Pošlji povpraševanje

Kaj je usmernik in kje kupiti kakovosten laboratorijski usmernik?


Kaj je usmernik je vprašanje, na katerega bi bilo mogoče podati kratek in jedrnat odgovor: usmerniki so naprave, ki jih v svoji delavnici potrebuje vsak elektronik. Čeprav ta odgovor povzame bistvo, pa je za natančnejši odgovor glede tega, kaj je usmernik, potrebna malce podrobnejša razlaga. Morda se vam sicer zdi, da zelo dobro veste, kaj je usmernik, oziroma da poznate princip delovanja usmernikov, vendar pa je treba opozoriti, da poznamo različne vrste teh naprav, zato morate biti previdni, ko izbirate usmernik napetosti, ki je lahko nestabiliziran ali stabiliziran usmernik.

kaj je usmernikstabilizirani usmernik


Kaj je torej usmernik in čemu je namenjen?


Usmernik
je v osnovi naprava, ki se uporablja za pretvorbo izmeničnega električnega toka v enosmernega. Mnoge naprave namreč za svoje delovanje potrebujejo enosmerni električni tok, od računalniških komponent do polnilcev baterij, varilnih aparatov ipd. Seveda pa je to zelo splošen odgovor na vprašanje, kaj je usmernik, saj, kot že omenjeno, ločujemo več tipov usmernikov. Najpogostejši so polprevodniški (npr. tiristorski) usmerniki, v nekaterih primerih pa se uporabljajo tudi mehanski usmerniki. Tiristorski usmerniki delujejo po principu prevajanja električnega toka od anode do katode, osnova za delovanje usmernika pa je pogosto tudi usmerniška dioda, ki prevaja le v prevodni, ne pa tudi v zaporni smeri. Če želimo, da usmerniška dioda usmerja višje napetosti, je običajno potrebna vezava večjega števila diod. Pojasnili smo torej nekaj osnov, a še bolj kot to, kaj je usmernik, je pogosto pomembno, kje najti kakovosten usmernik.

LABORATORIJSKI USMERNIKI


Kvaliteten stabilizirani usmernik za vsak žep


V podjetju Elektronik Invent smo specializirani za proizvodnjo različnih elektronskih naprav, med katerimi seveda najdete tudi usmernike. To so večinoma stabilizirani usmerniki, saj poskrbimo za napetostno in tokovno stabilizacijo, prilagojeno vašim potrebam. Vsak stabilizirani usmernik je tudi ustrezno napetostno in tokovno zaščiten. Ne glede na to, kakšen stabilizirani usmernik iščete, bomo za vas izdelali tisto, kar potrebujete. Zagotavljamo vam, da bo stabiliziran usmernik izdelan profesionalno, ponujamo pa vam tudi zelo dostopne cene.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje