Tlakovanje in urejanje dvorišča | Polaganje tlakov - betonski tlakovci in robniki

tlakovanje, polaganje tlakovcev, betonski robniki, granitne kocke, naravni kamen

V podjetju Askaz d.o.o. se ukvarjamo z urejanjem okolice hiše - poleg zelenih površin poskrbimo tudi za tlakovanje dvorišča. Polaganje tlakov je primerno za vse površine, kjer želimo poleg trdne podlage zagotoviti tudi estetski videz okolice. Naše podjetje je prepoznavno predvsem po polaganju vseh vrst kamenja - specializirani smo za polaganje naravnega kamna porfido, granitnih kock, polaganje robnikov ter za polaganje materialov iz betona, kot so betonski tlakovci, robniki in plošče.

Urejanje dvorišč s tlakovanjem nudi dolgotrajno in kakovostno rešitev za okolico vaše hiše. Kamniti ali betonski segmenti se lepo skladajo tako z novogradnjami kot s starejšimi objekti. Naravni kamen in betonski tlakovci s svojimi barvami in oblikami poskrbijo za večjo privlačnost zunanjih površin. Poleg tega pa so v primerjavi z asfaltom naravi prijaznejši materiali.

Tlakovanje dvorišča v grobem delimo na dve osnovni fazi:

  • na pripravo podlage in
  • na postopek polaganja tlakovcev.


S pravilno pripravo podlage bomo zagotovili ustrezno nosilnost terena ter preprečili zadrževanje vode med tlakovci.

Ustrezna priprava podlage za tlakovanje dvorišča

Pri pripravi prostora za polaganje tlakov moramo najprej poskrbeti za naklon terena, da bo voda odtekala stran od objekta. Nato pripravimo trden osnovni sloj, izdelava katerega je odvisna od pričakovane nosilnosti. Za tlakovanje dvorišča, na katerem pričakujemo večjo obremenitev, je na primer potreben izkop v globini tudi do 40 centimetrov. Za spodnji nanos uporabljamo drobir, gramoz ali tampon in vse skupaj dodobra utrdimo. Pri postavitvi osnovnega sloja ne smemo pozabiti na električno napeljavo, ki jo bomo pozneje potrebovali za razsvetljavo, za zapiranje vrat in podobno. Utrditi moramo tudi prostor, kamor bomo namestili betonski robnik. Na utrjeno podlago nato raztresemo fini pesek ali drobir. Nato lahko začnemo s postopkom polaganja tlakovcev, granitnih kock ali naravnega kamna. Na zaključkih tlakovcev pa postavimo robnik, ki smo ga na obeh straneh zalili z betonom.

Kakovostno urejanje dvorišč prinaša daljšo življenjsko dobo

Ustrezno pripravljena podlaga, strokovno polaganje tlakov ter kakovost tlakovcev v veliki meri vplivajo na njihovo življenjsko dobo. Z nami bo tlakovanje in urejanje dvorišč kakovostno in znotraj dogovorjenih rokov. Prepričajte se sami in nas obiščite. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Askaz d.o.o. | Tlakovanje in urejanje dvorišč, polaganje tlakov, betonski tlakovci in robniki - povezave do naše spletne strani:
Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje