Dimniki in varnostni vidik: obnova starega dimnika mora biti izvedena pravočasno

Dimniki predstavljajo zelo pomemben del ogrevalnih sistemov, vendar pa bodo svojo funkcijo lahko opravljal le, če bodo primerno vzdrževani. Sanacija starega dimnika torej ni nekaj, s čimer lahko odlašate predolgo ...

Slabo vzdrževani dimniki predstavljajo resno varnostno tveganje

Obnova starega dimnika močno zmanjša nevarnost za požar, poleg tega pa popravilo dimnikov prepreči potencialno uhajanje plinov v stanovanje, kar je izjemno nevarno, saj lahko pride do zadušitve. V primeru razpok, ki bi lahko povzročile uhajanje dimnih plinov, se obnova starega dimnika izvede tako, da se v dimnik vstavi posebna tuljava. Načeloma je sanacija starega dimnika potrebna tudi v primeru menjave kurilne peči in pri prehodu na drugo vrsto goriva, način obnove je je odvisen tudi od vrste dimnika. Sanacija opečnatih dimnikov tako poteka drugače kakor popravilo dimnika iz drugih materialov, glavni cilji sanacije pa so pri vseh tipih dimnikov enaki: zagotoviti, da bodo dimniki ognjevarni in neprepustni za pline, ter izboljšati vlek.

PREVERITE GALERIJO REFERENC

Obnova in sanacija starega dimnika

Obnova starega dimnika

Novi opečnati dimnik

Zidanje dimniika

Profesionalna in hitra obnova starega dimnika

Dolgoletne izkušnje z obnovami starih dimnikov, ki jih imamo v podjetju Dimont, so najboljše zagotovilo za kakovostno opravljeno delo. Poskrbeli bomo, da bo vaš dimnik varen in učinkovit pri opravljanju svojih nalog. Zelo pogosto izvajamo sanacijo opečnatih dimnikov na starejših objektih, na voljo pa smo vam tudi za zidanje dimnika pri novogradnjah, kjer vse bolj prevladujejo inox dimniki, ki so običajno najboljša izbira tudi pri sanacijah. Pri izgradnji INOX dimnika v dimnik vstavimo enoslojno inox tuljavo). Poleg omenjenih področij se ukvarjamo tudi s prodajo kaminov in kaminskih vložkov, pri čemer poskrbimo za profesionalno vgradnjo, v našo ponudbo pa je vključena tudi obzidava kamina. Na voljo smo vam tudi za druga zaključna dela v gradbeništvo. Nudimo vam ugodne cene in vam zagotavljamo, da bo delo, za katerega nas boste najeli, opravljeno brez vsakršnih napak.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje