Palete - lesene podloge namenjene transportu blaga

Palete so namensko izdelane lesene podloge, ki se uporabljajo pri vsakodnevnem transportu blaga. Na lesene palete zlagamo kosovni tovor, kot so kartoni, vreče in zaboji. Na ta način standardiziramo tovorne enote, s katerimi hitreje, varneje in stroškovno učinkoviteje opravljamo transport. Palete se uveljavljajo tako rekoč v vseh dejavnostih - tako v transportu kot v proizvodnji in distribuciji. Njihova množična uporaba pa močno vpliva na poenostavitev delovnih procesov ter na zmanjšanje stroškov v celotni logistični verigi.

Podjetje Barting d.o.o. že od leta 2001 uspešno deluje na področju distribucije lesene embalaže, kamor sodijo predvsem euro in epal palete, ki jih odlikuje velika nosilnost in jih je zato mogoče uporabiti večkrat. Nove in rabljene palete, pa tudi lesene palete za enkratno uporabo so vam na voljo v naših skladiščnih prostorih v Lendavi. Naše podjetje odlikujejo vztrajnost, ažurnost, zanesljivost in korekten poslovni odnos, zaradi česar sodimo med največje distributerje palet v Sloveniji.

Euro palete najpogosteje uporabljene lesene palete

Euro palete so zaradi svoje zasnove najpogosteje uporabljene in zato najpomembnejše lesene distribucijske palete v Evropi. Euro palete omogočajo enostaven ter zanesljiv transport blaga in se uporabljajo za vse namene. Njihove glavne prednosti so dostopnost z viličarjem z vseh štirih strani, enostavna izmenjava ter raznovrstna uporabnost.

PaleteStandardizacijo euro palete določa Evropsko paletno združenje EPAL, ki med drugim predpisuje tudi standardne dimenzije euro palete. Dolžina takšne palete je 1200 milimetrov, širina 800 milimetrov ter višina 144 milimetrov. Pri izdelavi palet se lahko uporablja samo suh les, saj se tako prepreči nastajanje plesni. Navadno gre za les iglavcev, v veliko primerih smreke. Lesena paleta je sestavljena iz več delov, ki jih med seboj povezuje 78 posebnih žebljev, ki so vanje pribiti v točno predpisanem vzorcu. EPAL žig dokazuje, da je paleta izdelana po določenih kriterijih. Teža palete pa se giblje med 22 in 25 kilogramov.

Nosilnost nove epal euro palete pa je:

  • 1000 kilogramov, če je obremenitev porazdeljena naključno po površini palete;
  • 1500 kilogramov, če je obremenitev enakomerno porazdeljena po površini lesene palete;
  • 2000 kilogramov, če je obremenitev kompaktna in enakomerno porazdeljena po celotni površini palete.

Vabljeni na našo spletno stran!

Barting d.o.o. | Palete, euro palete, lesene palete - povezave do naše spletne strani:
Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje