Alpsko smučanje med najbolj priljubljenimi zimskimi športi

Alpsko smučanje je postalo širše priljubljeno, ko so se pojavile vlečnice, žičnice in gondole, ki so ljubiteljem rekreacije v naravi omogočile več zaporednih voženj. Že tisočletja pred tem pa so smuči za gibanje po zasneženi pokrajini uporabljali gozdarji, lovci in vojaki, zlasti na območju današnje Skandinavije.


Danes je smučanje namenjeno predvsem rekreaciji in zabavi, zlasti alpsko smučanje pa je postalo tudi priljubljen in atraktiven tekmovalni šport. Tako je alpsko smučanje tudi olimpijski šport, ki obsega več tekmovalnih disciplin.

Alpsko smučanje


V Sloveniji alpskim smučarjem in deskarjem na snegu razgibano zimsko rekreacijo nudijo mnoga smučišča, med najbolj priljubljenimi pa so tista v okolici Bohinja. Tamkajšnja ponudba za alpsko smučanje je bogata in pestra, navdušujejo pa tudi ugodne cene. Vabijo vas smučarski center Vogel in Kobla ter na smučišči Sorica in Senožeta, ki bosta poskrbeli za družine in mlajše smučarje. Zanimivo družinsko doživetje, zaokroženo z zimsko pravljico na Pokljuki pa obljublja smučišče Viševnik, visokogorsko smučišče z dvema progama. Prva je primerna predvsem za začetnike, druga pa bo razveselila tudi malo bolj izkušene smučarje.

Privoščite si enodnevno smučanje na Voglu

Če se sprašujete, kam na enodnevno smučanje, boste odgovor našli v naslednjih vrsticah. Med najbolj priljubljenimi smučišči za enodnevno smučanje je zagotovo Vogel, ki nudi izjemen visokogorski ambient in prelepe razglede na okolico. Veličastnemu okolju navkljub pa smučišče ni prezahtevno.


Zimska idila in topli sončni žarki vam od decembra pa vse do konca aprila obljubljajo nepozabno alpsko smučanje na snežnih strminah. Vogel je res pravi raj za ljubitelje smučanja, deskanja na snegu, teka na smučeh v prosti tehniki, turne smuke, free ski-ja ali sankanja.


Obilica sonca, izjemne panorame, lepe in urejene smučarske proge so kot nalašč tudi za tiste, ki jim najbolj ustreza enodnevno smučanje. Prepričal pa vas bo tudi cenik smučarskih vozovnic, saj priča o zelo ugodnih cenah.

Ponudba za alpsko smučanje v okolici Bohinja vključuje ugodne pakete

Turistično društvo Bohinj se s svojim turistično-informativnim centrom nahaja v samem turističnem centru Bohinja, petdeset metrov od Bohinjskega jezera. Trudimo se, da bi bila naša ponudba za enodnevno smučanje čim bolj celovita, obenem pa vam posredujemo tudi informacije o namestitvah v zasebnih sobah, apartmajih in počitniških hišah. Tako naša ponudba za smučanje vključuje tudi različne pakete, med katerimi so ugodni silvestrski paketi z že vključeno smučarsko karto. Tako lahko v Bohinju pričakate tudi novo leto in si obenem privoščite smučanje po ugodni ceni.

Vabljeni na našo spletno stran.


Turistično društvo Bohinj | Tek na smučeh po ugodni ceni- povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje