Pošlji povpraševanje

Izolacija poševne strehe za ugodje pod streho

Izolacija poševnih streh pod streho mora biti načrtovana in izvedena zelo natančno. Streha namreč predstavlja velik del zunanje površine, skozi katerega se pozimi izgublja skoraj tretjina vse izgubljene toplote, poleti pa skozi njo vdira nezaželena vročina. Toplotna izolacija strehe je še posebej pomembna, kadar je prostor pod njo namenjen bivanju. V ta namen moramo zagotoviti ustrezno klimo za prijetno bivanje, torej temperaturo okoli 20°C in relativno zračno vlago v vrednosti od 40 do 60 odstotkov.

Če v prostoru pod streho ne bivamo, v njem ne potrebujemo ustrezne klime, zato ni potrebe po izolaciji. Pač pa moramo v tem primeru izolirati tla podstrešnega prostora. Toplotna izolacija tal je občutno cenejša od izolacije cele strehe. Tla bomo najhitreje in najenostavneje izolirali, če na tla podstrehe preprosto položimo 20 do 25 centimetrov izolacijskega materiala. S tem bomo preprečili uhajanje toplote prek stropa zgornjega nadstropja.

Hidroizolacija strehetoplotna izolacija balkona

VAS ZANIMA IZOLACIJA BAZENA?

Toplotna izolacija in hidroizolacija ravnih streh

Izolacija ravne strehe je ravno tako pomembna kot pri ostalih gradbenih konstrukcijah, saj so toplotne izgube skozi njo lahko zelo velike. Ena najzanesljivejših kakovostnih rešitev toplotne izolacije ravnih strešnih konstrukcij predstavlja sistem obrnjena ravna streha. Pri tej izvedbi se toplotno izolacijske plošče položijo preko hidroizolacije in jo na ta način ščitijo pred neposrednimi vremenskimi in mehanskimi vplivi, s čimer se podaljša življenjska doba strehe.

V podjetju Fibran vam je na voljo posebna toplotna izolacija FIBRANxps iz ekstrudiranega polistirena, ki je zaradi svojih izjemnih tehničnih karakteristik nepogrešljiv material tako v gradbeništvu kot v industriji. Po zaslugi svoje zaprte celične strukture ima namreč edinstvene lastnosti. Vode skoraj ne vpija, zdrži velike tlačne obremenitve, obenem pa omogoča visoko toplotno izolativnost.

Pri gradnji hiše je predvsem pomembna hidroizolacija kleti in temeljev pa tudi hidroizolacija balkona, vse bolj pa se tovrstna zaščita uporablja tudi za strehe, predvsem ravne. Plast hidroizolacije kot neprepustna membrana ščiti objekte in konstrukcije pred zunanjimi vremenskimi vplivi.

Najpogosteje se za hidroizolacijo ravnih streh uporabljajo polimer-bitumenski trakovi. Sistem izvedbe je odvisen od tipa strehe, ki je lahko:

  • klasična ravna streha, ki jo običajno imenujemo ''topla ravna streha'';
  • kombinirana obrnjena streha, kjer je hidroizolacija med dvema slojema toplotne izolacije;
  • obrnjena ravna streha, kjer je hidroizolacija pod toplotno izolacijo in
  • prezračevana ravna streha ali ''hladna ravna streha''.

Za trajen, trden in učinkovit energijski ščit vašega doma izberite FIBRANxps. Nudimo tudi izolacijo temeljev in izolacijo temeljne plošče!

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje