Tenis oprema priznanih blagovnih znamk

 

Ste kupili nov lopar za tenis, nimate pa primerne torbe ali nahrbtnika, v katerega bi ga lahko shranili? Morda je vaša oprema za shranjevanje in prenašanje stara in obrabljena in potrebujete novo? Pro tenis je specializirana spletna trgovina z vrhunsko teniško opremo priznanih blagovnih znamk, kot so Wilson, Head in Prince. Na voljo je osnovna teniška oprema, v katero so vključeni tako loparji in žogice, pa tudi tudi dodatna oprema - torbe in nahrbtniki, oblačila, strune ter copati za tenis.

 

Kako izbrati pravi lopar

 

Oprema za tenisOprema za tenis mora biti izbrana premišljeno. Ustrezen lopar za tenis izberemo glede na njegovo težo, debelino okvirja in glave ter glede na razporeditev strun na loparju. Medtem ko je za začetnike najbolj primeren teniški lopar z večjo glavo, ki daje več moči, pa tekmovalci in rekreativni igralci uporabljajo lopar z manjšo glavo. Ta namreč zagotavlja veliko več natančnosti pri odbijanju žogice, po drugi strani pa nudi več nadzora. Vmesna različica pa so loparji, ki imajo uravnoteženo razmerje med močjo udarca in nadzorom, srednje veliko glavo in srednje napete strune, težki pa so med 280 do 300 gramov.
Le malo ljudi se zaveda, da so ustrezne teniške strune včasih celo pomembnejše in imajo večji vpliv na vašo igro kot sam teniški lopar. Na trgu obstajata dve vrsti strun za tenis, in sicer sintetične in poliestrske.

 

Torbe za tenis morajo biti dovolj velike, da gredo vanje tudi loparji

 

Torba za tenis mora biti dovolj velika oziroma dolga, da vanjo zlahka pospravimo tudi lopar. Dimenzije torbe zato ne smejo biti le enake meram loparja, ampak malo večje. Lopar moramo vanjo pospraviti brez tlačenja ali celo ukrivljanja. V torbi mora biti dovolj prostora tudi za žogice in dodatno opremo, ki jo potrebujemo na tenis igrišču. Dodatna oprema naj bo pospravljena v posebnih predalih, ki so ločeni od tistega z loparjem.
Prav tako pa moramo paziti, da ne izberemo prevelike torbe, saj bi se med prenašanjem v njej loparji lahko premikali in poškodovali. Najbolje je izbrati torbo, ki je izdelana in oblikovana prav za shranjevanje loparjev in ostale opreme za igro. Takšne torbe imajo ožji del za ročaj in širšega za glavo loparja, tako da preprečijo kakršno koli poškodbo vaše opreme.

 

S Šport | Protenis je spletna trgovina specializirana v prodai tenis opreme - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
S šport, Stojan Blatnik s.p.
Naslov
Šmartinska cesta 152
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
041 322 603
01 585 14 92
Seznam fraz
tenis oprema, torbe za tenis, tenis loparji, tenis copati, strune za tenis
ZEMLJEVID