Streha mora biti kvalitetna – idealna je pločevinasta strešna kritina

Ker je menjava strešne kritine velik finančni zalogaj, je potrebno pred dokončno odločitvijo dobro premisliti o tem kakšna streha je prava. Ustrezati mora vsem potrebnim dejavnikom kamor spadajo cena, estetika, sovpadanje z okoljem, prilagajanje podnebju. Gradbeno mora biti streha prilagojena načinu izvedbe stavbe in podstrešnih prostorov… Na trgu je velika izbira različnih kritin, od opečnih, bitumenskih, betonskih, kamnitih do pločevinastih strešnih kritin, ki so najbolj univerzalne in primerne skorajda za vsako zgradbo. Zaradi precejšnje ponudbe je odločitev težka.

Da se boste lažje odločili, vam bomo z veseljem pojasnili zakaj je pločevinasta strešna kritina ena izmed najbolj primernih in največkrat izbranih. Na modernih in novih hišah, stanovanjskih blokih, proizvodnih ter prodajnih halah, boste težko našli drugačno streho kot je kovinska. Ima veliko dobrih in iskanih lastnosti, poleg tega pa jo je zaradi izboljšanih in prilagojenih načinov vgradnje, mogoče vgraditi tudi na vetrovnih predelih.

Pred leti se na področjih s konstantnimi sunki vetra kovinskih streh niso posluževali, kar danes ne predstavlja več težav. Streha, ki je prekrita s pločevinasto strešno kritino, je v prvi vrsti odporna na točo. To je iz leta v leto bolj zaželeno in nujno, saj se vreme spreminja ter prehaja v vedno večje ekstreme. Naša trapezna in valovita kritina vas bosta pred točo, hudimi nalivi ter velikimi količinami snega odlično zavarovali - vsaka skrb glede vremena bo odveč.

pločevinasta strešna kritina

Pločevinasta strešna kritina spada med lahke kritine

Valovita ali trapezna kritina, ki jo boste našli v naši ponudbi je pločevinasta strešna kritina, izdelana iz vroče cinkane, prašno barvane nerjaveče jeklene pločevine, katero je mogoče dobiti z izolacijo ali brez nje. Primerna je za vse vrste zgradb. Ker je lahka kritina, je z njo mogoče prekriti tudi objekte s konstrukcijami, ki ne morejo nositi velike teže. Takšni so na primer enostavni nadstreški.

Tako trapezna kot valovita kritina sta lahki kritini z dolgo življenjsko dobo, trajni in izjemno estetski. Lahko se pohvalimo, da se dober glas o naši pločevinasti strešni kritini hitro širi, saj ljudje zaupajo v kakovost. Streha s trapezno kritino se lahko kiti z veliko barvnimi odtenki ter s pripadajočimi slemenjaki, vetrnimi in dimniškimi obrobami. Izjemno koristno in uporabno je izbrati trapezno kritino, ki je prevlečena s protikondenzacijskim materialom (filcem). Ta kondenzacijo uspešno zmanjša oz. skoraj prepreči. Vsaka streha nekoliko kondenzira, saj je to naravni pojav, ki se dogaja zaradi prehoda toplega zraka na mrzlo podlago.

Prevleka na trapezni kritini uspešno preprečuje navlažitev izolacije in propadanje lesene konstrukcije strehe. Trapezne kritine, ki jih boste našli v naši ponudbi je mogoče naročiti med modeli TR-10, TR-20 in TR-40. Dolžino plošče izdelamo po naročilu, streha pa ima lahko majhen naklon, kot je 5°. Trapezne kritine se razlikujejo po višini reber od 10 do 40 mm. Višja kot so rebra, širši je spekter uporabnosti pločevinaste strešne kritine. Kljub temu, da je lahka kritina, je zaradi dodatnih ojačitev še vedno izjemno močna in uporabna tudi na ukrivljenih strehah in stenah.

Trapezna kritina za vaš dom

Steha, ki je prekrita z valovito kritino spominja na salonit

Še vedno mnogi pogrešajo stare dobre »salonitke«, s katerimi je leta nazaj bila prekrita praktično vsaka streha v Sloveniji. Ker so leta 2003 uporabo azbesta v celoti prepovedali, so ljudje hitro začeli pogrešati valovito kritino, ki bi bila primerljiva ali celo boljša od »salonitk«. V naši ponudbi vas čaka valovita, lahka kritina, ki bo dolga desetletja prenašala vse vremenske ekstreme in bo čudovito dopolnila vaš dom. Tudi valovito kritino vam prevlečemo s protikondenzacijskim filcem, izbirate pa lahko med sedmimi najaktualnejšimi barvnimi toni.

