Mednarodni transport in logistikaTransport in logistika: vse, kar potrebujete, uredimo mi


Transport in logistika sta dejavnosti, ki sta sicer že zelo stari branži, a v zadnjem stoletju in predvsem desetletjih, ko pravimo, da čas teče hitreje, sta transport in logistika postali izredno zahtevna poslovna podviga. Transport in logistika se namreč na eni strani spopadata s številnimi omejitvami, namišljenimi pregradami, birokratskimi preprekami in še čem. Na drugi strani pa je tehnologija omogočila takšno hitrost, da se transport in logistika odvijata tako hitro, da bi bilo to še pred kakim dobrim stoletjem povsem nepredstavljivo ali celo nedoumljivo. Mednarodni transport je tako postal prizorišče predvsem miselnega načrtovanja in dobre predpriprave, saj so minili časi, ko so prevozniki na pot odšli kar na pamet in sproti reševali vse morebitne ovire in težave, ki so jih doletele ali pa tudi ne. Mednarodna logistika mora namreč poskrbeti, da so vse stvari predvidene vnaprej in da vse rešitve že oblikovane in pripravljene, še preden se mednarodni transport sploh prične. Presenetljivo zahtevna je postala tudi logistika v cestnem prometu. Cestni transport je prav tako postal zapleten: upoštevati je potrebno številne predpise, omejitve, se podrejati pravilom lokalnih držav, itd. Skladiščenje, ki je prav tako del mednarodnega transporta je moderno: za vsak tip blaga veljajo posebni predpisi oziroma pravila shranjevanja.

Več o vrstah mednarodnega transporta, ki ga ponujamo, si preberite nahttp://www.eurizont.si/letalski-promet.


Transport in logistika sta postala strokovno delo

Zaradi silovitega napredka sta postala transport in logistika natančni dejavnosti ne glede na to, ali gre za letalski prevoz ali cestni transport. Za Slovenijo še posebej velja, da je vsak daljši transport zaradi naše geografske majhnosti mednarodni transport. To še posebej velja za cestni transport, ki mora učinkovito premagovati jezikovne pregrade in se prilagajati različnim predpisom, ki jih imajo posamezne države. Zato je pri nas logistika v cestnem prometu v glavnem mednarodna logistika.


Cestni transport je najbolj vsakdanja oblika prevoza

Kljub temu, da je tehnologija močno napredovala, je cestni transport poleg železniškega danes še vedno najpogostejši: v veliki večini gre za mednarodni transport, ki je v naših krajih srednje Evrope še posebej razgiban.

Eurizont | Transport in logistika profesionalno

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje