PSIHODINAMSKA PSIHOTERAPIJA


Psihodinamska psihoterapija je pristop, kot že samo ime pove...,da gre za več različnih psihoterapevtskih tehnikah, ki pripomorejo približevati nezavedne teme, ki so skrite globlje v nas. Izvira pa iz Freudove psihoanalize.


Psihodinamska psihoterapija je terapija, ki zdravi s pogovorom. Lahko si pomagamo tudi z različnimi drugimi tehnikami...npr. z risanjem, s pisanjem, z vizualizacijo in telesnimi vajami. Telo je naše najbolj pristno orodje - medij, ki nam zares pove kje in kako smo. Psihoterapija je proces , v katerem se srečujemo z našimi nezavednimi vsebinami, kamor prištevamo travmatične dogodke, ki nas spremljajo vse od našega najbolj zgodnjega otroštva, vsa občutja, čustva, misli in telesne simptome, ki nas spremljajo. Torej, v terapevtskem varnem in zaupnem odnosu s klientom raziskujeva dinamiko znotraj njegovega doživljajskega sveta, ki pa se kaže v simptomih, kateri ga ovirajo pri kvaliteti njegovega življenja tukaj in sedaj.

psihodinamska psihoterapija


V psihoterapevtskih srečanjih, ki se dogajajo enkrat tedensko se potapljamo v klientove stiske, težave, razmišljanja, dvome in življenjska vprašanja. Pri tem pa skupaj odkrivamo korenine - vzroke teh stvari, ki so za klienta dragocena in preko katerih dobiva uvid v svoje lastno življenje.


Bistvo psihodinamskega pristopa je osvobajanje preteklih čustvenih vezi, vodenje klienta pri občutenju svojih lastnih želja, pristnosti in stika s samim seboj. Cilj omenjene terapije je olajšati ali odpraviti simptome, spremeniti moteče ravnanje in vedenjske vzorce ter podpirati osebnostno rast in zdravje klientov.

ANDREJKA KOZLEVČAR s.p., Krožna pot 23B, 1000 Ljubljana

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje