Pošlji povpraševanje

Odkup železa: možnost, da staro odpadno železo zaživi v novem izdelku

Odkup železa je prvi korak do predelave oziroma reciklaže in izdelave novih izdelkov iz tega materiala. Staro odpadno železo, ki je primerno za odkup, običajno vključuje različne podtipe, npr. masivno odpadno železje, še pogosteje pa gre za mešane materiale in za ostružke. Ne glede na to, v kateri od omenjenih oblik se trenutno nahaja, lahko staro odpadno železo zberete in prodate, pri čemer se je mogoče pri večjih količinah pogosto dogovoriti celo za brezplačen odvoz v paketu z odkupom. Odločitev, da izkoristite eno od možnosti za odkup, ima številne prednosti – koristna je tako za vašo denarnico kot za okolje.


Odkup železa


Staro odpadno železo je vsekakor pametno reciklirati

Izčrpavanje narave za pridobivanje določenih primarnih surovin s pomočjo postopkov, kot je rudarjenje, ne more trajati v nedogled. Prej ali slej bo dosežena meja, zato je nujno, da se čim prej preusmerimo k alternativnim možnostim. Ena od njih je odločitev za reciklažo, ko je to izvedljivo. Namesto da pri izdelavi novih izdelkov razmišljamo, kako priti do surovin, ki so še vedno del narave, se je precej bolj smiselno vprašati, ali je mogoče do potrebnih materialov priti pomočjo reciklaže.

Pri tem procesu so seveda zelo pomembne dejavnosti, kot je odkup železa, kar je tudi ena od dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo v podjetju Barko d. o. o. – družinskem podjetju, ki deluje že več kot dve desetletji in ki postaja vedno bolj prepoznavno tako na območju Slovenije kot na širšem območju Evropske unije. Odkup starega železa prinaša koristi za vse vpletene, predvsem pa za naravo oz. za prihodnost našega planeta. Če staro odpadno železje prodate, s tem posredno prispevate k zmanjšanju škodljivih emisij – tako v ozračje kot v oceane. Hkrati pa to pomeni precejšen prihranek energije.

Odkup odpadnega železa, ki je v osnovi nekaj, kar je koristno za vašo denarnico, ima torej številne dodatne prednosti, saj gre za nepogrešljiv vezni člen med »odpadkom« in procesom reciklaže. Cena odpadnega železa narašča zaradi povečanega povpraševanja, zato vam bo odvoz odvečnega materiala vsekakor koristil.


Odkup starega železa običajno vključuje odpadno jeklo

Kot smo že omenili, staro odpadno železje delimo v več skupin. Pogosto se sem prišteva še jeklo – zlitina, ki jo lahko sestavljajo različni elementi. Poleg železa je ključen ogljik, nato pa so običajno uporabljeni še različni dodatki, predvsem t. i. legirni elementi.

Podjetje Barko je tudi pravi naslov za vse, ki želite prodati staro odpadno jeklo. Gre za material, ki je izjemno razširjen, saj se uporablja v najrazličnejših industrijah. Srečujemo ga tako pri večjih predmetih in konstrukcijah (med drugim je nepogrešljiv v gradbeništvu in v avtomobilski industriji) kot pri številnih embalažah. Jeklo je denimo pogosto ena od osnovnih surovin za izdelavo pločevink. Izredno pomembna pozitivna lastnost tega materiala je, da omogoča praktično neskončno število predelav. Pri recikliranju se namreč na izgubljajo prvotne lastnosti. Zakaj bi se vam torej odpadni material valjal doma oziroma v okolici vašega doma, pri čemer bi obstajala nevarnost, da stari, odsluženi izdelki končajo v naravi, če je mogoče poskrbeti za ustrezno reciklažo teh izdelkov in pri tem obenem zaslužiti.

