Kako izboljšati imunski sistem in poskrbeti za njegovo krepitev


Kako izboljšati imunski sistem je vprašanje, na katerega se ponujajo številni odgovori. Največkrat pomislimo na uravnoteženo prehrano, redno gibanje na svežem zraku, nadzor nad prekomernim stresom in dober spanec. Zaradi bliskovitega tempa sodobnega življenja, pa je vsem omenjenim nasvetom za povečanje odpornosti, čedalje težje slediti. V našem podjetju Tosama d. o. o., vam ponujamo številne rešitve, kako lahko ob pomanjkanju časa še vedno odlično poskrbite zase in daste svojemu telesu vse tisto, kar potrebuje za zdravo delovanje, prav tako pa lahko v naši ponudbi najdete mnoge izdelke, ki bodo okrepili imunski sistem pri vašem otroku. 

Kako torej izboljšati imunski sistem, ga okrepiti in preprečiti njegov padec? Do le-tega pride zaradi različnih dejavnikov. Ker je center imunskega sistema v črevesju, kjer domuje več kot petsto vrst različnih mikroorganizmov, je treba storiti vse, da so ti v pravem ravnovesju. Tu živijo koristni, škodljivi in nevtralni mikroorganizmi. V primeru, da se njihovo ravnovesje poruši, se posledice takoj pokažejo na zdravju. Ko število dobrih bakterij pade, sledi padec imunskega sistema, ker se slabe bakterije prekomerno razmnožijo, dobre pa ne morejo zadostno izločati snovi, škodljive za organizem (viruse, bakterije, parazite, glivice…). Če ne prej, na tej točki nastopimo mi, z našimi proizvodi, ki bodo poskrbeli za krepitev imunskega sistema pri otroku in odraslemu ter preprečili razvoj najrazličnejših bolezni. Vedno pa je bolje preprečevati kot zdraviti, zato priporočamo jemanje prehranskih dopolnil, ki bodo že vnaprej preprečila, da do padca imunskega sistema sploh pride.

Kako izboljšati imunski sistem?


Čemu pripisati največjo krivdo za padec imunskega sistema

Se tudi sami pred prihajajočo zimo sprašujete, kako izboljšati imunski sistem? Z nekaj enostavnimi nasveti in uporabo izdelkov iz naše ponudbe, namenjenih za krepitev imunskega sistema bodo rezultati učinkoviti, vam pa se ne bo treba spopadati s prehladi in drugimi virusi, za katere ste najbolj dovzetni prav v zimskih mesecih. Naši izdelki vas bodo pred padcem imunskega sistema zaščiti z visokimi odmerki naravnih sestavin, ki krepijo organizem in poskrbijo za maksimalno ravnovesje v črevesju. 

Do padca imunskega sistema ne pride le zaradi stresa, je pa eden glavnih dejavnikov oz. povzročiteljev za mnoge bolezni. Poleg stresa ima na organizem in zdravje, velik vpliv tudi prehrana, ki krepitvi imunskega sistema (tudi pri otroku), ne koristi najbolj, če ta ni bogata z vitamini in minerali ter ostalimi, za zdravje koristnimi sestavinami.

Vrste hrane, ki nudijo pogoje za razraščanje nekoristnih oz. škodljivih bakterij, katere vztrajno in nenehno slabijo imunski sistem, so procesirana in ocvrta hrana, svoje pa v veliki meri prispeva tudi sladkor, zato se je bolje držati polnozrnatih žit, oreškov, zelenjave, sadja in stročnic. Kljub temu pa je priporočljivo telesu sproti privoščiti koristne probiotike, ki bodo poskrbeli za ravnovesje črevesne flore ter za krepitev imunskega sistema, tako pri otroku, kot pri odraslemu.


Probiotiki za krepitev imunskega sistema


Kako izboljšati imunski sistem in s kakšnimi izdelki

Na vprašanje kako izboljšati imunski sistem, smo pri podjetju Tosama d. o. o. odgovorili z vrsto prehranskih dopolnil, primernih za prav vse starosti. Najboljše formule, vas bodo pozimi in v drugih letnih časih skrbno varovale pred padci imunskega sistema. Izdelki različnih linij krepijo imunski sistem pri otrocih in pri odraslih ter so na voljo v naših specializiranih trgovinah, lahko pa jih naročite v bogato založeni spletni trgovini našega podjetja. 

  • Probiotiki – koristne žive mlečnokislinske bakterije, ki skrbijo za ravnovesje v črevesni flori in se nahajajo v sirih, jogurtih, skuti..., skratka v fermentiranih živilih. Njihova naloga je, da izpodrivajo škodljive mikroorganizme in nevtralizirajo strupene snovi, ki jih ti oddajajo. 
  • Prebiotiki – pripomorejo pri vzdrževanju črevesne flore in nudijo hrano koristnim bakterijam. V hrani (sadju, zelenjavi) je količina prebiotikov precej majhna, zato jih je, za krepitev imunskega sistema otrok in odraslih, priporočljivo dodajati vzporedno s probiotiki, torej s prehranskimi dopolnili. 
  • Vitamini in minerali – spadajo med, za zdravje, zelo pomembna hranila, ki jih človeško telo nujno potrebuje. Najpomembnejši so vitamin C ter vitamini iz skupin A, B, D in E in minerali železo, cink in selen. Če vnos vitaminov in mineralov v telo ni zadosten, nastanejo pogoji za padec imunskega sistema in za številne bolezni.

Preprečite padec imunskega sistemaKrepitev imunskega sistema


Kako izboljšati imunski sistem s prehranskimi dopolnili?

Prehranska dopolnila iz Tosamine imajo mnogo prednosti, za katere tudi jamčimo. Z njimi lahko na naraven način poskrbite tako za imunski sistem pri otroku, kot pri odraslemu. Zagotavljajo največjo kakovost za dostopno ceno, poleg tega pa so tu še druge prednosti – so naravnega izvora, brez umetnih barvil, sladkorjev in konzervansov. Določeni izdelki so namenjeni tudi dojenčkom in ne vsebujejo alergenov ter ne povzročajo krčev. 

Izbira prehranskih dodatkov, ki krepijo imunski sistem je velika, zato si oglejte našo spletno stran in se sprehodite med bogato ponudbo. Za dodatne informacije smo vam vedno na voljo.