Pošlji povpraševanje

Glasbena trgovina MUSIC MAX - velika izbira in ugodne cene

Glasbena trgovina MUSIC MAX se ukvarja z veleprodajo in maloprodajo glasbil in glasbene opreme za začetnike in profesionalne glasbenike. Glasbena trgovina je specializirana tudi za prodajo ozvočenj. V naših poslovalnicah so vam ob preizkušanju inštrumentov vedno na voljo strokovni nasveti prodajnih svetovalcev. Budno spremljamo sodobne trende, zato se naša glasbena trgovina lahko pohvali s tehnološkimi novostmi, ki jih mladi glasbeniki samoumevno pričakujete, da jih bo vaša glasbena trgovina imela. Spoštujemo vsako glasbeno ustvarjanje in cenimo kupce, ki nam s svojim znanjem pomagate širiti veličino naše glasbene razgledanosti. Za vas si želimo biti preprosto najboljši.
Vabljeni v našo poslovalnico v Celju (Levstikova ulica 1d) in Ljubljani (Šmartinska 106), kjer vam bo naše prijazno in izkušeno osebje pomagalo do prave izbire - pa naj bo to glasbilo ali pa glasbeni pripomoček. V ponudbi imamo glasbila s strunami, bobne in tolkala, inštrumente s tipkami, pihala/trobila, ozvočenja, studijsko opremo, računalniške glasbene dodatke, glasbeni pribor, razsvetljavo in knjige.
Glasbena trgovina MUSIC MAX - glasbila in oprema po vašem okusu. Ponujamo vam tudi možnost nakupa glasbila na obroke.


Glasbena trgovina glasbil s strunamiGlasbila s strunami ustvarjajo zvok z nihajočimi napetimi strunami

Glasbilo lahko definiramo kot nekakšno pripravo, s katero izvajamo glasbo. Glasbilo je lahko vsaka stvar, ki povzroča neki zvok ali ton (na neki določeni višini). Glasbila lahko razločujemo na več načinov, najbolj pogosti pa sta znanstvena oz. akustična ter razdelitev glasbil po načinu izvajanja. Po znanstveni oz. akustični delitvi ločimo:
idiofone, glasbila, pri katerih zveni cel trup, npr. ksilofon, triangel, shaker, raglja in kastanjete;
metalofone, kjer zveni kovina;
kordofone, glasbila s strunami: godala, brenkala, instrumenti s tipkami (klavir, čembalo);
aerofone, kjer zveni zračni steber, ki je zaprt v cevi instrumenta: pihala, trobila, instrumenti s tipkami (harmonica, orgle);
membranofone, glasbila z membrano oz. opno: bobni, pavke, kongo; ter
elektrofone, glasbila, pri katerih je potreben električni tok: električni klavir, električna kitara, sintetizator zvoka - synthesize.

Glasbila s strunami - kitara najbolj znano glasbilo s strunami

Med glasbila s strunami sodi tudi kitara, glasbilo s šestimi strunami. Poznamo klasično, akustično in električno kitaro. Akustične kitare imajo debel, votel trup za boljši odmev zvoka, električne pa imajo tanjši trup, saj so za zvok pomembni le magneti, ki so pritrjeni na zgornjo stran kitare. Magnet lahko vgradimo tudi na akustično kitaro, vendar so zato potrebne jeklene strune, ki so pri električnih splošno uveljavljene.

MUSIC MAX - najboljša in najbolj prijazna glasbena trgovina. Obiščite nas.

MUSIC MAX d.o.o. | Ugodna glasbila za vse okuse

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje