Pošlji povpraševanje

Špela Peternelj, dr. splošne medicine in zdravnica homeopatinja

Homeopatija

Špela Peternelj, dr. splošne medicine, je priznana zdravnica homeopatinja. Po končanem študiju medicine in specializaciji je 20 let opravljala delo družinske zdravnice, sprva v Škofji Loki, nato pa v Železnikih. S homeopatijo se je spoznala v okviru Slovenskega homeopatskega društva, v katerem je aktivna vse od njegovih začetkov v letu 1992. Pri Slovenskem homeopatskem društvu je tudi opravila triletno šolanje po programu Evropskega komiteja za homeopatijo in ga uspešno zaključila z diplomo. Dodatno znanje o homeopatiji je pridobivala tudi v tujini, najprej v Indiji, nato pa še v Grčiji pri svetovno znanem homeopatskem zdravniku dr. Vithoulkasu. Zaradi izjemnosti njegovega znanja se je odločila, da opravi tudi njegov 800-urni izobraževalni tečaj preko spleta. Ker se homeopatija in homeopatska zdravila vseskozi razvijajo in dopolnjujejo, se redno udeležuje tudi mednarodnih srečanj in kongresov, kjer lahko pridobi najnovejše informacije o spoznanjih s področja homeopatije, ki jih nato uspešno uporablja pri zdravljenju pacientov. Načela homeopatije ji velevajo, da se slehernemu pacientu individualno in temeljito posveti, saj lahko le tako predpiše primerno homeopatsko zdravilo. Konvencionalna medicina bi (na podlagi diagnoze) ljudem s podobnimi simptomi predpisala ista zdravila. Homeopatija pa na posameznika gleda celostno, saj se pri prepisovanju homeopatskega zdravila opazuje tako fizično kot tudi čustveno in mentalno raven posameznika, ne pa samo tipične simptome določene bolezni.

Špela PeterneljHomeopatska zdravila pri Špeli Peternelj, dr. splošne medicine

Zaradi unikatnosti in neponovljivosti vsakega posameznika in posledično zelo različnega izražanja bolezenskih stanj ne preseneča izredno veliko število homeopatskih zdravil - več kot tri tisoč jih je, dodajajo pa se tudi nova. V slovenskih lekarnah je trenutno na voljo zgolj 17 homeopatskih zdravil. Če katero izmed potrebnih zdravil ni dostopno v slovenskih lekarnah, ga bo dr. Špela Peternelj posebej naročila za posameznega pacienta.


Homeopatsko zdravilo je lahko rastlinskega, živalskega ali mineralnega izvora. Vsa zdravila so varna, preizkušena na zdravih prostovoljcih in izredno učinkovita. Navadno so na voljo v obliki kapljic ali kroglic. Izdelana so po posebnem postopku, z večkratnim zaporednim redčenjem in pretresanjem. Stopnja redčenja je izražena s potenco. Nekatera so primerna za samozdravljenje, spet druga pa smemo uporabljati samo pod nadzorom izkušenega homeopata.

ASM d.o.o. | Špela Peternelj, dr. splošne medicine in homeopatinja, se že vrsto let ukvarja z alternativnim zdravljenjem - povezave na našo stran:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje