Pošlji povpraševanje

Tehtnice podjetja Merel zagotavljajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno

Verjetno imamo vsi doma kakšno tehtnico, ki je namenjena tehtanju sestavin pri pripravi obrokov ali merjenju telesne teže. Pri tem lahko govorimo o analognih ali digitalnih tehtnicah. Vendar pa tovrstni gospodinjski pripomočki ne zagotavljajo zadostne natančnosti, kot je zahtevana v primeru laboratorijske rabe, raziskav in podobno.

Slovensko podjetje Merel ima v svojem programu pestro ponudbo raznovrstnih tehtnic, ki služijo različnim namenom. Z delovanjem so začeli že leta 1989, ko je bila najprej ustanovljena delavnica, katere namen je bil popravilo laboratorijskih pripomočkov. Kasneje se je podjetje povezalo z dvema svetovno znanima proizvajalcema laboratorijske opreme VanKel in Varian. Tako so postali vodilni ponudnik aparatur vrednotenja farmacevtskih oblik na slovenskih tleh.

Merel trenutno sodeluje z več kot 10 svetovno znanimi proizvajalci merilne opreme in pripomočkov za analize. Na voljo so tehtnice za različne namene: semi-mikro tehtnice, analitične, industrijske in precizne tehtnice. Vsaka služi svojemu specifičnemu namenu. Vsako od njih pa odlikujejo natančnost rezultatov, izjemna kakovost, dobro razmerje med kakovostjo in ceno ter enostavna uporaba, ki se je lahko precej hitro nauči vsak.Tehtnici Ohaus Pioneer in Ohaus Explorer

Če se torej nekoliko bolj posvetimo semi-mikro tehtnicam, ki jim ima Merel v ponudbi. Stranke lahko v tej kategoriji izbirajo med dvema različnima tipoma; tip Ohaus Pioneer in Ohaus Explorer. Kakšna je razlika med njima?

Tehtnica Ohaus Pioneer je primerna za raziskovalne, industrijske in izobraževalne namene. Narejena je iz zelo kakovostnih in trpežnih materialov. Ohišje je narejeno iz kovine, merilna površina pa je iz nerjavečega jekla. Na napravi se nahajajo 4 gumbi za hitre funkcije. Vgrajen je tudi indikator, ki pokaže stabilnost površine, na kateri tehtnica stoji. Tehtnico je možno preprosto razstaviti, kar precej olajša postopek čiščenja.

Drug tip semi-mikro tehtnic je Ohaus Explorer. Primerna je predvsem za laboratorijsko delo, ko je natančnost rezultatov ključnega pomena. Uporaba je intuitivna, v napravo pa so vgrajeni praktični brezkontaktni IR senzorji. Upravljanje je možno prek grafičnih ikon, ki spominjajo na uporabo pametnega telefona. Ohaus Explorer tehtnica ima barvni ekran, ki je ločljiv od tehtalnega modula. Tehtnica omogoča shranjevanje podatkov tehtanja za zadnjih 99 artiklov. Ko napravo uspešno stabiliziramo, nas ta pri tem zvočno opozori. Vsak uporabnik lahko sam določi funkcije posameznega IR senzorja. Steklena vratca je možno odpirati na avtomatski način; brez da bi bil za to potreben dotik. V digitalno tehtnico je vgrajen tudi ionizator, ki preprečuje vpliv startične elektrike. S tem se izboljša natančnost meritev.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Izdelki

Pokaži vse >
Precizne tehtnice
Precizne tehtnice

Precizne tehtnice so opredeljene kot tehtnice, ki zagotavljajo izjemno natančne meritve v merilnem...

Več

Pošlji povpraševanje