Pošlji povpraševanje

Vitamin D za otroke še bolj pomemben kot za odrasle

Vitamin D je ključnega pomena za pravilen razvoj, rast in ohranjanje zdravja od rojstva do smrti. Zagotavlja normalen in zdrav razvoj kosti in zob, delovanje mišic in imunskega sistema. Še posebej pa ima vitamin D pomembno vlogo med vitamini za otroke. Vsebnost vitamina D v materinem mleku ne zadošča za pokrivanje dnevnih potreb, zato je potreba po dodajanju vitamina D nujna.
Vitamin D nastaja v koži pod vplivom UVB sončnih žarkov. V našem zmerno toplem pasu nastaja dovolj vitamina D le od marca do oktobra. Pozimi, ko je manj sonca in naše telo težje samo tvori vitamin D, ga moramo zato s hrano vnestni nekoliko več kot poleti. Vendar le malo živil vsebuje vitamin D v omembe vredni količini. To so mastne ribe, ribje olje, jetra ter jajčni rumenjak. Rastlinska živila vsebujejo zelo majhne ali pa nične količine vitamina D. Zadostno količino vnosa lahko dosežemo le s prehranskimi dodatki.

Valens Vitamin D3 v spreju za otroke in odrasle

Vitamin D3 v sprejuObstajajo različni pogledi na to, koliko vitamina D potrebujemo, zagotovo pa lahko govorimo o pomanjkanju. Predšolski otroci naj bi po slovenskih študijah dosegali približno 21 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa, mladostniki pa 60 odstotkov, kar kaže na slabo pokrivanje potreb po vitaminu D.
Valens Vitamin D3 v spreju je na voljo tako za otroke kot odrasle. Edinstveno prehransko dopolnilo, ki je na voljo v obliki ustnega spreja, vsebuje kombinacijo vitaminov D3 in K2 naravnega izvora. Omenjena vitamina prispevata k ohranjanju zdravju kosti in zob, vitamin D3 pa ima tudi vlogo pri normalni absorpciji kalcija. Sprej v ustni votlini zagotavlja odlično absorpcijo, okus peperminta pa pripomore k svežemu dahu. Praktična embalaža je zelo priročna in sprej lahko postane vaš stalni spremljevalec kamorkoli se odpravite.

Valens vitamin D Baby v spreju vsebuje vitamin D3 naravnega izvora v obliki, identični tisti, ki jo poleti s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naša koža. Vitamin D3 v spreju prispeva k razvoju zdravih kosti in zob, hkrati pa ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Valens vitamin D Baby bo hitro navdušil vašega mačka, saj ima ustni sprej okus po jagodi.

Pravočasno zagotovite vašemu otroku potrebni dnevni odmerek tako imenovanega sončnega vitamina ter preventivno poskrbite za izgradnjo in vzdrževanje gostote kosti. Valens Vitamin D3 za otroke v spreju je prava izbira. Obiščite nas.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje