Okenske police Azur, kamnite obloge in obloge za kamin

Podjetje Azur 7 je s svojo blagovno znamko na slovenskem trgu prisotno že 15 let. Podjetje proizvaja umetni kamen po lastni recepturi. Pod blagovno znamko Azur 7 najdete:

  • kamnite okenske police,
  • kamnite stenske obloge,
  • zunanje talne obloge,
  • obloge za okna in vrata,
  • obloge za kamin.

Kamnite okenske police in obloge lahko kupite na sedežu podjetja Azur 7 v Mariboru, ali pa pri njihovih pooblaščenih prodajalcih v vseh slovenskih regijah. Azur 7 je sinonim za kakovostne kamnite okenske police, kamnite stenske obloge, zunanje talne obloge, obloge za okna in vrata ter obloge za kamin. Umetni kamen, iz katerega so izdelki in tudi njihova izdelava, so preizkušeni na Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG) v letih 1998, 2008 in 2010. Z nakupom izdelkov podjetja Azur 7 boste dobili kamnite okenske police in obloge vrhunske kakovosti, ki jih odlikujejo trpežnost, dobra toplotna izolacija in dolga življenjska doba.

Za umetni kamen, ki se proizvaja v Azur 7, se pri proizvodnji v 85 % uporablja naravni kamen (naravni kalcit, ki ga najdemo v barvah, gradbenih lepilih, zaključnih slojih za fasade), ki je impregniran z naravnim akrilom. Osnova za umetni kamen je torej naravni kamen, ki je impregniran z naravnimi smolami. Zakaj umetni kamen? Na mnogo starejših zgradbah lahko še danes opazimo kamnite okenske police, vgrajene pred več desetletji. Te okenske police še vedno služijo svojemu namenu, njihova edina slabost je obledelost barve. Stare kamnite okenske police so bile iz materiala, katerega osnova je bil v 75 % naravni kamen, ostalo pa je bil dodatek poliestrske smole, ki ni bila odporna na UV žarke. Takšen naravni kamen je zato porumenel zaradi vpliva sončnih žarkov. Danes za okenske police uporabljamo umetni kamen. Umetni kamen, ki je na tržišču, se razlikuje po svoji sestavi, barvi, trdoti, elastičnosti in obdelavah. Umetni kamen sestavlja naravni kamen, ki ga veže akrilna smola.

Kamnite stenske obloge in zunanje talne obloge

Kamnite obloge polepšajo tako zunanje kot notranje zidove. Naravni kamen je lep in ga je enostavno polagati, njegova edina slabost je, da je drag. Zaradi svoje cenovne dostopnosti so kamnite obloge vse bolj priljubljene. Umetni kamen je osnova za kamnite obloge. Tako kamnite stenske obloge kot zunanje talne obloge posnemajo strukturo, barvne odtenke in videz naravnega kamenja. Kamnite obloge in zunanje talne obloge so odlične kakovosti in jih je možno dobiti v različnih teksturah in barvah. Kamnite obloge in zunanje talne obloge ustrezajo najvišjim arhitekturnim in oblikovalskim standardom. Kamnite stenske obloge lahko postavimo skoraj na vsak zid, obdelan ali ne, pomembno je le, da je podlaga stabilna in čista.

Kamnite stenske obloge so primerne za okrasitev zidov, z njimi polepšamo okna in vrata. Zunanje talne obloge uporabljamo ob bazenih, za pripravo vrtnih poti ali teras.

Kamnite obloge - več informacij

Kako vgradimo zunanje okenske police

Kako očistimo okenske police

Obloge za kamin

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje