Pisarniški stoli Pivk za zdravo hrbtenico

Pisarniški stoliPisarniški stoli imajo znaten vpliv na počutje in zdravje zaposlenih, prispevajo k udobju in k boljši produktivnosti, zato izbira primernih zahteva veliko pozornost. Pisarniške stole razvrščamo v posamezne skupine glede na namen uporabe. Medtem ko so osnovni pisarniški stoli namenjeni za kratkotrajna dela, pa so menedžerski in operativni namenjeni za dolgotrajna sedeča dela. V konferenčnih sobah, sprejemnicah, predavalnicah in čakalnicah najdemo konferenčne stole. Delovni pisalni stol je namenjen predvsem delavnicam, uporabimo pa ga lahko tudi kot pomožni stol.
Med najpogostejše pisarniške stole sodijo vrtiljaki, ki po zaslugi odlične ergonomije in ortopedske oblike varujejo vaše počutje in zagotavljajo največje udobje med sedenjem. Sedež se prilagaja po višini in nagibu, prav tako tudi naslonjalo. Držala za roke se lahko nastavijo po višini ali pa so fiksna. S funkcionalnostjo in ceno zadovoljijo vsakega uporabnika.
Zdravo sedenje omogočajo tudi udobni, ergonomsko in ortopedsko oblikovani fotelji. Usnjeni pisarniški fotelji so namenjeni za direktorska dela, sestanke ali konference, klubski, ki imajo nižje sedišče, pa so namenjeni sprostitvi.

Ergonomsko oblikovani pisarniški stoli za zdravo sedenje

Usnjeni pisarniški stoliPriporočljivo je, da so pisarniški stoli, tako usnjeni kot vsi ostali, ergonomsko oblikovani, saj bo tako obremenitev za hrbtenico manjša, obenem pa bo boljši tudi krvni obtok v nogah. Človek ni ustvarjen za sedenje. Vsaka prisilna drža in tako tudi sedenje kvarno vpliva na zdravje, zato moramo sedeti na stolu, ki preprečuje tovrstne poškodbe.
Sedenje za pisalno mizo na neprimernem pisarniškem stolu je lahko izjemno neprijetno za hrbtenico. Navaden pisalni stol ima statičen sedež, ki hrbtenico neprestano točkovno obremenjuje, prav tako pa pri sedenju ne sodelujejo hrbtne mišice. Zaradi neaktivnosti lahko mišice popolnoma oslabijo, zaradi česar noge lahko odrevenijo ali pa postanejo mravljinčaste. Zategnjene in utrujene postanejo tudi vratne in ledvene mišice, kar lahko vodi v mišični krč.
Z napredkom so moderni pisarniški stoli postali ergonomsko oblikovani in se v veliki meri prilagajajo krivuljam hrbtenice. Poznamo tudi stole z gibljivim oziroma aktivnim sedežem, ki posameznika silijo v aktivnost, v gibanje med sedenjem. Dinamičnost sedeža predstavlja ugodno rešitev za hrbtenico, zato je opravljanje nekaterih »sedečih« del mnogo lažje.

Naj vam olajšajo delo in polepšajo življenje ergonomsko in anatomsko oblikovani pisarniški stoli Pivk. V širokem naboru pisarniških stolov in pohištva boste zagotovo našli pisalni stol zase in to po zelo ugodni ceni.

Pisarniški stoli Pivk d.o.o. | Pisarniški stoli, pisarniški stoli za hrbtenico, pisalni stol, usnjeni pisarniški stoli - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje