Bela plomba

Cena bele plombeV zobozdravstveni ordinaciji Zobozdravstvo Pohlen poskrbimo za pozitivno izkušnjo pacientov, pregled oz. poseg pa opravimo strokovno in natančno. Zdravniško osebje je prijazno in skrbno, cene belih plomb oz. zalivk pa so ugodne.

Kaj je zobna zalivka in kakšna je njena vloga?

Zobna zalivka ali plomba nadomesti manjkajoče zobno tkivo, ki manjka zaradi kariesa, obrabe ali poškodbe zoba. Poznamo dve vrsti zalivk ali plomb:

Bela plomba je estetsko lepša in varnejša izbira

Bela plomba ali zalivka je estetsko privlačnejša hkrati pa tudi kakovostnejša izbira kot siva plomba. Bela plomba se z zobom poveže tako kemijsko kot mehansko ter tako zob ojača. Pri beli zalivki odbrusimo samo morebiten karies, zdrav del zoba pa ostane nedotaknjen v nasprotju z odstanjevanjem zobovine za amalgamsko plombo.
Za razliko od tega pri amalgamski zalivki, ki se na zob poveže le mehanično, odbrusimo tudi dobršen del zdravega zoba, saj moramo najprej odstraniti karies, nato pa v zobu pripraviti še širšo odprtino, ki bo zalivko dejansko držala v zobu.

Kako nastane bela plomba?

Zobozdravstvo PohlenBelo plombo oz. zalivko zobozdravnik naredi tako, da najprej iz zoba odstrani morebiten karies, nato pa na želeno kemično in mikromehansko pripravljeno površino nanese kompozitni material, ki se trdi z lučko, ki proizvaja svetlobo s točno določeno valovno dolžino. Okrog zoba je potrebno zagotoviti popolno izsušitev sluznice, saj vlaga preprečuje strjevanje bele zalivke. Plombo je potrebno graditi v plasteh, ki se sproti strjujejo.

Zahteve za izdelavo bele plombe so razlog za nekoliko višjo ceno

Prednosti belih zalivk je več:

   • zdravo zobno tkivo ostane nedotaknjeno,
   • kemijsko se sprime z zobno sklenino in jo tako jača,
   • ne prevaja toplote in zob tako ne bo občutljiv na toplo ali hladno,
   • estetsko je neoporečnega videza.

Seveda pa imajo tudi nekaj slabih lastnosti:

   • krčijo se ob strjevanju, če se nestrokovno izdelujejo,
   • tehnika dela je zahtevnejša in časovno zamudnejša,
   • cena belih plomb oz. zalivk je višja.

V kolikor zdravljenje poteka koncesijsko, se bele plombe uporabljajo na vidnih mestih, na ostalih zobeh pa se uporabljajo amalgamske plombe. V kolikor je zdravljenje samoplačniško, je pacientu dopuščena izbira.

NUDIMO TUDI BELJENJE ZOB! VEČ TUKAJ!

Cena belih zalivk

V zobozdravstveni ordinaciji Zobozdravstvo Pohlen vam ponujamo najkvalitetnejše zobozdravstvene storitve. Naročite se lahko na preventivni pregled, nudimo pa vam tudi kompleksnejše storitve kot so vstavitev zobnih vsadkov in izdelavo zobnih prevlek. Ob prihodu v našo ordinacijo vas bo pričakalo prijazno in strokovno osebje, ki se vam bo posvetilo in vam odgovorilo na vsa vprašanja, ki se vam pred posegom zastavljajo. Povprašajte jih tudi o cenah belih plomb oz. zalivk in drugih storitev.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje