Articom d.o.o.

Artificial Communications

ARTICOM je podjetje za računalniški inženiring in IT storitve.


Podjetje je visoko tehnološko in razvojno naravnano. Ves čas, od ustanovitve leta 2001, razvija lastne aplikacije na področju digitalnega sporočanja in internet stvari (Internet of things).


Articom je lastnik blagovne znamke Vintegras, ki je akronim od angleške besedne zveze Visual Interactive Integrated Smart Systems. Platforma je razvita kot SaaS (Software as a Service). Pri razvoju so uporabljena najbolj sodobna spletna orodja. Platforma se je organsko razvijala od prve verzije leta 2001 na osnovi rastočih in specifičnih potreb uporabnikov. Zgrajena je modularno. Vintegras podpira komercialno naravnane projekte za potrebe oglaševalskih agencij, enako pa tudi projekte s poudarkom le na obveščanju obiskovalcev.


Na platformi Vintegras se predvaja sodobno zasnovan medij ZASLON, namenjen digitalnemu sporočanju na javnih prevozih.


Articom se tudi ukvarja z IT tehnologijo v biologiji. Je lastnik blagovne znamke Molin (Molecular information). Molin so prehranska dopolnila novega časa v obliki kapljic. Vsebujejo vibracije biološko aktivnih snovi, ki so shranjene/'zaklenjene' v kristalni rešetki silikatnega koloida kot molekulski zapisi. Vibracije izzovejo bioresonanco z molekulskimi receptorji v telesu.


Računalniški inženiring je usmerjen na projekte digitalnega sporočanja, internet stvari in interaktivne multimedijske kioske.


Glede na poslovne parametre je Articom majhno podjetje, glede odnosa do naročnikov pa definitivno veliko. Kultura podjetja narekuje visoko poslovno etiko, ki ima v ospredju za svoj cilj zadovoljstvo strank z opravljenim delom. Delamo s strastjo, osredotočeno in odgovorno.


IT storitve vsebujejo:

- Najem platforme Vintegras za digitalno sporočanje

- Najem Platforme Vintegras IoT za internet stvari

- Recenzije multimedijskih projektov

- »Outsource« vodenje IT projektov

- Razvoj IT rešitev po naročilu

- Izdelava spletnih trgovin

- Izdelava spletnih portalov na open source platformah

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje