Na kaj moramo biti pozorni pri izboru kadrov?

V kadrovski agenciji Dekra se zavedamo, kako zelo pomembna dobra klima in dobro razumevanje med zaposlenimi v podjetju. Od tega je velikokrat odvisna uspešnost celotnega sektorja če ne že celotnega podjetja.  Prav zato je izjemno pomembno, da že pri izboru novih kadrov poskrbimo za to, da so zaposleni, ki jih izbiramo kooperativni, da si jih lahko predstavljamo kot predstavnike našega podjetja in da še pred ponujeno zaposlitvijo ugotovimo ali bodo ustrezali timskemu duhu, ki vlada v podjetju.


Kaj vse zajema selekcija kadrov?

Seveda se moramo pred zaposlitvijo delavca prepričati, da je bodoči zaposleni kompetenten za opravljanje dela in da ima za to ustrezno izobrazbo oziroma lahko izkažejo ustrezne izkušnje. Prav zato je pri izboru kadrov potrebna določena selekcija, ki jo mora delodajalec ali kadrovska agencija opraviti pred zaposlitvijo novega sodelavca. Proces te selekcije pa je velikokrat dolgotrajen. Najprej je potrebno napraviti razpis za določeno delovno mesto, ki ga moramo nato objaviti. Po objavi se pričnejo zbirati prijave kandidatov. Teh prijav je navadno zares veliko zato je potrebno te prijave natančno pregledati in se odločiti, kateri kandidati se bodo uvrstili v ožijo izbor in kateri ne. Že vse to nam lahko vzame kar nekaj časa, še posebej pa je ta potek lahko zelo dolgotrajen v podjetju, ki nima učinkovite kadrovske službe. Tako lahko trpijo ostali procesi v službi ali še huje, novega delavca ne najdemo pravočasno. Po širši selekciji prijav je potrebno izbrane kandidate povabiti na razgovor in ga opraviti. Tukaj govorimo že o ožji selekciji. V pogovoru s kandidatom lahko zvemo: kakšen je njegov karakter, kakšne so njegove pogovorne veščine, kako se znajde v malo bolj stresnih okoliščinah. Hkrati lahko v osebnem razgovoru precenimo ali bo kandidat prispeval k splošnemu dobremu počutju v podjetju oziroma ali ustreza našemu delovnemu okolju. Velikokrat temu sledijo tudi različni psihološki testi, testi sposobnosti, testi ročnih spretnosti ali osnovni testi na danem delovnem mestu. Vsemu naštetemu sledi zadnji korak oziroma selekcija, v sklopu katere se bomo odločili, katerega izmed preizkušenih kandidatov zaposliti. Celoten selekcijski postopek se lahko tudi ponovi, v kolikor med prvotno izbranimi kandidatni ni bilo tistega »pravega«.

Selekcija kadrov


Na HR agenciji Dekra ponujamo tudi executive search in posredovanje pri zaposlovanju

Ker lahko selekcija oziroma izbor kadra podjetju predstavlja veliko časovno obremenitev, se nekatera podjetja odločijo za najem kadrovske agencije. Namesto vas bomo v kadrovski agenciji Dekra, poskrbeli tako za Executive search, kot za posredovanje kadrov. Nudimo različne storitve s pomočjo katerih želimo podjetjem olajšati proces zaposlovanja. Delujemo v štirih jezikih, slovenščini, angleščini, nemščini in hrvaščini, tako da lahko najdemo primerne kandidate tudi za tuji trg.

Ob iskanju kvalitetnega in primernega kadra za vašo poskrbimo tudi za urejanje vseh administrativnih, pravnih in računovodskih del. Ena izmed prednost agencijskega dela pri Dekri je vsekakor ta, da smo zaradi velike baze kandidatov zmožni zelo hitro reagirati na vaše potrebe po delavcih. Ob agencijskem delu delodajalcem ponujamo tudi posredovanje pri zaposlovanju, ki je ena izmed naših najbolj iskanih storitev. Posredovanje pri zaposlovanju vključuje izdelavo profila idealnega zaposlenega ter identifikacijo in nabor strokovnjakov, ki se bodo brez težav vklopili in delali v vašem podjetju. S takšno zaposlitvijo iskalcem zaposlitve priskrbimo delo, podjetjem pa v času povečanega dela, izkušenega delavca.

