Pošlji povpraševanje

Zakaj so bombažni ženski vložki boljši od sintetičnih vložkov za ženske?


Široka izbira različnih ženskih vložkov nas lahko hitro zmede in  pozabimo na tisto, kar je pri ženskih vložkih najbolj pomembno – ali so ženskam in okolju prijazni. Sintetični materiali, ki so pogosto sestavni del  ženskih vložkov lahko škodijo intimnemu zdravju ženske, obenem pa niso biorazgradljivi in tako prispevajo k že tako problematičnemu kopičenju težje razgradljivih odpadkov. 

Organski bombaž

Bombaž je eden najboljših materialov, ko govorimo o zdravju in biorazgradljivosti, saj je nežen do ženskega telesa in narave. Linija ženskih vložkov Natura femina združuje vložke iz 100% bombažnega materiala, ki imajo številne prednosti in prekašajo vse ostale sintetične materiale.


Bombaž je zdravju neškodljiv material

Ženski vložki so v neposrednem stiku z najintimnejšimi deli ženskega telesa, ki so zelo občutljivi na draženje in alergene. Če preprečimo kroženje zraka v predelu nožnice se lahko razvijejo vnetja, normalna vaginalna mikroflora pa se zlahka poruši. Vložki za ženske morajo zato dobro vpijati vlago in obenem biti zračni in udobni. Vse troje nam zagotavljajo 100% bombažni vložki za ženske Natura femina.

Bombaž je mehak, nežen do kože in ima kemično neoporečno sestavo. Je hipoalergen material, primeren tudi za ženske s pogostimi ginekološkimi težavami. 100% bombažne vložke Natura femina odlikuje za 50% višja vpojnost od navidezno primerljivih izdelkov, obenem pa vseeno omogočajo kroženje zraka in dihanje kože. Vložki s svojo prisotnostjo zato ne spreminjajo naravno pH vrednost sluznice in kože in tako pomagajo vzdrževati naravno mikroflore vagine, ki se ob nenadni spremembi pH lahko poruši.

Bombažni vložki zaradi svoje mehkobe tudi ob aktivnem in razgibanem življenjskem slogu ne povzročajo draženja in trenja, zato z njihovo uporabo srbečica in neprijetni občutki postanejo le še oddaljen spomin. Ker bombaž omogoča kroženje zraka in je tudi visoko vpojen material, bombažni vložki za ženske preprečujejo razvoj neprijetnih vonjav.


Ženski vložki, damski vložki...vložki, ki jih potrebuje vsaka odrasla ženska

Bombaž prispeva k bolj zdravemu in čistemu okolju

Običajni sintetični vložki za ženske služijo enkratni uporabi, po uporabi pa se spremenijo v za okolje obremenjujoč odpadek. Na grobo lahko ocenimo, da ženska v povprečju v celotnem življenju porabi vsaj 11 000 damskih vložkov ali tamponov. Če gre za damske vložke in tampone iz umetnih materialov, gredo ti vložki direktno na smetišče, morebitne kemikalije, lepila in vpojna sredstva v njih pa se sproščajo direktno v naravo.

Za bolj trajnostno nego žensk in okolja je zato prava izbira bombaž in še bolje organski bombaž. Ta je popolnoma biorazgradljiv. Seveda pa vsak vložek sestavljajo še nekateri dopolnilni materiali. V liniji Natura femina so se posvetili tudi temu problemu, zato tudi dopolnilni materiali vložka nikakor niso škodljivi za okolje. Njihova vrhnja plast in jedro sta iz 100%  organskega bombaža, ovojna folija in zaporna plast pa iz MaterBi koruznega škroba. Lepilo vložkov je narejeno na osnovi ogljikovodikove smole. Premišljena izbira materialov tako zagotavlja varnost in udobje ženskam, istočasno pa zagotavlja 100% biorazgradljivost vložkov.