Glukozamin kapsule - naravno zdravilo, ki učinkovito olajša bolečine v kolenu

Glukozamin Pharma Nord kapsuleGlukozamin je naravna spojina, ki jo telo tvori kot surovino za obnavljanje sklepnega hrustanca. V kasnejših letih se zmanjša tvorba glukozamina, zato posledično nastaja manj hrustanca. Obraba hrustanca v kolenu, kolku in ostalih sklepih napreduje, zaradi izločanja sklepne tekočine pa lahko pride celo do otekanja in vnetja sklepov. Sklep postane vse manj gibljiv, pojavijo se lahko tudi bolečine, včasih pa tudi pokanje v kolenu. S starostjo se odstotek sklepne obrabe še poveča in v končni fazi hrustanec lahko celo popolnoma izgine, kosti pa se začnejo drgniti druga ob drugo.


Uživanje dodatnega glukozamina, ki se učinkovito absorbira, spodbuja tvorbo hrustanca in obenem zavira njegovo razgradnjo, s čimer zavremo napredovanje osteoartroze. Glukozamin tako pozitivno vpliva na delovanje sklepov, zmanjšuje bolečino in izboljšuje gibljivost prizadetih sklepov.


Glukozamin najdemo v različnih oblikah. Najbolj znana oblika je glukozamin sulfat, ki velja tudi za najučinkovitejšo, če je zdravilo. Glukozamin je učinkovita in najbolj pogosta terapija pri osteoartrozi in kot preventivni ukrep proti obrabi hrustanca pri športnikih, rekretivcih in tudi preostali, predvsem starejši populaciji.

Obraba hrustanca

Artroza - obraba sklepov, ki nastane zaradi preobremenitve ali izrabe

Artroza je najpogostejša degenerativna revmatska bolezen, ki posledično povzroča postopno obrabo in razkroj hrustanca. Vzroki so lahko različni, pogosto pa pride do obrabe zaradi preobremenjenosti sklepov zaradi športa, nepravilne telesne drže, prekomerne telesne teže; zelo pogosto je artroza oz. obraba povezana s starostnimi spremembami.


Artroza najpogosteje prizadene sklepe kolkov in kolen. Obraba hrustanca v kolenu predstavlja zelo resno težavo, saj se hrustanec začne tanjšati ali pa celo povsem izgine. Bolezen spremljajo bolečine v kolenu, spremlja jih lahko tudi pokanje v kolenu, ki pojenjajo, ko sklep razgibamo. V začetku se bolečine v kolenu pojavljajo samo ob obremenitvi, kasneje pa vedno pogosteje tudi med počitkom. Naraščanje bolečine v kolenu je postopno, pogosto skozi mnoga leta.


Bolečine v kolenu so običajno močne in zelo neprijetne. Takrat se poveča tvorba kosti in nastanejo kostni izrastki. Koleno je boleče pri obremenitvi (pri hoji), zjutraj je otrdelo (okorelo) in splošna gibljivost kolena se zmanjša.

OSTEOARTROZA KOLENA

Artroza - počitek in vadba lahko upočasni napredovanje bolezni

Načinov za zdravljenje artroze je več, vendar se kljub temu bolezni na žalost pozdraviti ne da. Lahko pa zmanjšamo bolečino, vnetje in povečamo gibljivost z zdravilom glukozamin kapsule. Z ustrezno vadbo, ki krepi mišice, ki obdajajo sklep, preprečujemo napredovanje obrabe. Če so mišice ustrezno utrjene, olajšajo gibanje, zmanjšujejo bolečine in nudijo potrebno oporo kolenu.

Vabljeni na našo spletno stran.

Bolečine v kolenu in vnetje sklepov

Prikaži več ... Prikaži manj ...
Pokaži vse >
Nov prospekt za glukozamin in bio-krom
Nov prospekt za glukozamin in bio-krom

Preverite nove prospekte za izdelke glukozamin in bio-krom. Na spletnem mestu MIC Mengeš... Več >

Pošlji povpraševanje