Povpraševanje po jeklu in sorodnih materialih se pospešeno povečuje, saj gre, kot omenjeno, za material, ki je nepogrešljiv v številnih panogah. Čeprav predstavlja precejšen delež jekla, ki se uporablja pri proizvodnji novih izdelkov, staro reciklirano jeklo, ta delež vendarle še ne presega 50 odstotkov. Z zbiranjem odpadnih izdelkov iz jekla in nato prodajo starega odpadnega jekla enemu od specializiranih ponudnikov, ki se ukvarjajo z odkupom, prispevate k povečanju tega deleža, seveda pa velja podobno za mnoge druge odpadne materiale.


Odkupujemo tudi baker


Celostna storitev: odkup železa in drugih surovin ter odvoz

Primerjava različnih možnosti za odkup starega železa (pa tudi jekla, barvnih kovin itn.) hitro razkrije, da je ponudba podjetja Barko ena najboljših opcij. Ponujamo vam namreč resnično celostno storitev – poleg odkupa je možen odvoz, saj imamo na voljo zmogljiva vozila, ki omogočajo enostavno nakladanje in razkladanje, predvsem pa varen prevoz starih izdelkov in surovin, namenjenih reciklaži.

Za opravljanje storitev, za katere smo specializirani, smo pridobili ustrezna dovoljenja, ki jih podeljuje Agencija Republike Slovenije za okolje. To vključuje dovoljenja za zbiranje, prevažanje in trgovanje z odpadki. Zanimamo se za odkup železa različnih vrst oz. v različnih oblikah – od ostružkov do masivnih kosov – kot omenjeno, pa se lahko na nas obenem obrnete tisti, ki iščete podjetje, ki odkupuje staro jeklo. Pravi naslov smo torej za vse, ki ne vesta, kam s starimi, odsluženimi vrtnimi ograjami, orodjem, deli kmetijske mehanizacije, radiatorji itn. Odkup železa in jekla je dopolnjen z odkupom barvnih kovin, kot so medenina, baker, svinec, aluminij in cink.

Poleg odkupa in odvoza odpadih surovin pa vam ponujamo še celostno svetovanje glede pravilnega ravnanja z odpadnimi materiali, da bo proces karseda ekonomičen, hkrati pa usklajen z varnostnimi določili, ki veljajo na tem področju. Naše dejavnosti potekajo v skladu z vsemi predpisi oz. standardi, bogate izkušnje pa nam omogočajo, da se zlahka prilagodimo potrebam posamezne stranke in da brez težav poiščemo ustrezno rešitev celo za najzahtevnejše izzive.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Storitve

Pokaži vse >
Odkup kovin
Odkup kovin

Odkup kovin, ki spada med primarne dejavnosti podjetja Barko d. o. o., je odlična rešitev za vse,...

Več
Odvoz železa
Odvoz železa

Odvoz železa, ki ga ponujajo v podjetju Barko d. o. o., vključuje različne razrede (Fe E1, Fe E3...

Več
Barvne kovine
Barvne kovine

Imate barvne kovine, ki jih ne potrebujete več in ne veste, kako bi se jih znebili na čim bolj varčen...

Več
Odkup odpadnih kovin
Odkup odpadnih kovin

Odkup odpadnih kovin je postopek, pri katerem podjetje kupuje rabljene kovine z namenom predelave v...

Več
Razrez pločevine
Razrez pločevine

Razrez pločevine je postopek, ki je nujno potreben v različnih industrijskih panogah ali pri skladiščenju...

Več
Pokaži vse >
Cena železo
Cena železo

Cena železo je odvisna od različnih dejavnikov. Na kilogram je podana zato, da se odpadni... Več >

Odkup železa
Odkup železa

Odkup železa je zelo dober vir zaslužka, tako za podjetja kot za vsako posamezno gospodinjstvo.... Več >

Barvne kovine
Barvne kovine

Barvne kovine in jeklene kovine spadajo med tiste materiale, ki vam zelo enostavno prinesejo... Več >

Baker
Baker

Baker je kemični element, ki ga označujemo z oznako Cu. Ljudje ga uporabljamo že več tisoč... Več >

Pokaži vse >
Odkup odpadnih kovin
Odkup odpadnih kovin

Odkup odpadnih kovin je trajnostni pristop, ki zmanjša količino odpadkov in izboljša ogljični... Več >

Pošlji povpraševanje