Koraki za sodelovanje v procesu posredovanja pri zaposlovanju so naslednji:

 • analiza in priprava projekta,
 • pridobivanje kandidatov,
 • proces izbora kandidatov,
 • seznam najboljših kandidatov,
 • organizacija zaposlitvenih razgovorov med naročnikom in kandidati ter
 • po-izbirno obdobje, ki vključuje pravne postopke ter uvajanje in delo v vašem podjetju.

Da bo selekcija, ki jo bomo v sklopu posredovanja pri zaposlovanju naredili, res pravšnja za vaše podjetje, se bomo z vami predhodno posvetovali o vseh potrebah, željah in zahtevah. Z upoštevanjem le-teh in z našimi večletnimi izkušnjami, vam bomo zagotovili kader, ki bo skupaj z vami rasel in se razvijal, podjetje pa bo napredovalo.

Posredovanje pri zaposlovanju

V HR agenciji Dekra vam omogočamo merjenje organizacijske klime v podjetju

Merjenje organizacijske klime pomeni merjenje splošne psihološke atmosfere v podjetju, ki vpliva na produktivnost vaših zaposlenih. Iz tega razloga je merjenje organizacijske klime ključnega pomena pri pojasnjevanju in razumevanju vedenja ljudi v organizaciji, pa tudi njihove uspešnosti in njihovega doprinosa k uspešnosti podjetja. V Dekri izvajamo merjenje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih s pomočjo naše spletne aplikacije, ki jo najdete na naši spletno strani.

Merjenje klime v podjetju

Kakšne so prednosti kadrovskega svetovanja, ki ga izvajamo v naši agenciji?

Podjetja se velikokrat odločijo za kadrovsko svetovanje, v sklopu katerega vam svetujemo, kako kar najbolje upravljati s človeškimi viri.

Za naše naročnike ustvarjamo in izvajamo:

 • programe outplacement (prezaposlovanje),
 • projekte priprave sistemizacije,
 • sisteme ocenjevanja delovne uspešnosti in nagrajevanja,
 • sociometrična testiranja,
 • coachinge vodij,
 • treninge „mehkih veščin“,
 • ostale programe in projekte s področja človeških virov, prilagojene potrebam vaše organizacije.

V primeru dodatnih vprašanj o storitvah, ki jih v HR agenciji Dekra nudimo, smo ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam še zastavljajo.

Več na kadrovska agencija Dekra

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Video

Storitve

Pokaži vse >
Agencija za zaposlovanje
Agencija za zaposlovanje

Agencija za zaposlovanje lahko bistveno izboljša vaše poslovanje. Izvaja namreč ogromno različnih...

Več
Zaposlitev za polovični delovni čas
Zaposlitev za polovični delovni čas

Zaposlitev za polovični delovni čas prinaša številne prednosti, vendar ima lahko s seboj prinese...

Več
Pokaži vse >
Administrativna dela
Administrativna dela

Administrativna dela spadajo med najpogosteje objavljene oglase za zaposlitev. To ni presenetljivo,... Več >

Psihološki testi primeri
Psihološki testi primeri

Psihološko testiranje (primeri) je standarden postopek, kjer za določena delovna mesta preverimo... Več >

Zaposlitev študenta
Zaposlitev študenta

Študentsko delo je že vrsto let nepogrešljiv del študija, saj tako študentje in dijaki... Več >

Pokaži vse >
Zaposlovanje mladih
Zaposlovanje mladih

Zaposlovanje mladih v Sloveniji vključuje različne spodbude, subvencije in druge programe... Več >

Outsourcing
Outsourcing

Outsourcing sodi v področje kadrovanja, natančneje pa v iskanje in upravljanje s človeškimi... Več >

Skrajšan delovni čas
Skrajšan delovni čas

Skrajšan delovni čas je oblika zaposlovanja, pri kateri znaša tedenska obveza manj kot... Več >

Kadrovska agencija
Kadrovska agencija

Kadrovska agencija je organizacija, ki se specializira za iskanje in posredovanje delovne... Več >

Zaposlitev za polovični delovni čas
Zaposlitev za polovični delovni čas

Zaposlitev za polovični delovni čas je delo za 4 ure na dan oz. v večini primerov 20 ur... Več >

Agencija za zaposlovanje
Agencija za zaposlovanje

Agencija za zaposlovanje je najbolj priporočljiva prva točka vsakega posameznika, ki se... Več >

Pošlji povpraševanje