Čiščenje jeter naraven način in razstrupljanje preobremenjenih jeter

Čiščenje jeter je potrebno, kadar se prično prekomerno nabirati jetrne maščobne celice. Jetra so organ, ki so zadolžena za opravljanje več življenjsko pomembnih funkcij v telesu, saj proizvajajo beljakovine in žolč, ki ima ključno vlogo pri prebavi, skladiščijo železo, hranila pretvarjajo v energijo ter ustvarjajo snovi, ki pomagajo pri strjevanju krvi. Pomagajo pri dobrem imunskem delovanju in preprečujejo okužbe, saj iz krvi odstranjujejo bakterije in toksine. Maščobna bolezen se lahko razvije in preprečuje, da bi organ pravilno deloval, zato je razstrupljanje jeter pomembno že v začetni fazi, še preden se razvije bolezen, ki lahko poškoduje tkiva in jih postopoma brazgotini.

čiščenje jeter na naraven način

Čiščenje jeter je dobro opraviti preventivno, še posebej, če se nepravilno prehranjujete, večkrat pijete alkoholne pijače in se borite s prekomerno telesno težo, ali pa imate sladkorno bolezen tipa dva, metabolični sindrom, ali jemljete določena zdravila na recept. Dobra novica je ta, da so na voljo preizkušena dopolnila za naravno čiščenje jeter s pomočjo rastlinskih izvlečkov, ki pozitivno vplivajo na delovanje jeter.

Simptomatika, ki nakazuje, da je čas za čiščenje jeter

Večina ljudi nima izrazitih simptomov, kadar gre za preobremenjena in zamaščena jetra, saj le-ti ne povzročajo resnih težav, vendar pa obstajajo znaki z različno simptomatiko, ki nakazujejo, da je čas zdravljenje. Že sami lahko opazite, kdaj je čas za razstrupljanje jeter. Simptomatika se izkazuje v neobičajni utrujenosti, povečanju ali zmanjšanju telesne teže, hormonskih neravnovesjih ter v težavah s prebavo.

Čiščenje jeter je dobro opraviti tudi zato, ker se začno v telesu kopičiti težke kovine, ki jih organ ne more izločiti iz telesa. Mesečno kuro za razstrupljanje jeter s prehranskimi dopolnili lahko opravite tudi v primeru, če ste v času praznikov in praznovanj veliko jedli in pili alkoholne pijače.

V primerih, ko pride do bolezni, pa naravno čiščenje jeter ne bo dovolj, saj boste morali opraviti laboratorijske izvide in na podlagi zdravniškega priporočila jemati določena zdravila, pri čemer se je dobro z zdravnikom posvetovati o tem, katera prehranska dopolnila lahko jemljete sočasno z zdravili. Veliko pa boste naredili že s spremembo življenjskega sloga.

Naravno čiščenje jeter s pegastim badljem

Čiščenje jeter na naraven način zajema več uveljavljenih metod, med katerimi je post, prilagojene jetrne diete ter redno uživanje določenih živil, ki imajo sposobnost čiščenja jeter. Med ta živila za razstrupljanje jeter uvrščamo olje pšeničnih kalčkov, limone in brusnice, brokoli in brstični ohrovt, algo spirulina in začimbe, kot je česen, kurkuma, rožmarin in peteršilj.

Daleč največjo sposobnost za naravno čiščenje jeter ima pegasti badelj, ki je pravzaprav bodičasto zelišče s temno zelenimi listi in mlečno belimi žilami, ki tečejo skozi njih. Pegasti badelj je v isti družini rastlin kot artičoke, ki tudi veljajo za odlično živilo za čiščenje jeter na naraven način. Posebnost pegastega badlja je v tem, da vsebuje snov silimarin, ki je antioksidant in deluje protivnetno.

Naravno čiščenje jeter z dopolnili, ki vsebujejo pegasti badelj, je učinkovito zato, ker rastlina spodbuja jetra, da se lahko sama očistijo in znebijo nakopičenih strupov, saj preprečuje izčrpavanje aminokislin, ki so potrebne pri razstrupljanju jeter.

pegasti badelj

Razstrupljanje jeter z ekstrakti pegastega badlja v tekoči obliki  

Dodatke za čiščenje jeter na naraven način lahko redno jemljete tudi v tekoči obliki, pri čemer se rastlinski ekstrakti zelo dobro absorbirajo v telesu preko ustne sluznice. S pomočjo kapalke boste tekoči ekstrakt za čiščenje jeter kanili v vodo in nato popili vsebino. V Tosama spletni trgovini in v Tosaminih Belih štacuncah po celi Sloveniji lahko najdete tekoči ekstrakt pegastega badlja v steklenički od 50 ml blagovne znamke Soria.

Dopolnilo za naravno čiščenje jeter ne vsebuje drugih dodatkov, vendar le ekstrakt iz plodov pegastega badlja v rastlinskem glicerinu. To pomeni, da dopolnilo vsebuje optimalne koncentracije snovi silimarin. V spletni trgovini Tosama je na voljo tudi Epavin dopolnilo v tekoči obliki blagovne znamke Erbenobili, ki vsebuje mešanico izvlečkov različnih rastlin, ki pozitivno delujejo na zaščito in čiščenje jeter.

Dodatek v tekoči obliki za naravno čiščenje jeter vsebuje ekstrakte pegastega badlja, regrata, artičok, boldovca, kurkume, črne redkve, rožmarina, kitajske rabarbare, ameriške zlate kamilice in izvlečke poprove mete.

Kapsule in tablete za čiščenje jeter iz rastlinskih izvlečkov

tablete za čiščenje jeterV spletni trgovini Tosama in Tosaminih prodajalnah po Sloveniji lahko kupite tudi Liverin Forte tablete za čiščenje jeter, ki jih proizvaja Pharmalife. Na voljo so v pakiranju po 60 tablet ter v pakiranju po 240 tablet, kar je posebej primerno, če se boste odločili za neprekinjeno trimesečno čiščenje jeter, ki daje dobre rezultate.

Liverin Forte tablete za čiščenje jeter vsebujejo rastlinske izvlečke pegastega badlja, indijske kosmulje in golostebelnega sladkega korena, ki imajo izjemne sposobnosti za zaščito in razstrupljanje jeter. Dodan je tudi vitamin E ter vitamini B kompleksa. Na voljo so tudi prehranska dopolnila za čiščenje jeter v obliki kapsul.

Blagovna znamka Terranova proizvaja dodatek v kapsulah za naravno čiščenje jeter. Vegetarijanska in veganska kapsula vsebuje seme pegastega badlja v koncentraciji 25 mg silimarina, brez polnil in aditivov. Na voljo so tudi Hafesan kapsule za razstrupljanje jeter, ki poleg pegastega badlja vsebujejo tudi prah stebla listnate artičoke in prašek cveta sivke.

NAKUP IZDELKOV ZA ČIŠČENJE JETER