barve, po drugi strani pa je za bakterijsko vaginozo bolj značilen rumenkast ali celo gnojno zelen izcedek.

Serija naravnih higienskih vložkov

Higienski dnevni vložki so le ena od možnosti, ki so na voljo ženskam

Odločitev za znamko Natura Femina, pod katero so združeni ženski naravni higienski vložki najboljše kakovosti, prispeva k zaščiti vaginalne mikroflore, hkrati pa vam zagotavlja optimalno udobje in nemoteno ukvarjanje z dejavnostmi, v katerih uživate.

Zavedamo se, da so potrebe žensk med menstruacijo različne: pri nekaterih je menstrualni tok nadpovprečno močan, pri drugih relativno šibek, seveda pa je intenzivnost odvisna tudi od dneva menstruacije. Tako so vam na voljo nočni in dnevni higienski vložki za ženske. Prvi niso primerni samo za uporabo ponoči, ampak se priporočajo tudi ob dnevih, ko je menstruacija nadpovprečno močna, zato je nujno, da zagotovimo zelo hitro odvajanje menstrualne tekočine. Za dneve, ko je vaša menstruacija šibka ali srednje močna, pa zadostujejo naravni higienski dnevni vložki Natura Femina, ki jih lahko proti koncu zamenjate z našimi ščitniki perila.

Omenimo pa naj še, da so del linije Natura Femina tudi tamponi iz nebeljenega organskega bombaža brez umetnih dišav in drugih (potencialnih) alergenov, ki jih priporočamo predvsem za dnevno uporabo.  


Nočni in dnevni higienski vložki iz bombaža za prvo menstruacijo

Naravni higienski vložki s kemično neoporečno sestavo so odlična izbira za ženske vseh starosti, vsekakor pa jih še posebej priporočamo za mlada dekleta, ki so menstruacijo dobila šele pred kratkim. Kakovostni naravni higienski vložki – dnevni in nočni – bodo namreč pripomogli k temu, da bo izkušnja, povezana s prvo menstruacijo, precej manj stresna.

Sprejemanje telesnih sprememb, ki so seveda popolnoma naravne, bo mnogo lažje, če bo poskrbljeno za ustrezno higieno in udobje. Za večino deklet so najbolj preprosta in varna možnost prav naravni higienski vložki iz organskega bombaža, ki se lahko kasneje po želji kombinirajo z bombažnimi tamponi.