Bombažni vložki za udobne dni v času menstruacije

Bombažni vložki so zelo pogosta tema med predstavnicami nežnejšega spola. Vsaka ženska se v svojem življenju vsaj enkrat, če ne večkrat spopada z iskanjem idealnih higienskih dnevnih vložkov. Sama naloga pravzaprav ni najlažja. Vsekakor pa nekje na tej poti iskanja vsako posameznico smer zanese v izbiro higienskih dnevnih vložkov iz bombaža.

Tako se vam pojavi vprašanje, zakaj se ravno odločiti za bombažne vložke? V podjetju Tosama imamo za vas na podlagi stoletne tradicije in izkušenj pripravljene odgovore.

Bombaž je danes še vedno, pa čeprav je na voljo mnogo drugih umetnih materialov, ena najbolj cenjenih surovin. Njegova odlična lastnost je namreč, da je zelo prijazen do kože, saj je udoben in mehak ter diha in s tem preprečuje razraščanje neželenih mikroorganizmov. Obenem vpija vlago, ne draži kože in s tem ne povzroča alergij ter ne širi neprijetnih vonjav.

V primerjavi z dnevnimi higienskimi vložki iz drugih sintetičnih materialov, so tako bombažni vložki mehki, udobni, odlično vpijajo menstrualno tekočino in ne povzročajo alergij. Nimajo lastnosti spreminjanja kislosti vaginalne sluznice, obenem pa z ustrezno izmenjavo vlage iz okolice poskrbijo za zmanjšano izsuševanje kože.

Bombažni vložki

Kdaj so bombažni vložki zares popolnoma bombažni?

Dnevni vložki so sestavljeni iz treh osnovnih plasti, in sicer vrhnjega sloja, ki je neposredno v stiku s telesom, temu nato sledi vpojno jedro in zaščitna plast, ki je tekočinsko neprepustna. V primeru, da imamo dnevni higienski vložek res v celoti naraven oz. bombažen, morajo biti iz bombaža vse tri plasti.

Higienski dnevni vložki prav tako ne smejo imeti ničesar dodanega, kot so dandanes največkrat dodani npr. vpojni praški v jedru higienskih vložkov. Na trgu moramo biti pazljivi, saj se pogosto pojavljajo higienski dnevni vložki, na katerih stoji napis »občutek bombaža« ali »mehki kot bombaž«, pa v resnici ti niso narejeni iz bombaža.

Vsi higienski dnevni vložki imajo navedeno deklaracijo, zato je izrednega pomena, da jo pred samim nakupom natančno preberete.

Pri našem podjetju se zavedamo, da ženska, ki skrbi za svoje zdravje, vedno izbere bombažne vložke. Bombažni vložki, so namreč tudi priporočeni s strani ginekologov, saj so primerni za uporabo tudi v primeru najbolj občutljivih ginekoloških težav. Zadovoljstvo žensk je naše glavno vodilo delovanja, zato smo se odločili razviti Tosama dnevne vložke, ki vas ne bodo razočarali.

Tosama dnevni vložki

Tosama dnevni vložki so eni izmed vodilnih higienskih vložkov v Sloveniji

V sklopu strateškega razvoja podjetja Tosama smo v Sloveniji ustvarili izvrstne 100 % bombažne vložke blagovne znamke Natura Femina. Nekaj let kasneje pa so na tržišče prišli prvi biorazgradljivi higienski vložki ter tamponi, in sicer iz organskega bombaža – Natura Femina Organic.

Tosama dnevni vložki so sestavljeni iz certificiranega (organskega) bombaža, so okolju prijazni in biorazgradljivi ter ne vsebujejo barvil, dišav, raznoraznih hormonskih motilcev in lateksa. Niso bili beljeni s klorom, surovine za bombažne vložke pa so bile pridelane brez gensko spremenjenih organizmov in niso bile testirane na živalih.

Sama izdelava poteka v dvoranah naše proizvodnje na Viru. Podjetje je s pomočjo skoraj stoletne tradicije izdelovanja higienskih vložkov postavila temelj Nature Femine, ki omogoča kakovostne in zares bombažne ter slovenske Tosama dnevne vložke.

Higienski dnevni vložki

Higienski dnevni vložki našega podjetja so prava izbira

Biti ženska je nekaj posebnega. Zato moramo za svoje telo zahtevati le najboljše izdelke, ki morajo biti nepokvarjeni, neponarejeni in pristni. Še posebej je to pomembno pri izbiri produktov za intimno nego. Tosama dnevni vložki vam s svojimi karakteristikami to zagotavljajo.

Naši bombažni vložki imajo s patentom zaščiteno inovativno vpojno jedro. Za uporabnico tako jedro Tosama dnevnih vložkov omogoča dve pomembni lastnosti. Naši higienski dnevni vložki imajo namreč do 50 % višjo vpojnost in sistem razporeditvenih kanalov.

Tosama dnevni vložki imajo kanale razporejene po celotni dolžini in ti tako omogočajo, da menstrualna tekočina v bombažni vložek hitro preide in se zadrži v notranjosti. Obenem olajšajo upogibanje in omogočijo prilagajanje z gibanjem ter onemogočijo samo razlivanje menstrualne tekočine čez rob bombažnih vložkov.

Tekočina se ne bo razlila tudi v primeru, če se odločite za nakup dnevnih higienskih vložkov brez krilcev. Poleg dnevnih vložkov pa ponujamo tudi nočne, ki bodo poskrbeli, da bo vaš spanec miren in brez skrbi.

Dnevni higienski vložki

Dnevni higienski vložki Natura Femina Organic

Tosama dnevni vložki, zgrajeni iz organskega bombaža, ki ima daljša in mehkejša vlakna, ohranjajo vse svoje edinstvene lastnosti bombažnih vložkov. V postopku predelave higienskih dnevnih vložkov, namreč ni bilo uporabljenih nobenih dišav, barvil ali drugih kemikalij.

Zato dnevni higienski vložki omogočajo zračnost, suhost, vrhunsko absorpcijo in poskrbijo za prvotno idealno raven pH sluznice in kože. Prav tako so vam tukaj na voljo tudi dnevni higienski vložki brez krilcev, za še večjo brezskrbnost in enostavno namestitev.

V kolikor smo pritegnili vaše zanimanje, pa si na naši spletni strani preberite mnoga mnenja naših zadovoljnih uporabnic Tosama dnevnih vložkov. Vodimo tudi blog na tematiko intimne nege, kjer boste našli mnoge druge nasvete. Zagotavljamo vam, da vam za nakup ne bo žal. V kolikor bi imeli za nas kakršnokoli vprašanje, ne odlašajte in nas kontaktirajte.

Higienski vložki