Poleg lepega videza, jo odlikujejo visoka odpornost na ogenj, nizka cena in možnost prekrivanja objektov z zelo majhnim (5°) naklonom. Ker je izjemno lahka kritina, je delo z njo enostavno, hitro in krovcem nikoli ne povzroča nobenih težav. Kot vsaka pločevinasta strešna kritina, je idealna za prekrivanje nadstreškov, teras in balkonov. Uporabna je povsod kjer bi težji materiali konstrukcijo preobremenili, hkrati pa se uporablja za kritje hiš, stanovanjskih blokov, industrijskih poslopij in drugih zgradb.

Strešne kritine iz pločevine Mebi

Poleg kritin, pri nas dobite vse ostalo kar potrebujete za streho

Strešna kritina ni vse kar potrebujete, ko se odločite, da boste na novo prekrivali streho. V prvi vrsti je pomemben dober izvajalec, ki bo natančno in kakovostno opravil montažo. Če še niste našli nekoga, ki bi mu zaupali vam bomo z veseljem pomagali. Streha je lahko še tako kvalitetna, če njena izvedba ni narejena tako kot mora biti, je vse zaman. V naši ponudbi boste lahko izbirali tudi med vsem potrošnim materialom brez katerega prekrivanje strehe ni izvedljivo. Pomembni elementi, kot so slemenjaki, vetrne in dimniške obrobe, snegobrani, žlebovi, odkapni robovi, mrežice, žlote, vse do najmanjšega vijaka, so vam pri nas na voljo po ugodnih, družinskemu proračunu, prijaznih cenah.

Dodatki, ki jih boste našli v katalogu, zadostujejo vsem potrebnim standardom in so narejeni iz visokokvalitetnih materialov. Preverite ponudbo na naši spletni strani in nam pošljite povpraševanje. Z veseljem vam bomo odgovorili na vse kar vas zanima in vam pomagali pri izbiri strehe.

VEČ O STREŠNIH KRITINAH NA MEBI.SI


Prikaži več ... Prikaži manj ...

Izdelki

Pokaži vse >
Pločevinasta strešna kritina
Pločevinasta strešna kritina

Pločevinasta strešna kritina je nadvse priljubljena zaradi dolge življenjske dobe in energetske učinkovitosti....

Več
Pločevinasta kritina z izolacijo
Pločevinasta kritina z izolacijo

Pločevinasta kritina z izolacijo združuje pločevinasto prevleko in plast izolacije. Običajno je...

Več

Storitve

Pokaži vse >
Montaža pločevinaste kritine
Montaža pločevinaste kritine

Montaža pločevinaste kritine je bistven korak pri zagotavljanju trajne zaščite objekta pred vplivi...

Več
Pokaži vse >
Kovinska kritina
Kovinska kritina

Kovinska kritina se danes najpogosteje znajde na objektu iz mnogo razlogov, kljub temu, da... Več >

Pločevinasta streha
Pločevinasta streha

Pločevinasta streha je gotovo med najbolj stabilnimi strešnimi kritinami za bolj ali manj... Več >

Pokaži vse >
Trapezna kritina
Trapezna kritina

Trapezna kritina je odlična izbira za pokrivanje streh, montažnih sten in fasad. Pločevina,... Več >

Kovinska strešna kritina
Kovinska strešna kritina

Kovinska strešna kritina je v ogromni prednosti, če jo primerjamo z ostalimi materiali za... Več >

Pločevinasta kritina z izolacijo
Pločevinasta kritina z izolacijo

Pločevinasta kritina z izolacijo je vsekakor najsodobnejša izbira strešne kritine. Omogoča... Več >

Pločevinasta strešna kritina
Pločevinasta strešna kritina

Pločevinasta strešna kritina je zelo priljubljena, saj so zanjo značilne številne prednosti.... Več >

Pločevinasta kritina
Pločevinasta kritina

Pločevinasta kritina je na trgu vse bolj priljubljena. V zadnjem času se zdi, da se v arhitekturi... Več >

Pošlji povpraševanje