Urejanje okolice v skladu z vašimi željami in gradbeništvo oz. fasaderstvo

Urejanje okolice naših domov ali poslovnih objektov vključuje najrazličnejša dela. Nekatera izmed teh del je treba izvesti le vsakih nekaj let ali celo desetletij, po drugi strani pa urejanje okolice zajema opravila, ki se jih je treba lotiti pogosteje. Obenem pa je mogoče dela, ki so potrebna za urejanje okolice, razdeliti na tista, ki se jih lahko lotite sami, in na tista, pri katerih bo najverjetneje potrebna pomoč strokovnjakov oz. profesionalnih mojstrov s področja gradbeništva. Pri slednjih vam z veseljem pomagamo v podjetju M-gradnje, Štefan Medved s. p., kjer smo specializirani prav za urejanje okolice oziroma za gradbeništvo v zelo širokem pomenu te besede. Pohvalimo se lahko z že več kot desetletjem izkušenj na tem področju, na seznam dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, pa vseskozi dodajamo nove, saj želimo strankam ponuditi zares širok nabor storitev, ki so nujne za celostno urejanje okolice.  Hkrati pa naše gradbeništvo vključuje še najrazličnejša dela, ki so potrebna pri izdelavi ali adaptaciji objektov – stanovanjskih ali poslovnih in industrijskih.


Storitve

Polaganje pohodnih plošč

Polaganje plošč

Tlakovanje okolice hiše

Tlakovanje

Podporni zidovi

Gadnja opornih zidov

Gradnja nepremičnin

Gradnja

Urejanje okolice v večini primerov zahteva tudi tlakovanje

Ena izmed najpomembnejših dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, je zagotovo tlakovanje najrazličnejših površin, tako pohodnih kot povoznih. Verjamemo, da so kakovostni in estetsko dovršeni tlakovci tisti element, ki je v mnogih primerih zelo pomemben za resnično uspešno urejanje okolice. Z njimi je mogoče v relativno kratkem času poskrbeti za povsem drugačno podobo okolice objekta, ki bo posledično videti mnogo bolj urejena. Seveda pa urejanje okolice z uporabo tlakovcev nima zgolj estetske vloge/dekorativnega učinka, ampak tudi povsem praktičnega. Tlakovanje površin namreč poskrbi, da se vam denimo ne bo treba več ukvarjati z blatom na obuvalih ali pa z drsenjem v zimskih mesecih – tisti zares kvalitetni tlakovci, kakršne za urejanje okolice uporabljamo sami, so zmrzlinsko odporni, za povrh pa jih odlikuje še odlična odpornost na druge manj ugodne vremenske pogoje.

Namesto za tlakovce se lahko odločite za polaganje pohodnih plošč

Seveda pa tlakovci niso edina možnost za urejanje okolice oz. zunanjih talnih površin. Ena izmed opcij, ki vam jih ponujamo, je tudi polaganje pohodnih plošč iz betona različnih vrst – pranih, peskanih ipd. Samo polaganje pohodnih plošč je nato, podobno kot pri tlakovcih, sestavljeno iz več faz, ki zagotovijo, da je podlaga resnično dobro utrjena in da je poskrbljeno za nemoteno odtekanje vode. Še preden pa se začne polaganje pohodnih plošč, vam po želji pomagamo z nasveti glede tega, katero izvedbo bi bilo najbolje izbrati, da dosežete želeni učinek. Ko načrtujemo urejanje okolice, je namreč treba imeti vedno v mislih tako funkcionalni kot estetski vidik. Verjamemo, da vam bomo uspešno pomagali pri iskanju popolnega spoja obeh vidikov, saj gre za izzive, s katerimi se srečujemo vsakodnevno. Posledično bo urejanje okolice prineslo zares optimalne rezultate, s katerimi boste popolnoma zadovoljni.


Polaganje pohodnih plošč - galerija


Funkcionalni in estetski oporni zidovi iz naravnega kamna ali betona

Med pogoste elemente, ki so potrebni za urejanje okolice, zagotovo sodijo še oporni zidovi, večkrat imenovani kar škarpe, ki jih po dogovoru prav tako postavimo za vas. Če je pri urejanju vaš cilj doseči karseda naraven učinek, so zagotovo še posebej dobra izbira oporni zidovi iz naravnega kamna. Ti se bodo odlično zlili z naravo v okolici objekta in poskrbeli za zelo nevsiljiv estetski učinek, obenem pa bodo nudili potrebno oporo in preprečevali usipanje/drsenje zemlje. Hkrati pa so možni še betonski oporni zidovi, ki so prav tako zanimiva rešitev za urejanje okolice, dekorativno in funkcionalno. Nikakor ni namreč naključje, da je prav beton izjemno razširjen material v gradbeništvu. Gre seveda material, ki je izredno trpežen, zaradi česar je zlahka kos celo največjim obremenitvam, hkrati pa uspešno kljubuje zobu časa. Različne prilagoditve pa omogočajo, da pri betonskih elementih večinoma brez težav dosežemo želeni vizualni učinek.

Ureanje okolice z opornimi zidovi


Dodatne storitve, ki jih zajema naše gradbeništvo 

Kot smo omenili že na začetku, naše gradbeništvo ni vezano izključno na urejanje okolice, čeprav so prav storitve, kot je npr. tlakovanje, tisto, s čimer se ukvarjamo še posebej pogosto. Pravi naslov smo tudi za vse, ki vas zanima nekoliko bolj klasično gradbeništvo. To pomeni, da nas lahko najamete za različna dela, ki so potrebna pri postavljanju objektov, ne glede na namembnost načrtovane stavbe in njeno velikost. Na seznamu storitev, ki jih zajema naše gradbeništvo, med drugim najdete fasaderstvo oziroma izdelavo fasad. Za povrh pa smo si nabrali že obilo izkušenj s tistimi opravili, povezanimi z gradbeništvom, ki so običajno potrebna pri prenovah –  med drugim vam denimo priskočimo na pomoč pri adaptaciji kopalnice v vašem domu, Pri svojem delu smo natančni in pozorni na individualne želje vsake stranke, obenem pa hitri. Zavedamo se namreč, da je gradbeništvo dejavnost, pri kateri je spoštovanje dogovorjenih rokov izjemno pomembno, zato vedno poskrbimo, da so dela izvedena v predvidenem času. To velja za naše gradbeništvo nasploh, torej vključno z vsemi storitvami, ki so zajete v urejanje okolice.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Izdelki

Pokaži vse >
Oporni zidovi
Oporni zidovi

Oporni zidovi oziroma po domače škarpe so najpogosteje narejeni iz betona ali kombinacij različnih...

Več
Plošče za tlakovanje
Plošče za tlakovanje

Pri urejanju okolice doma se lahko odločimo za plošče za tlakovanje oziroma betonske plošče. Katere...

Več
Tlakovci
Tlakovci

Tlakovanje, asfaltiranje in betoniranje dvorišča, dovoza, terase in poti spadajo med najpogostejše...

Več
Tlakovci in plošče
Tlakovci in plošče

 Tlakovci in plošče, ki poskrbijo za estetsko dovršeno okolico hiše, so v zadnjih nekaj letih...

Več

Storitve

Pokaži vse >
Polaganje tlakovcev
Polaganje tlakovcev

Polaganje tlakovcev je krasen način vizualnega preoblikovanja zunanjih površin, katerim zagotovi obstojnost...

Več
Gradbeništvo Medved
Gradbeništvo Medved

Gradbeništvo je temelj in osnova za naš dom, zato je pomembno, da izberemo podjetje, ki mu lahko zaupamo....

Več
Talne betonske plošče
Talne betonske plošče

Talne betonske plošče so izjemno lep in praktičen dodatek vsake hiše, saj naredijo okolico hiše...

Več
Izdelava fasade
Izdelava fasade

Izdelava fasade in izolacije sta med gradbenimi fazami eni težjih, saj imata zelo pomembno vlogo pri...

Več
Polaganje betonskih plošč
Polaganje betonskih plošč

Polaganje betonskih plošč kot del urejanja okolice hiše ustvarja estetsko prijeten in funkcionalen...

Več
Zaključna gradbena dela
Zaključna gradbena dela

Zaključna gradbena dela zajemajo raznolike storitve, ki so ključne za estetski in funkcionalni zaključek...

Več
Pokaži vse >
Polaganje pranih plošč cena
Polaganje pranih plošč cena

Polaganje pranih plošč cena katerega je nadvse ugodna, je nepogrešljivo za estetsko dovršen... Več >

Navodila za polaganje tlakovcev
Navodila za polaganje tlakovcev

Navodila za polaganje tlakovcev morda zvenijo zelo zapleteno, a je v resnici postopek precej... Več >

Polaganje tlakovcev
Polaganje tlakovcev

Polaganje tlakovcev na zelenico lahko pomaga pri izboljšanju videza in funkcionalnosti same... Več >

Gradbeništvo
Gradbeništvo

Še vedno sanjate o sanjskem domu? Želite postaviti lastno hišo ali nove poslovne prostore... Več >

Urejanje okolice hiše
Urejanje okolice hiše

Urejanje okolice hiše zajema dela, kot so tlakovanje, polaganje plošč in gradnja opornih... Več >

Pošlji povpraševanje