Pošlji povpraševanje

Pretent - podjetje za proizvodnjo regulacijske tehnike in trgovino

Korenine družinskega podjetja Pretent, d.o.o. segajo v leto 1990. Poslovanje že od takrat temelji na prodaji varilne opreme. Ponujajo pester izbor varilnih aparatov, varilne tehnike in varilne opreme različnih proizvajalcev in cenovnih razredov.

Poleg prodaje v podjetju Pretent nudijo tudi servis ugoden servis varilnih aparatov in gorilnik za varilne aparate ne glede na znamko ali vrsto in prodajo posamezne rabljene opreme.

Prodajni program

Varilni aparati

Točkovni varilni aparati so med najbolj razširjenimi varilnimi aparati, katerih osnova je da dve bakreni elektrodi stisneta oziroma zvarita varjenca. Električni tok povzroči segrevanje materiala pri čemer nastane zvar. Točkovni varilni aparati se uporabljajo v industrijah, še posebej nepogrešljivi pa so v avtomobilski industriji. Z njimi je mogoče obdelovati številne čiste kovine od aluminija, jekla, inoxa do barvnih kovin. Podjetje Pretent ponuja številne različne varilne aparate od MMA, MIG-MAG in TIG do CAR SPOTER ter seveda vso potrebno dodatno in zaščitno opremo.

Varilni aparat MMA

Varilni aparat TIG

Varilni aparat MIG-MAG

Tračne / krožne žage

V podjetju Pretent boste našli številne tračne žage, krožne žage in žage znamke IMET. Vse se lahko pohvalijo z natančno izdelavo. Tračne žage omogočajo razrez in oblikovanje lesa in drugih materialov. Poznamo vodoravne in navpične tračne žage. Navpična tračna žaga je namenjena izdelavi bolj zapletenih in ukrivljenih oblik, medtem ko vodoravno tračno žago uporabimo enostavnejše, kakovostne hitre obdelave materiala. Rezila na strojih s krožno so v primerjavi z rezili tračne žage bolj debela in trda, posledica pa so zmanjšane vibracije in boljši zaključki. To zahteva večjo porabo energije in togo strukturo stroja, saj rezila režejo širše kose materiala.

V podjetju Ptretent lahko kupite različne tračne žage

Krožna žaga ra razrez večjih kosov materiala

Vodoravna tračna žaga

Zaščitna oprema in varilne maske

Za delo z varilnimi stroji, žagami ali drugimi napravami v domači delavnici ali v profesionalni rabi, je potrebno imeti kvalitetno zaščitno opremo. Podjetje Pretent vam nudi širok repertoar različnih varilnih mask ter ostale opreme kot je zaščitna obleka, zaščitne rokavice, očala, predpasniki, podkape itd.

Zaščitna jakna del glavne zaščitbe opreme

Navadna varilna maska

Zaščitni predpasnik za delo v delavnici

Reducirni ventili

Na voljo je več vrst reducir ventilov, v veliki in manjši verziji za manjše pretoke medija. Oglejte si ponudbo regulatorjev za kisik, Co2, Acetilen, Propan/Butan in Dušik.

V osnovi se reducirni ventili oz. regulatorji tlaka uporabljajo za zmanjšanje tlaka v nekem sistemu. Na voljo so enostavne izvedbe za vgradnjo brez ali z holandci. Dodatno imajo izbrani modeli serijsko že vgrajen tudi manometer za prikaz nastavljenega tlaka na izhodu.

Reducirni ventil za acetilen

Reducirni ventil za kisik

Reducirni ventil za butan

Poleg zgoraj naštetega lahko v trgovini Pretent najdete tudi gorilnike, varilne pripomočke in varilne mize, jeklenke, polnilce, brusilke in še in še. Obiščite nas v naši trgovini v Ljubljani ali preko spletne trgovine.

Izdelki

Pokaži vse >
Krožna žaga
Krožna žaga

Krožne žage so izredno priljubljeno orodje, ki ga najdemo v različnih vrstah delavnic, od amaterskih,...

Več

Pošlji povpraševanje