TČ - Toplotne črpalke, TČ voda voda, toplotna črpalka zrak voda ...

ali toplotne črpalke so energetsko varčne ogrevalne naprave. TČ so primerne tudi za hlajenje prostora. Nakup toplotne črpalke je torej vaša naložba za prihodnost, saj za delovanje toplotna črpalka izkorišča toploto iz naravnih snovi. Pri nakupu TČ je zato pomembna tudi lokacija, kjer bo TČ nameščena in kakšno TČ boste izbrali. Izbirate lahko med TČ zrak voda,TČ voda voda. Vsaka TČ črpa toploto iz določenega naravnega medija. Nakup TČ je nekoliko dražji od običajnih ogrevalnih naprav, vendar se nakup dolgoročno izplača.


Nakup TČ glede na lokacijo postavitve, zrak voda, voda voda

Na trgu so različne toplotne črpalke:

Za nakup TČ zrak voda se odločite, če je lokacija, kamor želite namestiti TČ, lokacija z milim podnebjem, saj TČ zrak voda odvzema toploto iz zraka. TČ zrak voda je zelo primerna za območje Primorske. TČ voda voda toploto črpa iz podtalnice, zato je pogoj za namestitev TČ voda voda bližina podtalnice, kjer želimo namestiti takšno TČ.


Cena toplotne črpalke in ugoden nakup

Toplotna črpalkaNakup TČ in namestitev v starejših hišah je nekoliko dražja. Namestitev črpalke v starejših hišah zahteva dodatno predelavo objekta za vgradnjo črpalke. Zato je pri novogradnjah namestitev TČ priporočljiva, saj je enostavnejša in zato ugodnejša. Zaradi energetske varčnosti in okolju neškodljivih medijev, ki jih TČ uporablja pri delovanju, je namestitev TČ dolgoročna naložba za vas. Za namestitev toplotne črpalke boste vložili nekaj več denarja kot za vgradnjo drugih ogrevalnih naprav, vendar se vam bo ta razlika zaradi varčnosti toplotnečrpalke voda vodaali toplotne črpalkezrak voda - izravnala.

TČ je naložba za prihodnost

Nakup TČ je vsekakor naložba za prihodnost, saj se ob višanju cen električne energije, plina in fosilnih goriv TČ voda voda, TČ zrak vodaizkažejo za favorite, saj toploto odvzemajo snovem iz vašega okolja in jo nato kopičijo v ogrevalnem sistemu.
TČ imajo poleg ogrevanja tudi funkcijo hlajenja prostora, zato bo TČ zelo dobrodošla tudi v vročih poletnih dneh. TČ bo tako zamenjala vašo klimatsko napravo. TČ vas bo grela v hladnih dneh, v toplih pa hladila.
Odločite se za nakup TČ - obiščite nas.


Iblo | toplotna črpalka voda voda, zrak voda, delovanje tč.