Odkrivanje puščanj in iskanje napake na zeleni strehi

Odkrivanje puščanj na zeleni strehi je vedno veljalo za zapleteno in težavno delo, mi pa vam s svojimi inovativnimi postopki zagotavljamo hitro in učinkovito iskanje puščanj na ravnih strehah. Iskanje napake na zeleni strehi namreč izvajamo s sodobnim postopkom EFVM® in sistemom ProtectSys®. Zveni zapleteno, kajne? No, postopek sam na sebi je res plod dolgoletnega razvoja, ampak učinek je hiter in neverjeten. Odkrivanje puščanj na zeleni strehi, odkrivanje napak na ravni strehi oziroma točk, kjer bi se zamakanje ravne strehe lahko pojavilo, preprečuje nastanek škode, ki bi nastala z vdorom vode v objekt. Ob tem je bistvenega pomena dejstvo, da za takšen postopek v streho nič ne posegamo, temveč iskanje puščanj na ravnih strehah poteka brez odstranjevanja materiala (to pomeni direktno na travi ali prodcu).

Odkrivanje puščanj za zeleni strehiIskanje napake na zeleni strehi s postopkom EFVM®

Odkrivanje puščanj na zeleni strehi oziroma test puščanj na ravnih strehah ne glede na pokrivni material v podjetju ILD Slovenija izvajamo s posebnim patentiranim postopkom EFVM®, kar je kratica za angleško besedno zvezo Electric Field Vector Mapping® oziroma napetostno površinsko preverjanje. Ta postopek omogoča iskanje napake na zeleni strehi s pomočjo tokovne meritve. Postopek EFVM® in sistem ProtectSys® omogočata odkrivanje puščanj na zeleni strehi, z gramozom prekriti strehi ali na površinah z betonskimi ploščami, položenimi na podlago drobirja oziroma brez dodatne postavitve, in sta primerna za hitro sanacijo zamakanj ali za pregled novogradenj. Primerna sta za odkrivanje napak na ravni strehi, ki ima strešne membrane PVC, FPO, TPO in bitumenske trakove.

Iskanje puščanj na ravnih strehah kot preventiva

Iskanje napak na zeleni strehi, ki že zamaka, je jasno predvsem zaradi že storjene škode precej dražje, sam postopek pa v osnovi ne, če se ga pravilno lotimo. Če pa odkrivanje puščanj na zeleni strehi opravljamo samo z vizualnim pregledom ali celo tako, da odmikamo material, potem je seveda tudi samo iskanje zelo zamudno in tudi dražje. Zato je najbolje, da za odkrivanje puščanj na zeleni strehi uporabimo postopek EFVM®, predvsem pa je pomembno, da iskanje napak na zeleni strehi opravimo preden se pojavi zamakanje ravne strehe, torej takoj pri novogradnji, potem pa ga v smiselnih intervalih ponavljamo. Z vzdrževanjem strehebomo preprečili večjo škodo.

ILD Slovenija | Odkrivanje puščanj in iskanje napak na zeleni strehi opravite še pred zamakanjem - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...
Pokaži vse >
Strešna kritina
Strešna kritina

Ko se soočamo z nakupom strešne kritine se zmeraj postavlja dvom, katero strešno kritino... Več >

Pošlji povpraševanje