Ponudba

Krivljenje pločevine z vrhunsko tehnologijo in izkušeno ekipo

Krivljenje pločevine je zelo specifična naloga, za katero je potrebno natančno poznavanje postopkov ter lastnosti različnih vrst pločevine. Za upogibanje pločevine so potrebni visoko kvalificirani operaterji, seveda pa tudi primerni stroji. V podjetju Sax konstrukcije to opravljamo na podlagi 20-letnih izkušenj, zato lahko zagotavljamo razrez in krivljenje pločevine na najvišji ravni. Lotevamo se zelo različnih projektov ter smo pravi naslov tudi za najzahtevnejše izdelke.

Preoblikovanje, krivljenje in prebijanje pločevine


Naši tipični izdelki

S preoblikovanjem pločevine iz plošč različnih debelin in kemijskih sestavov dobimo polizdelke in končne izdelke. Pri delu uporabljamo pločevine do 3 mm debeline in do 1500 x 3000 mm velike plošče. V naši proizvodnji nastajajo različna pločevinasta ohišja (na primer za elektronske naprave), okrasne in pokrivne plošče za aparate, pločevinasti nosilci, pločevinaste škatle in pločevinasta država (na primer za monitor). Naši izdelki, ki smo jih izdelali s krivljenjem pločevine, se pojavljajo v različnih industrijskih panogah, najpogosteje pa prav v napravah zabavne in profesionalne elektronike.

Krivljenje in prebijanje pločevine za računalniška ohišja


CNC krivljenje pločevine

Do krivljenja pločevine pride z uporabo CNC krivilne tehnike z osmi. Uporabljamo stroj proizvajalca TRUMPF, katerega delovno območje je 2200 mm, krivilna sila pa 85 ton. Gre za mehansko obdelavo, pri kateri v stroju pestič potisne pločevinast kos popolnoma do sten matrice. Pestič, pločevinast izdelek in matrico naložimo točno eden nad drugega, zato je za vsak kot potrebna uporaba svojega orodja.

Tehnične zmogljivosti našega CNC stroja za krivljenje pločevine so naslednje:

  • največja debelina: 3 mm,
  • število osi stroja: 5,
  • največja potisna moč: 85 ton,
  • največja dolžina krivljene pločevine: 2200 mm.

Postopek krivljenja pločevine

Pri krivljenju pločevine postopek poskrbi za primerno obdelavo, da ravni kosi dobijo uporabno 3-dimenzionalno obliko. Orodja delujejo na različne načine, najbolj pogost je, da stroj pritisne obdelovanec v matrico. Ob tem se zunanja robova pločevinastega kosa upogneta navzgor - pride do upogibanja pločevine. Na ta način je možno izvajati tudi večkratne in ponovljive upogibe, zato je krivljenje pločevine tako uspešno. Seveda pa smo omejeni z dolžino upogiba in z velikostjo obdelovanca.

Poznamo več tehnik krivljenja pločevine. "Airbending" oziroma prosto upogibanje pločevine je postopek, pri katerem zgornji del upogibnega stroja pločevine ne potisne povsem do sten matrice. Na ta način se uravnava kot upogiba, saj globlje kot potisne orodje kos v matrico, manjši je kot. Gre za univerzalni postopek, ki omogoča veliko več možnosti kot druge tehnike za krivljenje pločevine. Uporablja se za upogibanje pločevine za zaprte in odprte kote. Pri krivljenju pločevine obstaja tudi postopek "coining". Pri njem imata zgornji in spodnji del orodja isti kot, obdelovanec pa se potisne popolnoma do sten matrice. Pri taki vrsti sicer dosegamo večjo natančnost, potrebujemo pa za vsak kot svoje orodje.

Postopek krivlenja pločevine


Zaupajte zanesljivemu slovenskemu podjetju

Sax konstrukcije d.o.o. je priznano slovensko podjetje za preoblikovanje pločevine, ki deluje že od leta 1997. Nahajamo se v Škofji Loki ter smo usmerjeni k hitremu reševanju izzivov ter izpeljavo serij v roku. Zagotavljamo vam kakovostno podporo pri načrtovanju, razvoju, razrezu in krivljenju pločevine. Naša odlična ekipa je izkušena na področju prebijanja, krivljenja, vtiskovanja, varjenja, brušenja in sestavljanja izdelkov iz pločevine. Seveda se navdušujemo tudi nad razvojem tehnologije, ki nam danes omogoča tako širok spekter možnosti.

Zakaj smo pravi partner, ko iščete strokovnjake za upogibanje pločevine? Zato, ker zagotavljamo izjemno kakovost in natančno izdelavo celotne serije izdelkov. Smo zelo izkušeni, strokovni in predani delu. Kot podjetje smo tudi zelo prilagodljivi in odzivni, znamo prisluhniti naročnikovim željam. Smo zanesljiv dobavitelj, ki se drži pogodbenih obveznosti in rokov, kar dokazuje tudi pridobljeni certifikat za standard ISO 9001. Z optimizirano proizvodnjo skrbimo za konkurenčnost v smislu optimalnih cen.

Več o podjetju Sax Konstrukcije

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje