Naravno čiščenje jeter je telesu prijazen način čiščenja toksinov

Naravno čiščenje jeter je odlična rešitev za vse, ki si želite znebiti toksinov iz telesa. Jetra so največji organ v človeškem telesu, ki tehta nekje med 1200 g do 1800 gramov. Nahajajo se pod desnim rebrnim lokom, tik pod trebušno prepono. So edini samoregeneracijski organ. To pomeni, da okvarjene celice samodejno nadomestijo z novimi. Slednje imajo dva vira krvnega obtoka.

Prvi poteka preko jetrne arterije (hepatične arterije) in dovaja s kisikom obogateno svežo kri, drugi pa preko vene Porte dovaja kri, obogateno s hranili. Največja žleza ima poglavitno funkcijo v človeškem telesu. V njej nastajajo holesterol, faktorji za strjevanje krvi ter žolč, ki se sprosti ob prehodu hrane v dvanajstnik. Tam nastajajo tudi imunski faktorji poglavitni za dober imunski sistem. Naravno razstrupljanje jeter zagotovi dobro delovanje žleze, ki poskrbi za naravno odpornost ter uspešno zaščito telesa pred nalezljivimi boleznimi.

V žlezi se prav tako odvija dobršen del metabolizma (prebave). Poleg tega, da pripomore pri pretvorbi glukoze (krvnega sladkorja) v glikogen, s pomočjo jetrnih encimov nastajajo še aminokisline. Te so vitalnega pomena za pravilen in normalen potek telesnih funkcij. Da bi le te še naprej potekale nemoteno, je priporočljivo, da poskrbimo za čiščenje jeter na naraven način.

naravno čiščenje jeter

Kako opaziti težave z jetri in kdaj je naravno čiščenje jeter prava odločitev?

Naravno razstrupljanje jeter poskrbi za njihovo nemoteno delovanje. Obstaja mnogo bolezni in bolezenskih stanj, ki prizadenejo jetra. Nekatera so genetska, druga pa so posledica virusnih okužb ali nezdravega načina življenja. Glede na trajanje jih lahko razvrstimo na kronične in akutne bolezni. Kronične bolezni trajajo daljše časovno obdobje in so nemalokrat vzrok za resnejše zaplete, akutne bolezni pa se pozdravijo v določenem časovnem obdobju.

Pri obeh vrstah se bolezenski znaki kažejo postopoma ter pogostokrat niso očitni, vse dokler je za naravno čiščenje jeter že prepozno. Najbolj znana kronična bolezen je ciroza. Gre za razširjeno brazgotinjenje žleze, ki močno vpliva na njeno funkcijo in je nepopravljivo. Med akutnimi pa najdemo zamaščenost jeter. Kot že ime pove, gre za večinoma neškodljivo kopičenje maščobe v celicah. Do nekoliko večjih zapletov pride tedaj, ko nabiranje maščobe povzroči njihovo vnetje, kar lahko posledično privede do brazgotinjenja. Da bi se temu izognili, je treba biti pozoren na določene bolezenske znake, njihovo pojavljanje in trajanje.

Slabše delovanje jeter se odraža s slabostjo, bruhanjem, izgubo teka ter izgubo telesne teže. Spremlja ga še bolečina v zgornjem desnem delu trebuha, rumeno obarvana beločnica ali koža, krvavitve ter sprememba v barvi seča in blata. Spregledati ne gre niti šibkosti v mišicah, dolgotrajne utrujenosti in nepojasnjenih podplutb. Čiščenje jeter na naraven način je še posebej priporočljivo za vse posameznike z večjimi možnostmi za zamaščenost. Med slednje sodijo starejše osebe, osebe s prekomerno težo, ženske v menopavzi ter osebe z visokim krvnim tlakom, inzulinsko rezistenco ali sladkorno boleznijo.


Kako poskrbeti za čiščenje jeter na naraven način?

Naravno čiščenje jeter je največkrat preventiva. Jetra ne bolijo, zato je bolezen ali okvaro težje odkriti. Pri tem zdravnikom pomagajo jetrni testi, ki obsegajo večji nabor biokemičnih označevalcev in jetrnih encimov, ki vplivajo na normalno odvijanje procesov v telesu.

Naravno razstrupljanje jeter se začne s spremembo življenjskega sloga. Ta ne vpliva le nanje, temveč na delovanje vseh organov v telesu. Poskrbeti je treba za redno rekreacijo, zmanjšanje vsakodnevnega stresa ter uravnoteženo prehrano. Izogibajte se alkoholu in hrani, ki vsebuje veliko soli, sladkorja, nezdravih maščob in transmaščobnih kislin.

Poskušajte uživati živila z večjo vsebnostjo vlaknin, ki so nujne za zdravo črevo ter živila z “očiščevalnim učinkom”. Mednje sodijo sadje (brusnice, limone, jabolka, banane), Pegasti badelj, začimbe (peteršilj, rožmarin, kurkuma, česen), alga spirulina ter zelenjava (brokoli, regrat, špinača). Uravnotežena prehrana bo v telesu ustvarila bazično ravnovesje, pomagala pri izločanju toksinov iz telesa ter zmanjšala nabiranje maščob. Pravočasno čiščenje jeter na naraven način bo omogočilo njihovo optimalno funkcijo ter preprečilo nadaljnje poškodbe in nastanek brazgotin.

čiščenje jeter na naraven način

Naravno razstrupljanje jeter s prehranskimi dopolnili

Čiščenje jeter na naraven način, le s spremembo življenjskega sloga in prehrane, ni vedno mogoče. Zato je tedaj priporočljivo poseči po tabletah ali prehranskih dopolnilih. Ti vsebujejo rastlinske izvlečke in aktivne sestavine z vrhunskimi očiščevalnimi lastnostmi. Priljubljena rastlina s pozitivnim učinkom na razstrupljanje jeter je artičoka.

Že stari Rimljani so jo uporabljali kot holeretik, ki pospeši nastanek in izločanje žolča. S svojim učinkovanjem dopušča naravno čiščenje jeter, odpravlja prebavne motnje ter okrepi prebavo. Hkrati znižuje še lipide v krvi in holesterol ter izboljša presnovo. Prehransko dopolnilo z artičoko pa ne prispeva le k zdravju žleze, temveč tudi k zdravju srca ter k ohranjanju zdrave telesne teže.

Če vam artičoka ni po godu ali ste nanjo alergični, je za naravno razstrupljanje jeter nepogrešljiv tudi Pegasti badelj ali po domače bodeča neža. Rastlina se je nekdaj uporabljala pri odpravljanju migrene, krčnih žil, kroničnih vnetij, prebavnih motenj ter žolčnih obolenjih. Danes se visoko koncentrirani suhi izvlečki priporočajo pri zamaščenosti in toksičnih okvarah jeter. Njihove spojine naj bi spodbujale sintezo RNA, proteinov in DNA ter s tem pripomogle pri obnavljanju celic. Redno jemanje pa naj bi jih zaščitilo pred toksini, jih obnovilo ter spodbudilo njihovo delovanje.

naravno razstrupljanje jeter