Pošlji povpraševanje

Kovice s svojo deformirano obliko trajno vežejo spajane dele

Kovice kot vezni element uporabljamo zlasti za vezavo gradiv, ki jih med seboj ne moremo variti ali lotati, lepljenje pa tudi ne prinaša zadovoljivih uspehov. Kovica se namreč pri kovičenju deformira.
Deformirana kovica s svojo obliko trajno veže spajane dele in prenaša delujoče obremenitve. Pri obremenitvi se kovica obnaša kot zatič.
Zakrajšek Janez s.p. je malo podjetje, ki se ukvarja z izdelavo raznovrstnih kovinskih izdelkov po naročilu. Izdelki se uporabljajo predvsem v pohištveni in avtomobilski industriji, pri gospodinjskih aparatih, kot sestavni deli pri transportnih elementih in pri kmetijskih strojih. Poleg polnih in polvotlih kovic po naročilu izdelujemo tudi stopničaste in kontaktne kovice ter elektrode, našo ponudbo kovic pa dopolnjujejo tudi sorniki, valjčki, zatiči, osi in čepi. Cena izdelkov je odvisna od izbrane dimenzije, oblike in materiala.

Ugodna cena kovic za različne delovne potrebe in želje

Cena koviceV primerjavi s polvotlimi imajo polne kovice s polkroglo, ugreznjeno ali lečasto glavo precej daljšo tradicijo. Ker so tudi močnejše in jih je težje zakovičiti, jih uporabljamo za fiksne in gibljive spoje. Kovičimo jih s posebno hidravlično ali pnevmatsko pripravo za kovičenje z enakomernim tlakom ali z udarci s pnevmatskim kladivom. Polvotla kovica ima na koncu izvrtino, zato jo tudi lažje zakovičimo.
Medtem ko so polvotle kovice lahko bakrene, železne, medeninaste in aluminijaste, so polne izdelane tudi iz nerjavečega jekla (INOX) in srebra (Ag). Dimenzije polnih kovic so od fi 1 milimeter do fi 8 milimetrov ter dolžine do 50 milimetrov, dimenzije polvotlih pa od fi 2,5 milimetra do fi 5 milimetrov in dolžine do 40 milimetrov oz. vrtane do dolžine 60 milimetrov. Obe vrsti kovic je možno na željo naročnika tudi narebričiti.
Stopničaste kovice izdelujemo največ iz železa (Fe), po naročilu pa vam izdelamo tudi medeninaste, aluminijaste ali bakrene. Osnovne dimenzije stopničastih kovic so od fi 2 milimetra do fi 5 milimetrov in dolžine do 30 milimetrov. Kontaktne kovice in elektrode izdelujemo iz nerjavečega jekla (INOX), bakra (Cu), medenine (CuZn) in srebra (Ag). Dimenzije kontaktnih kovic in elektrod so od fi 1 milimeter do fi 3 milimetri in dolžine do 10 milimetrov.

Obiščite nas in si oglejte našo pestro ponudbo. Prepričani smo, da vas bo navdušila naša ugodna cena kovic.

Zakrajšek Janez s.p. | Kovice iz nerjavečega jekla po naročilu - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje