Pošlji povpraševanje


Schiedel - Od pionirja do vodilnega na evropskem tržišču

Senator Friedrich Schiedel je leta 1946 v Erbachu pri Ulmu z ustanovitvijo 'Schiedel Kaminwerks' postavil temelje koncerna Schiedel. S hitro rastjo proizvodnje montažnih elementov za dimovodne napeljave je zraslo podjetje, ki je s sistemi za odvod dimnih plinov na področju novogradenj doseglo vodilni položaj v evropskem prostoru.

Z orientiranostjo na kupca do uspeha!


Moderna tehnika, visoka kakovost in usmerjenost na vse ciljne skupine (trgovce z gradbenim materialom, gradbince, arhitekte, proizvajalce peči, dimnikarje, ...) so bili in še vedno so vodila pri razvoju koncerna Schiedel. V 40-ih letih prisotnosti na tržišču se je kot rezultat profesionalnosti do partnerjev, zadovoljstva kupcev in razpoznavnosti naših proizvodov uveljavil slogan:


„Rečeš dimnik in misliš Schiedel'

schiedel dimnikidimnik schiedel


Schiedelovi proizvodi pomembno prispevajo k varovanju okolja


Rezultat najnovejšega razvoja na področju dimniške tehnike je Schiedel ABSOLUT s termo jaškom, prvi dimniški sistem, ki je primeren za vgradnjo v nizkoenergijske in pasivne zgradbe in preko katerega se lahko kurilne naprave zanesljivo oskrbujejo z zadostno količino zraka za zgorevanje.


Optimalno zgorevanje = varčevanje energije = manj emisij CO2 = varovanje okolja.


Visoke zahteve po varovanju okolja, najnovejše tehnologije v gradnji hiš in ogrevalni tehniki zahtevajo dimniški sistem, kakršen je SCHIEDEL ABSOLUT.

Že nekaj let je Schiedel aktiven tudi na področju kontroliranega prezračevanja stavb. S sistemom SCHIEDEL AERA smo na trgu ponudili prvi sistem za pezračevanje po potrebi, ki v danes zelo tesno zaprtih zgradbah poskrbi za trejno svež, higieničen in zdrav zrak in ščiti zgradbo pred tvorbo plesni in poškodb zaradi vlažnosti.


Vizija družbe je „ne prodajamo samo proizvodov, ampak nudimo tudi rešitve za udobno bivanje v vseh domovih“.


Kurišče je bilo vedno človekov spremljevalec in središče hiše. Človeku daje ustrezno toploto za bivanje in mu v povezavi z zadostno izmenjavo zraka zagotavlja dobro bivalno ugodje. Samo takrat, ko sta ta dva dejavnika usklajena, se vzpostavi pravo bivalno ugodje in Schiedel s svojimi dimniškimi in prezračevalnimi sistemi zagotavlja prav to.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje