Pošlji povpraševanje

Klasični parketi, industrijski parketi, kant in gotovi parketi

V salonu Hotenjka smo za vas pripravili več kot 100 različnih vrst parketov. Izbirate lahko med surovo masivnimi, klasičnimi parketi, lamelnimi in lam parketi, industrijskimi kant oz. tehno parketi in gotovo sestavljenimi, t.i. izgotovljenimi parketi. Ponujamo tudi široko barvno paleto cenovno ugodnejših laminatnih parketov. Klasični masivni parketi so odlični toplotni in zvočni izolator. Pri montaži masivnih klasičnih in lamelnih parketov so potrebna naknadna dela, oljenje ali lakiranje. Gotovi parketi so tovarniško oljeni ali lakirani, zato naknadna finalna dela niso potrebna. Hotenjka predstavlja parket, ki je vreden vašega doma.

Surovo masivni parketi - Klasični parketi, lamelni parketi

Klasični parket je deščična varianta s peresom in utorom. Izbirate lahko med daljšimi in širšimi izvedbami. Klasični parketi so preverjena in odporna talna obloga.
Lamelni in lam parket sta kot klasični parket izdelana iz masivnega lesa. Lam in lamelni parket sestavljajo deščice peresa in utora. Lamelni parket postavljamo mozaično v kocke, v angleško (ladijsko) vez ali pararelno (vrstično) vez.


Po montaži je klasični parket, lam in lamelni parket potrebno pustiti nekaj dni v mirovanju, odvisno od pogojev in lepila. Klasični masivni parketi dopuščajo večkratno buršenje.

Masivni parketi hrast

Kant parket in tehno parketi oz. industrijski parketi

Kant parket je sestavljen iz pokončno obrnjenih letvic brez peresa in utora, položenih vzdolžno. Kant parket je možen v različnih izvedbah. Letvice za kant parket in tehno t.i. industrijski parket, so zaradi montaže spojene z lepilni trakom. Zaradi ozkih deščic so tehno oz. industrijski parketi dimenzijsko stabilni in odporni na obrabo, možno je večkratno brušenje. Kant parket in industrijski tehno parket sta primerna za stanovanjske in poslovne objekte, tudi za delavnice, saj sta dobro odporna na velike obremenitve.

Kant parket

Gotovi parketi - Izgotovljeni parketi fineline

Predstavljamo novo linijo gotovih parketov fineline. Fineline je linija kvalitetnih izgotovljenih parketov. Gotovi parketi imenovani tudi izgotovljeni parketi so večslojni, lepljeni iz dveh različnih materialov. Izgotovljeni parket fineline je deščična varianta s presom in utorom. Izgotovljeni parketi fineline so gotovo obdelani, zato je montaža hitrejša in manj zahtevna.

Gotovi parketi - Panelni parketi in laminatni parket

Laminatni parket je umetna talna obloga, ki je po videzu in sestavi zelo podobna gotovim oz. izgotovljenim parketom in je hkrati cenovno ugodnejša alternativa. Panelni laminatni parket je troslojen. Panelni in laminatni parket sestavljajo panele z možnostjo sestavljanja brez lepljenja. Laminat ima kljub krajši življenjski dobi precej dobrih lastnosti in veliko barvno izbiro. Montaža laminata je hitra in poceni, izvaja se plavajoče ali lepljeno na podlago, vzdrževanje je enostavno. Laminatni parket je visoko odporen na udarce, lahko ga položimo na talno gretje. Laminatni parket ob morebitni poškodbi ne moremo brusiti. Poškodovano panel je potrebno zamenjati z novo.

HOTENJKA, lepila, barve, parketi | Klasični parketi, industrijski parketi, gotovi parketi - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje