Romarska pot Camino - El Camino de Santiago - ena najstarejših romarskih poti | Pot Camino k svetemu Jakobu

Camino | Romarska potRomarska pot Camino na severozahodu Španije, v Galiciji, je ena najstarejših romarskih poti v Evropi - stara je več kot tisoč let. Poleg Rima in Jeruzalema je pot Camino k svetemu Jakobu največja krščanska romarska pot. Apostol Jakob je bil brat apostola in evangelista Janeza. Skupaj z apostolom Petrom sta spadala med Jezusove najljubše učence, ki so ga pred križanjem spremljali v vrt na Oljski gori. Jakob je po Jezusovem vnebohodu še naprej oznanjal evangelij in po nekem izročilu naj bi odšel v Španijo in tam pridigal. Na velikonočni praznik leta 44 ga je dal Agripa I. zapreti in po njegovem ukazu so ga umorili z mečem. Jakob je bil prvi od apostolov, ki je pretrpel mučeniško smrt. V 9. stoletju so v Galiciji zgradili cerkev sv. Jakoba, v kateri so shranili dragocene relikvije svetega Jakoba. V 10. stoletju pa se je razvila znamenita romarska pot El Camino de Santiago de Compostela. Romar, ki je dosegel cilj na Jakobovem grobu, je dobil klobuk, okrašen z veliko školjko - »Jakobovo školjko«. Romarska pot Camino pa je že dolga stoletja zanimiva tudi za naše prednike - na Slovenskem je svetemu Jakobu posvečenih okoli 60 cerkva.


El Camino de Santiago - pot srca, ki nudi doživetje naravnih lepot španske
pokrajine Galicije in njene zgodovine

Z našo agencijo boste lahko prehodili zadnjo etapo romarske poti Camino, ki je dolga 117 kilometrov. Naša pot Camino se bo začela v Santiagu, glavnem mestu španske pokrajine Galicija. Od tam se bomo odpravili do našega izhodišča - mesta Sarria. Pot nas bo vodila mimo krajev, kot so Portoman, Palas de Rei, Ribadiso in Arco de Pino do Santiaga de Compostele. Poleg ogleda starega mestnega jedra boste lahko obiskali tudi katedralo, ki je pravzaprav cilj romarske poti Camino. Na uradu za romarje pa boste dobili zasluženo potrdilo - dokaz, da ste prehodili Camino.

Ekopotovanja, ekoturizem in romarska pot Camino

Ekoturizem je oblika turizma, ki odgovorno varuje naravo in spodbuja blaginjo lokalnega prebivalstva. Naša potovanja so zato obarvana naravoslovno. Potujemo v skupinah od 8 do 20 romarjev. Naši vodniki prisegajo na osebni pristop pred, na in po potovanju ter poznajo destinacije oz. so pravi specialisti zanje. Romarji, ki se odločijo, da bodo pot Camino prehodili z nami, bodo deležni sijajnega doživetja: Camino jim bo omogočil nepozabno doživetje.


Ekopotovanja.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje