Vzdržljive fasadne plošče - Prednosti pločevinastih fasadnih oblog


Fasadne plošče iz pločevine za prezračevane fasade ali dekoracijo notranjih sten in stropov se ponašajo z izjemnimi tehničnimi lastnostmi.

Kljub nizki teži materiala nudijo presenetljivo trdnost in odpornost. Vrtanje v fasadne plošče ni potrebno, saj se enostavno obesijo na pritrdilne letve. Površina tovrstne fasade je zato gladka in ravna. Vpetje na zatične pritrdilne letve omogoča prosto krčenje in raztezanje materiala, kot posledica temepraturnih razlik v okolici. Pločevinasta fasadna obloga omogoča veliko oblikovalske svobode pri projektiranju in izvedbi, saj nudi raznovrstne barvne in oblikovne rešitve. Fasadne plošče so obojestransko prevlečene s protikorozijsko zaščito. Zunanjo stran pobarvamo po želji kupca. Življenjska doba fasadnih plošč je zelo dolga in ne zahteva pretiranega vzdrževanja.

Zelo priljubljena in iskana za izdelavo kovinskih fasad je tudi trapezna pločevina. Proti rji je zaščitena z objestranskim pocinkanjem in enostransko barvana v standardnil RAL barvni lestvici. Za izboljšanje akustičnih lastnosti je dobavljiva tudi v perforirani obliki. Lahko se uporablja kot zaključna kritina ali kot lahka podkonstrukcija ravnih streh.

Prezračevalna fasada Domico PlanumPrezračevana fasada PLANUM na akustični kasetni podkonstrukciji

Prezračevane fasade


Posebnost prezračevane fasade je odmaknjenost fasadne obloge od toplotne izolacije (približno 4 cm), ki jo dosežemo s postavitvijo podkonstrukcije. Kanal, ki nastane med toplotno izolacijo in fasadnimi ploščami, služi za odvajanje mrzlega zimskega in vročega poletnega zraka, hkrati pa omogoča sušenje fasadne obloge.

Delno koinska fasada osnovne šole IzlakeKovinska fasada trgovskega objekta oblikovana tako da itgleda kot črtna koda

Ponudba podjetja Norik


Vljudno vabljeni k ogledu naše spletne strani, kjer vas čakajo natančne informacije in nazorne skice konstrukcij, pod zavihkom »Reference« pa si lahko pogledate končni videz objektov, na katere so bili nameščeni produkti podjetja Norik. Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo pomagali pri vaši izbiri, na željo pa tudi poslali informativni izračun stroškov za izbrane fasadne plošče ali kovinsko fasado iz trapezne pločevine.


Več o naši ponudbi

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje