Vitamin D na voljo v spreju

Strokovnjaki so v zadnjem desetletju ugotovili, kako pomemben je pravzaprav vitamin D. Pomanjkanje le-tega namreč ne pripelje le do rahitisa, temveč do številnih drugih bolezni. Vitamin D (na voljo kot sprej) je pomemben za razvoj, mineralizacijo in obnovo kosti ter zmanjšuje tveganje za razvoj avtoimunih bolezni, določenih vrst raka in kardiovaskularnih bolezni, diabetesa tipa in osteoporoze. Zlasti pomembna je vloga vitamina D pri absorpciji kalcija in s tem pri preprečevanju osteoporoze v kasnejšem življenjskem obdobju.
Ob zadostni izpostavljenosti sončni svetlobi, povečanemu vnosu živil, ki so naravno bogat vir vitamina D in kalcija ali izdelkov živilske industrije, ki so bogatena z njima, zagotavlja zadostno oskrbo celo pri skupinah s povečanimi potrebami in z dejavniki tveganja.

Vitamin D kapljice kot prehransko dopolnilo

Vitamin D v spreju

Valens Vitamin D3 v spreju izjemno priročen za osebe, ki težko požirajo. Valens Vitamin D3 v spreju vsebuje kombinacijo vitaminov D3 in K2 naravnega izvora. Omenjena vitamina prispevata k ohranjanju zdravju kosti in zob, vitamin D3 pa ima tudi vlogo pri normalni absorpciji kalcija. Vitamin D3 v spreju je najbolj učinkovit, če ga razpršimo neposredno pod jezik. Vitamin D3 se skozi sluznico absorbira neposredno v kri, in tako zaobide prebavni sistem, ki pogosto moti absorpcijo vitamina D. Telo bo oskrbljeno s celotno količino vitamina D, vsebovano v vsakokratnem razpršku.

Vitamin D - pomanjkanje prinašajo številni dejavniki

Obstajajo različni pogledi na to, koliko vitamina D potrebujemo, zagotovo pa lahko govorimo o pomanjkanju vitamina D. Do pomanjkanja pride zaradi nezadostne izpostavljenosti sončnim žarkom (zlasti v zimskem času), prehrane revne z vitaminom D, bolezni, starosti ali jemanja nekaterih zdravil.

Mišični krči zaradi prenizke koncentracije kalcija so pri dojenčkih prvi znak, da gre za pomanjkanje vitamina D. Dolgotrajno pa se pomanjkanje tega vitamina pri dojenčkih in majhnih otrocih kaže kot rahitis. Nizek vitamin D oz. pomanjkanje le-tega pri odraslih pa privede osteomalicije (zmehčanje kosti), ki se kaže kot mišična slabost, bolečine v kosteh in spontani zlomi. Vitamin D sprejprispeva k manjši možnosti nastanka osteoporoze v starosti.

Zato nikar ne odlašajte in izberite prehranska dopolnila, kot je sprej Valens Vitamin D. Pomanjkanje vitamina D tako ne bo več težava.